);

Logeren in een luxe gîte op Maziéras - Dordogne

Logeren in een luxe gîte op Maziéras - Dordogne

De Franse Dordogne is op zich goed aan te rijden. Na Parijs zit je over het algemeen in 4 á 5 uurtjes op het landgoed en de gîtes van Jacqueline en Albert: Maziéras. Maar niet op de zaterdag van het Paasweekend. We deden er dit keer totaal 11,5 uur over. Parijs was, zoals wel vaker, de boosdoener. Dus toen we eindelijk aankwamen was de weldadige rust en het warme welkom van de Nederlandse eigenaren van deze prachtige vakantiebestemming dan ook heerlijk.

Je hoort alleen de krekels en de vogels. We waren als eersten van 4 gezinnen aangekomen op Maziéras. Een prachtige locatie met 5 gîtes en een chambre, gerund door de allervriendelijkste Nederlanders. Ik nam gelijk het rustige moment waar om alles te filmen en ook even bij een andere gîte binnen te kijken. Het filmpje duurt net geen 6 minuutjes en geeft een goed beeld van Maziéras en hoe de gîtes er van binnen uitzien.

 

 

De aankomst op Maziéras - Pensol - Dordogne

De aankomst op deze vakantiebestemming in het noorden van de Dordogne is altijd op zaterdag. En dan schuif je ’s avonds gelijk met alle andere gezinnen aan bij werkelijk een heerlijke barbecue, die meer weg heeft van een culinaire verwennerij. De kinderen eten samen aan een lange tafel en de eerste vriendschappen worden direct al gesmeed. Het 6-tal is de hele week onafscheidelijk geweest en hebben zo leuk met elkaar gespeeld! Er werd dan ook heel wat af geknuffeld toen het tijd was om afscheid te nemen.

Barbecue op Maziéras in de Dordogne

De mama’s en papa’s hebben tot laat getafeld onder de gezellige overkapping, terwijl de kinderen speelden in de speelschuur met het tafelvoetbal, de pingpong, de diverse spelletjes en in Doppie: het schattige caravannetje waarmee Jacqueline in een ver verleden met haar kinderen op vakantie ging.

Mij viel het vooral op dat zowel Albert als Jacqueline het heerlijk vinden om de gasten te verwennen, maar omdat ze zelf ook lekker aanschuiven en mee-eten wordt al die verwennerij nooit ongemakkelijk. Net alsof je bij goede vrienden te eten bent. Zo leuk om op die manier nieuwe mensen te leren kennen.

 

Over Maziéras

Jacqueline en Albert zijn 6 jaar geleden Maziéras gestart. Wat een werk hebben die 2 in hun droom gestoken! Het ziet er heel verzorgd uit en aan alles is gedacht. Je hoeft letterlijk alleen je kleding, schoenen, tandenborstel, zonnebrand en zwembroek mee te nemen want de rest is allemaal aanwezig in de huisjes. Van kruiden tot olijfolie en van rollen toiletpapier tot de vuilniszakken, vaatdoekjes en handdoeken. Aan alles is gedacht. Uiteraard zijn de bedden bij aankomst opgemaakt. Heerlijk. En ook als je weer vertrekt, hoef je niet te stressen met een eindschoonmaak of het afhalen van de bedden. Het is vakantie, dus geniet! Tot de laatste minuut!

Het zwembad op het complex is met 27 graden heerlijk verwarmd. Ook bij minder weer liggen vooral de kinderen lekker te spetteren in het zwembad. Door de ligging pal op het zuiden en de omheining is het daar ook heerlijk relaxen met een boek op een van de comfortabele bedjes.

Zwembad van de gites Mazieras in Dordogne Frankrijk

Naast de barbecue op zaterdagavond kan je op maandag en donderdag aanschuiven bij een 3-gangen diner op het terras of in de serre van Albert en Jacqueline als het weer wat minder is. En op woensdag wordt gebraden kip met patat, een salade en eigengemaakte satésaus met appelmoes aan huis geleverd. Nogmaals alles mag en niets moet, maar daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt. De 3x dat we zelf voor het eten moesten zorgen werd het een gebakken ei, pasta en een pizza. Het is tenslotte vakantie en waarom dan moeilijk doen...

Gebraden kip eten op Mazieras Dordogne Gites

Elke ochtend word je verwend met vers gebakken brood en croissantjes, dat op je terras in een mandje wordt achtergelaten zodat je kunt ontbijten wanneer jij dat wilt.

Heb je een wasje? Jacqueline wast het voor je en je krijgt je was gedroogd weer terug. Ideaal als je na een week geen schone onderbroeken en t-shirts meer hebt en nog een week te gaan hebt, zoals bij ons het geval was.

Een uitstapje maken naar een van de mooie kastelen, grotten, klimparken of meren is heel makkelijk met alle info die Jacqueline voor de gasten verzameld heeft. In een grote map staan alle noemenswaardige uitstapjes vermeld met handig routekaartje.

 

Maziéras: een fantastische plek voor klein en groot

In de schoolvakanties vind je er veel kinderen in de leeftijd van 4 – 12, maar in het voor- en naseizoen is het een heerlijke plek voor de kindjes tot 5 jaar. Ze kunnen lekker hun gang gaan en hun fantasie uitleven in de speelschuur. En uiteraard is het zwembad afgesloten, zodat ze er niet zomaar in lopen.

Natuurlijk is voor de kinderen het hoogtepunt als er op een mooie avond het vuur wordt ontstoken en ze marshmallows roosteren aan lange stokken. 

kampvuur met de kinderen op Mazieras Dordogne

Maar ook het schilderen, de passie van Jacqueline, was heel fijn om te doen. Onze kunstwerken staan nu op de kast te pronken. Een leuk aandenken aan een fantastische vakantie. En met de voorbeelden van Jacqueline waant iedereen zich een Picasso wink

Dordogne gites, Mazieras, luxe huisjes nederlandse eigenaren

 

Wat is er in de buurt te doen?

Zoals gezegd houdt Jacqueline een boek bij met alle leuke uitstapjes in de buurt. Hou er rekening mee dat veel uitstapjes als grotten en kastelen starten om 10.00 en om 12.30 voor de lunch weer dichtgaan. Ze gaan dan pas weer open om 14.00 uur. Net als de winkels in alle dorpen en steden in de buurt, waar je tussen 12 en 2 alleen maar van de horeca gebruik kunt maken. Dus ben je net als wij geen erg vroege vogel, wacht dan lekker tot na de lunch en ga dan iets actiefs doen.

Aanraders zijn:

La Grotte de Villars: een wandeling onder leiding van een Franse gids (jammer geen Engelse vertaling, maar wel met Nederlandstalige sheet) van 45 minuten door een gangenstelsel met stalagmieten en stalactieten. Dit uitstapje is 30 minuten rijden vanaf Maziéras. Combineer je uitstapje met een bezoek aan Chateau Puyguilhem. Dat kasteel ligt er echt vlakbij.

Een van de steden: Périgueux, Limoges en Brancome (hier kan je ook een kanotocht maken om het stadje heen)

Een van de meren en strandjes, waarbij Grand Lac St. Estèphe het leukste is met een trekschuitje dat je van de ene kant naar de andere kant brengt. Je kan ook om het meer heen wandelen. Dat is ongeveer 3,5 km.

Klimmen: op 15 minuten van Maziéras heb je keuze uit 2 klimbossen waar je ook met kindjes van 3+ kunt klimmen.

Oradour-sur-Glane: dit dorp is op 10 juni 1944 door de SS platgebrand en alle inwoners (642 om precies te zijn) zijn er vermoord. Het was een van de indrukwekkendste dingen die ik ooit gezien heb. Het geraamte van het dorp staat er nog. Je ziet waar het café heeft gezeten, de kapper, de garage, de kleermaker en daar waar mannen geliquideerd zijn, zie je de kogelgaten in de muren. Je voelt het drama dat zich daar heeft afgespeeld. De kerk waar alle vrouwen en kinderen zijn vermoord staat nog volledig, maar zonder dak, overeind. Het jongste kind was 8 dagen oud. Geen uitstapje dat je maakt met heel jonge kinderen. Gewoon omdat je van hen niet kan verwachten dat ze zich rustig en respectvol gedragen. Maar zijn je kinderen wat ouder, dan is het absoluut een aanrader. Het is ongeveer 50 minuten rijden vanaf Maziéras. Ik maakte er een filmpje van…

 

Kortom, een omgeving waar je met gemak 2 weken vermaakt. Dit deel van de Dordogne is wat minder ruig dan het zuidelijker gelegen Vézèredal en gebied rondom de rivier de Dordogne. Het gebied is glooiend en prachtig. Het is ook wat minder toeristisch en veel rustiger qua verkeer, wat eigenlijk wel een verademing is.

 

De prijs voor een gîte

Nou zal je misschien denken: wat kost dat nou al die luxe? Nou dat valt eigenlijk heel erg mee. Een week in de meivakantie kost 650 euro, in het voor- en naseizoen betaal je 750 euro en een week in het hoogseizoen kost je 1095 euro voor een gîte voor 4 personen. Een veel minder luxe stacaravan op een 3 sterren camping is duurder.

Kijk eens op de website van Maziéras: Dordognegites.nl voor meer informatie. Wil je net als wij heerlijk verwend worden tijdens je vakantie, wil je dat je kids het liefst niet meer weg willen als de vakantie voorbij is? Dan is logeren in een gîte van Maziéras absoluut een aanrader!

 

» Lees ook: logeeradressen in de Dordogne

» Lees ook: kindvriendelijke campings in Frankrijk

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.