Mei: een baby geboren en een heerlijke meivakantie

Mei: een baby geboren en een heerlijke meivakantie

Over het algemeen heb ik een ontzettend saai leven. Ja echt! Maar soms zit er zo’n maandje tussen dat echt wel de moeite waard was om op terug te blikken. De maand mei was zo’n maand. Gewoon een maandje uit mijn leven als moeder, vrouw, vriendin en blogger.

 

Meivakantie in de Dordogne

De hele meivakantie waren we voor dit blog op reis. De eerste week brachten we door bij Jacqueline en Albert op Maziéras. We voelden ons echt als god in Frankrijk. Wat een luxe om in een prachtig huis op een landgoed te logeren. En wist je dat zo’n week nog minder kost dan een week op een camping in een stacaravan? Nou, dan wist ik het wel.

» Lees hier mijn review van Maziéras: luxe logeren in de Dordogne en kijk hieronder een video impressie

De tweede week ging naar de camping Le Pech Charmant. Ook in de Dordogne, maar dan een dik uur zuidelijker: in het Vézèredal. Het is daar zo prachtig. We komen in deze regio zeker eens per jaar. Mijn tante woont er. Toevalligerwijs nabij hetzelfde dorpje als waar de camping ligt. We verbleven hier in een luxe safaritent. Ik hou van kamperen en de vrijheid van een camping. Zo ongedwongen en wat een fijne Nederlandse eigenaren: Mariette en Cler.

» Lees hier mijn review van camping in de Dordogne Le Pech Charmant en bekijk hieronder onze video

Wat geweldig om zo via mijn blog 2 nieuwe bestemmingen te mogen leren kennen. We hebben het geweldig naar ons zin gehad.

 

Ons 2e kind geboren!

De dag na terugkomst kregen we een mailtje: we waren ouders geworden van een pup! Wat een euforie! Er waren genoeg pups geboren en omdat we geen voorkeur hadden voor een jongen of meisje krijgt een van de reutjes over 9 weken de naam Charlie. Een naam die verzonnen is door Marisa, onze dochter. In de weken die volgden werden we regelmatig met foto’s bestookt. Welke van deze Toller Retrievers uiteindelijk Charlie wordt, weten we nog niet. 1 juni mogen we gaan kijken en kroelen en 30 juni horen we welke pup van ons wordt. Dat bepaalt de fokker. Die gaat heel serieus kijken naar onze wensen, leefomstandigheden etc. en welke pup daarbij het beste past. Mensen kijken altijd een beetje vreemd als ik dit vertel. Maar ik heb alle vertrouwen in deze fokker en dat zij de juiste keuze zal maken. Op 15 juli gaan we Charlie ophalen. Hij is dan nog 1 weekje extra bij zijn moeder gebleven. Wat extra quality time voor hem en zijn mama voordat hij bij ons komt wonen. We kunnen niet wachten.

Toller Retriever puppy

 

Eindelijk haar kinderfeestje

Haar verjaardag is op 2 april, maar door de drukke aprilmaand, vervolgens de meivakantie en het feit dat onze dame graag haar nichtje op haar verjaardag wilde hebben en het daardoor in een weekend moest plaatsvinden, was het 18 mei eindelijk zover. Haar kinderfeestje! We gingen met een select groepje kids: 2 jongens en 4 meiden Glow in the dark minigolfen. Daarvoor mochten ze een t-shirt maken dat op zou lichten tijdens het golfen. Ik ben toch altijd weer blij als zo’n dag erop zit wink. Kinderfeestjes zijn bij ons altijd een beladen onderwerp.

» Lees ook: mijn kind wordt uitgesloten van kinderfeestjes

 

Lost and found

Bijna 30 jaar geleden had ik voor het laatst contact met mijn beste vriendin van mijn 11e tot mijn 16e. Daarna hadden we nog wel contact af en toe, maar na de dood van mijn moeder toen ik 19 was verwaterde het helemaal. Andere levens, andere verwachtingen, andere mensen. Halleluja voor Facebook want zo raakten we weer in contact. Of in ieder geval wisten we elkaar nu te vinden als we daar behoeften aan hadden. En wat bleek: die behoefte was er na al die jaren. Ik ging bij haar op bezoek en het was alsof de 30 tussenliggende jaren weggevaagd werden. Ik heb mijn “oude” vriendin weer terug. Hoe fijn is dat!

 

Naar Keltfest

Samen met een goede vriendin en onze kinderen gingen we zondag naar Keltfest in Vijfhuizen. Het werd een gezellige, zonnige en winderige dag. Wat een fijne sfeer op dit festival. Mijn oudste stiefdochter werkte op Keltfest en het was fijn dat Marisa haar grote zus weer even kon omarmen. We gingen moe maar voldaan en door de zon verbrand weer naar huis.

 

Studieweek en Hemelvaart

De afgelopen week was Marisa vrij van school. Ik moest gewoon werken. Blogs en opdrachten gaan gewoon door. Maar zo af en toe nemen we het er even van. Zo zijn we dinsdag naar de film geweest: Pikachu. Zaten we daar bijna als enigen in de bioscoopzaal. Aanrader deze film, maar hou er rekening mee dat de film voor 9+ is. Grootouders met kleinere kinderen (5/6 jaar) waren al na 10 minuten vertrokken. De film is bij vlagen toch echt heel spannend en ook best eng. Ik en mijn 11-jarige grepen elkaar ook af en toe even vast.

Hebben jullie ook zo genoten van de Hemelvaartvakantie? Het weer wordt prachtig komend weekend. En we mogen Charlie en zijn broertjes en zusje voor het eerst gaan knuffelen. Ik heb eind juni vast weer heel veel te vertellen, want er staat e.e.a. op stapel zoals een rondvaat op de #blogboot, een persreis naar Costa Daurada in Spanje en nog veel meer!

 

Meer blogs van Esmée:

Lekker loungen en relaxen in de tuin

Lekker loungen en relaxen in de…

Geef mij 20 graden, zon en een heerlijk zitje uit de wind en ik heb een top dag! Voeg daaraan toe een e-book, een muziekje op de achtergrond,…

Tips voor zolderkamers

Tips voor zolderkamers

Wij wonen op een dijk en hebben dus een typische dijkwoning. Wat dat is een typische dijkwoning? Dat is dus een flinke begane grond met daarop…

6 soorten jeuk ouders

6 soorten jeuk ouders

Ik ben zelf absoluut niet de beste ouder die op deze aardkloot rondloopt. Sterker nog, ik dank god op mijn knieën dat er laptops, tablets,…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.