);

Zo wordt jouw tuin fijn leefbaar voor kinderen

Zo wordt jouw tuin fijn leefbaar voor kinderen

Kinderen zijn een prachtig geschenk, maar soms heb je ook even tijd voor jezelf nodig. Het is namelijk niet altijd prettig om 24/7 te letten op spelende kids. Vooral niet wanneer je thuis bent. Het is daarom belangrijk dat je tuin leefbaar en veilig is voor kinderen. Fijn voor hen én jezelf!

 

Lekker buitenspelen

Dat de meeste kinderen graag buitenspelen, is een feit. Daar hoort zo nu en dan natuurlijk een schrammetje of snee bij, maar dat hoort bij het kind zijn. Het zit in ons bloed om alles zo goed mogelijk in de gaten te houden, maar het is ook heerlijk om je kinderen zo nu en dan gewoon lekker te laten gaan. Zij vinden het namelijk helemaal niet moeilijk om zichzelf te vermaken. Dus, voor alle moeders die gewoon even rustig een boek willen lezen in de tuin zonder continu te hoeven waken, opgelet:

Een belangrijk kenmerk van leefbare tuinen voor jonge kinderen is dat ze veel groen bevatten. Hoe meer groen, hoe meer lol. Welke karaktereigenschappen je kind ook heeft: gras doet het altijd goed. Voetballen, schommelen en touwtjespringen zijn voorbeelden van uiteenlopende hobby’s die het leukst zijn op een grasveld. Het is écht niet erg om hier en daar een zandpaadje of stoeptegel aan te leggen, maar te veel stenen in je tuin kunnen wel zorgen voor de pijnlijkste vallen. Nog twee bijkomende gunstigheden: tuinen met veel gras zijn goed voor het milieu én ruiken ook nog eens lekker.

 

Een stukje gras maakt blij

Gras dus, alhoewel dat niet het enige is waar kinderen blij van worden. Fijn wanneer je bijvoorbeeld in de stad woont en geen ruimte hebt voor grote grasstroken. Er zijn namelijk meer mogelijkheden om je tuin kindvriendelijk te maken. Zo doen moestuintjes het altijd erg goed. Geef je kids bepaalde verantwoordelijkheid over de kweek en ze zullen versteld staan van hetgeen dat zíj hebben laten groeien. Ook boomhutten zijn hier een goed voorbeeld van: wanneer je kind zelf iets heeft gebouwd, zal er waarschijnlijk veel gebruik van worden gemaakt.

» Lees ook: moestuin voor kinderen

Naast alles wat geschikt is voor kinderen, zijn er ook veel mogelijkheden die voor zowel jou als je kind in het voordeel werken. Zo zijn tuinhuisjes ideaal om alle kinder- en volwassentroep in te bewaren. Ook een hekwerk is fijn wanneer je bijvoorbeeld jonge kinderen en loslopende huisdieren hebt.

» Lees ook: deze planten zijn giftig voor kinderen

 

Kinderen en online veiligheid

Kinderen en online veiligheid

In 2022 is de kans dat er geen internet in huis is, heel klein. Komt je kind er niet mee aanraking in huis, dan komt het wel in aanraking…

Tips voor een kindvriendelijke en veilige tuin

Tips voor een kindvriendelijke…

Voor kinderen is het heerlijk om lekker buiten te kunnen spelen in de tuin. Echter is het wel van belang dat ze hier veilig kunnen spelen.…

Zo richt jij een eethoek in voor het hele gezin

Zo richt jij een eethoek in voor…

Ben jij van plan je eethoek helemaal opnieuw in te richten, zodat je hier gezellig met je kinderen tijd kunt doorbrengen? Hoe heerlijk zou…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.