);

Leven met een lastige eter

Leven met een lastige eter

Ik ben een moeder van drie. Eén daarvan stak op zn derde zonder blikken of blozen een rauwe ui in zijn mond. Eén smult het liefste van Hollandse stampotjes en één maakt werkelijk overal een drama van. Behalve van pizza en patat. Toch bijzonder dat de vraag: wat eten we vanavond? elke dag weer hoopvol voorbij komt. Want eigenlijk weet mijn lastige eter zelf al dat ze het antwoord helemaal niet horen wil. Bovendien kan ik de vraag net zo goed met niksbeantwoorden, dat is namelijk waar het meestal op uitdraait.

Ik heb het geprobeerd. Ik heb het écht geprobeerd. Ik heb elk artikel op het internet en elk hoofdstuk van elk opvoedingsboek over hoe je een lastige eter kan overtuigen tot me genomen. Ik ben zelfs een blog over eten begonnen. Wat ik geleerd heb, is dat ik keer op keer faal. Die tips en tricks werken niet. Een lastige eter blijft een lastige eter en er is echt absoluut niets wat ik kan doen om dat te veranderen.

Toch zijn er een paar tips geweest waar ik wel wat aan had. Geen gebruikelijke tips als maak het eten leukof probeer de groente eens in een sausje te verstoppen, maar echte mindset tips om de maaltijden weer wat behaaglijker te maken.

 

Lastige eters doen niet lastig om lastig te zijn

Het is misschien moeilijk te geloven, maar je kind is niet opzettelijk een lastige eter die jou probeert te kwellen. Wat de reden dan wel precies is, weet ik ook niet. Maar over het algemeen zijn kinderen altijd nog loyale wezens die hun ouders graag een plezier doen. Je lastige eter doet niet lastig om lastig te zijn. Door dit voor jezelf steeds te blijven herhalen, wordt het weigeren door je lastige eter een stuk minder persoonlijk.

En misschien kun je gewoon echt niet koken, maar dan is het terecht om het persoonlijk te nemen.

 

Mindset: zes belangrijke woorden

Ik heb jaren van alles geprobeerd, was het de frustraties en strijd waard? Absoluut niet! Ik kon mijn lastige eter niet veranderen. Wat ik wel veranderen kon, was mijn reactie. Ik kwam er achter dat er zes belangrijke woorden zijn om tegen een lastige eter te zeggen. Woorden waarmee je de trukendoos om je kind te laten eten, prima dicht kan laten.

Je hoeft het niet te eten

Smijt al die kekke adviezen van de 'opvoedgoeroes' maar lekker uit het keukenraam. Nu zijn we allemaal gelukkiger en etenstijd is een stuk minder stressvol.

 

Uiteindelijk groeit je kind sowieso

Ken je dat gevoel, dat je je druk maakt over het organiseren van een kinderfeestje of een familieweekendje? Je maakt je druk om van alles en nog wat. Heb ik dáár wel aan gedacht? En dát moet nog geregeld worden, anders wordt het één groot fiasco. Het opvoeden van een lastige eter is een beetje als dat gevoel. Het kan lijken alsof het allemaal zal mislukken. Maar uiteindelijk groeit je kind, al heb je geen idee waarvan. Het komt goed, ze komt er wel!

 

Dit is een gastblog van Pauline.

Iedere dag kraambezoek of liever niet?

Iedere dag kraambezoek of liever…

Krijg je een kindje, zeker als het je eerste is, dan staat je leven behoorlijk op zijn kop. Dat begint al tijdens de zwangerschap, natuurlijk,…

Verloftips voor kersverse ouders - hier heb jij recht op

Verloftips voor kersverse ouders…

Tegenwoordig hebben niet alleen vrouwen recht op verlof wanneer ze een kindje verwachten. Ook mannen of partners hebben recht op een aantal…

Dating tips voor alleenstaande moeders

Dating tips voor alleenstaande…

Als je als alleenstaande moeder geen tijd hebt voor een relatie vraag je jezelf misschien af: moet ik een nieuwe partner vinden? Hoe vind…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.