);

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi uit blijft zien en dat je er zelf ook nog lekker kunt zitten. Hoe zorg je er nou voor dat je dit allebei voor elkaar krijgt? In dit artikel geven we je 4 praktische tips om je tuin kindvriendelijk te maken!

 

Creëer een kinderzithoekje

Waarschijnlijk heb je al een mooie tuinset in de tuin staan waaraan je de warme zomerdagen en zomeravonden kunt doorbrengen. Het kan een leuk idee zijn om ook voor je kinderen een tuinsetje aan te schaffen. Je hebt tegenwoordig erg leuke opties op dit gebied. Het beste kun je dan een set uitkiezen waarvan de tafel en stoeltjes van kunststof zijn; dan kun je het gemakkelijk schoonmaken. Heb je een grote tuin? Dan is het een leuk idee om achterin de tuin een picknicktafel neer te zetten; hier kun je dan eens met het hele gezin gezellig zitten eten.

» Lees ook: deze planten zijn giftig

 

Genoeg opbergruimte

Kinderen houden erg van speelgoed. Waarschijnlijk hebben ze binnen een verscheidenheid aan spullen tot hun beschikking, maar hebben ze inmiddels ook veel kinder buitenspeelgoed. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar wanneer dit allemaal in het zicht ligt ziet je tuin er opeens niet meer zo netjes uit. Investeer daarom in handige plastic opbergbakken; aan het einde van de dag kun je dan hier al het buitenspeelgoed kind instoppen zodat het niet meer zichtbaar is. Ben jij, of is je partner handig met hout? Dan kun je ook een houten opbergkast timmeren en hier al het buitenspeelgoed instoppen.  

 

Speeltoestellen

Het is ook leuk om een speeltoestel voor je kind(eren) in de tuin neer te zetten. Er zijn op het moment er veel leuke mogelijkheden op dit gebied. Je kunt dan denken aan een speelhuisje of glijbaan, maar ook aan bijvoorbeeld een mooie zandbak. Het voordeel aan zo’n speeltoestel is dat de kinderen daarop zullen spelen, waardoor de rest van je tuin netjes blijft! In het geval je een wat hoger speeltoestel aanschaft is het natuurlijk wel verstandig dat je in de buurt blijft om een oogje in het zeil te houden.

» Lees ook: de leukste spelletjes voor in de tuin

 

Ga voor kunstgras

Het zou zonde zijn wanneer je mooie gazon helemaal kapot gaat als je kinderen erop spelen. En dat terwijl het voor kinderen juist zo fijn is om op een grasveldje te voetballen of andere spelletjes te doen. Het kan dan een goed idee zijn om je gazon te vervangen voor kunstgras; je hebt tegenwoordig hele realistische varianten. Nog geen gras in de tuin? Dan kun je overwegen om op een plek waar nu tegels liggen het kunstgras te plaatsen. Dit is ook een stuk veiliger om op te spelen!

» Kijk hier voor meer inspiratie voor een kindvriendelijke tuin

 

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.