);

Elke maand boekenpost met Hey Reader

Elke maand boekenpost met Hey Reader

Ik had ‘m al voorbij zien komen, de maandelijkse boekenbox met boekenpost van Hey Reader! Dus toen de vraag kwam of we een boekenbox wilden ontvangen voor Website4mama zeiden we natuurlijk meteen JA!

De boekenbox voor 8-9 jarigen, passend bij de leeftijd van mijn zoontje, viel op de mat en hij was meteen nieuwsgierig, wat zit daar dan in? Omdat het de 1e box is kregen we meteen het welkomstpakket, met de Superleeskalender. Deze zit in de boekenbox vanaf de leeftijd 4-5 jaar, bij de boxen voor de jongere kinderen zit een leuke groeimeter.

 

Magnetische Superleeskalender

Op deze magnetische Superleeskalender kun je bijhouden hoe veel je leest, kun je een planning maken en door middel van de bijgeleverde magneetjes (60!!) de week indelen.

welkomstcadeau bij de Hey Reader boekenbox

En wat super leuk is, is dat je de ‘boekenkast’ kunt vullen met de boeken die je ontvangt in de boekenbox, want dan zit er van de cover een mini-magneetje bij! Dus bij ons prijkt al de 1e op de kalender, want we kregen er uiteraard een boek bij, dit keer van de serie ‘Het geheim van…’. Dit is een super leuke serie van inmiddels meer dan 60 boeken, allemaal gebaseerd op ideeën van kinderen die zij konden (en nog steeds kunnen) insturen. Deze boeken zijn erg leuk en altijd afwisselend, en geschreven door gerenommeerde kinderboekenschrijvers. Dus… we waren blij verrast met dit boek!

 

Strenge selectie

Hey Reader werkt samen met verschillende bekende uitgevers zoals Querido, Gottmer, Lannoo, Volt en de Eenhoorn en elke maand selecteert een kinderboeken expert (nadat ze óók nog eens getest zijn door ouders én kinderen) de boeken voor de boekenboxen. Dit zijn altijd boeken van na 2018 tot nu, hardcover en mooi vormgegeven. En dus speciaal geselecteerd voor de passende leeftijd.

Mocht het nou toevallig zo zijn dat je het boek al kent dat je ontvangt, dan is daar een mouw aan te passen door contact op te nemen met de organisatie. Dat is een fijn idee, want dat is dan toch een drempel minder.

Bij de maandboxen zit naast een boek ook nog een leerzaam extra’tje, dit kan bv. een memoryspel zijn, altijd gelinkt aan het boek. Het is dus niet alleen leesplezier maar ook speelplezier dat in de brievenbus komt!

Hey Reader kinderboekenbox met magnetische leeskalender

Voor elke leeftijd een boekenbox!

Er zijn maandboxen voor 0 t/m 9 jaar en ze zijn ingedeeld in 5 leeftijdscategorieën zodat het goed past bij de belevingswereld van je kind: voor 0-1 jaar ‘Verwonderen’, 2-3 jaar ‘Ontdekken’, 4-5 jaar ‘Voorlezen’, 6-7 jaar ‘Leren lezen’ en 8-9 jaar ‘Zelf lezen’.

Ook al koop je zelf al geregeld boeken, een boekenbox is leuk omdat je verrast wordt door misschien andere boeken dan je zelf gekozen zou hebben, of andere boeken dan die je kind normaliter kiest. En omdat je weet dat het kwalitatief goede boeken zijn, is het ook leuk om niet te weten wat je krijgt.

Ook als je net moeder bent en je twijfelt welke boeken geschikt zijn om te lezen met je baby, is een boekenbox ideaal, want die keuze is al gemaakt door een expert! En hoe belangrijk het is om voorlezen onderdeel te maken van de dagelijkse routine is uit ontzettend veel onderzoeken gebleken dus… hoe eerder je ermee start hoe beter!

» Lees ook: het belang van voorlezen

 

Abonnement

De boekenboxen voor 0 t/m 3 jaar zijn € 15,95 per maand, de boekenboxen vanaf 4 jaar zijn € 19,95 per maand. De voorwaarden voor een abonnement zijn zeer flexibel dus pauzeren, leeftijd aanpassen of opzeggen is zo geregeld.

Je kunt ook een boekenbox cadeau doen, dat vind ik zelf ook een super leuk idee!

 

Laat het boek zwerven!

Als je het boek uit hebt kún je natuurlijk het in je boekenkast zetten. Maar extra leuk is als je het boek laat rondzwerven! Hey Reader werkt daarvoor samen met Kinderzwerfboek een stichting die het lezen van kinderen ook stimuleert. Kinderzwerfboek heeft meer dan 3.300 boekstations waar je een boek kunt doneren, verspreid door het hele land. Bij elke maandbox krijg je een sticker waarmee je het boek kunt markeren en aanmelden als zwerfboek en vervolgens kun je het in een zwerfboekenkast plaatsen. Super leuk!

 

Winnen!

Speciaal voor website4mama mogen we ook een boekenbox weggeven!! Dus heb je al een fanatieke lezer of wil je juist het leesvlammetje aanwakkeren, doe dan mee!

Wat moet je hiervoor doen?

  • Ga naar het Instagram account van website4mama, volg ons en check daar het actiebericht voor verdere voorwaarden

 

Voor meer informatie kijk je op www.heyreader.com of volg hen op Facebook en/of op Instagram!

» Lees ook: uitleg over avi-niveaus

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.