);

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar er komt een dag dat je bollende buikje echt niet meer in die rok of die broek past. Dat de knoop van je spijkerbroek niet meer dichtgaat. En dan is het toch echt tijd om te gaan shoppen voor zwangerschapskleding.

In dit blog geef ik je 5 tips zodat jij weet waar je op moet letten bij het kopen van leuke zwangerschapskleding.

 

Tip 1: Shirts mogen wat wijder

Je buikje is nu nog klein, maar binnen een paar maanden ga je echt een buik zien en kan niemand meer om je zwangerschap heen. Hou daarom rekening met je uitdijende buik en koop shirts met een enorme stretch of waar alvast met je buik rekening is gehouden. Zwangerschapsshirts hebben vrijwel allemaal een uitsparing voor je groeiende buik. En zitten ook strak om je borstpartij. Want die mag in die 9 maanden gezien worden! 

 

Tip 2: Koop een zwangerschapsbroek

Als je niet 9 maanden lang in joggingbroeken en yogabroeken wil lopen, dan is het handig om een zwangerschapsbroek te kopen. Dat is een broek met aan de bovenkant stretchende stof. Koop je broek niet te strak rondom je billen, want je hele lijf verandert tijdens de zwangerschap.

Wil je nog even door kunnen met de broeken die je momenteel in je kast hebt liggen, dan kan je (tijdelijk) een stukje elastiek zetten tussen de knoop en het knoopsgat.

 

Tip 3: Een stevige bh

Je borsten worden groter naar gelang je zwangerschap vordert. Dat kan aan het einde van je zwangerschap 2 á 3 maten schelen. Had je eerst een mooi maatje 75C, dan zal je aan het einde van je zwangerschap waarschijnlijk een maat 80 D/E hebben. Koop op tijd een nieuwe bh als je merkt dat je oude bh’s niet meer lekker zitten en gaan knellen. Het beste is om een stevige bh te kopen zonder beugels. Dat is omdat je borsten zo snel in gewicht en qua vorm kunnen veranderen dat je daar echt geen knellende beugels wilt hebben zitten.

Wil je borstvoeding geven, koop dan in het laatste stadium van je zwangerschap een goed zittende borstvoeding bh.

 

Tip 4: Ga op tijd shoppen

Wacht niet te lang met de aanschaf van je nieuwe zwangerschapskleding. En als je lekker gaat shoppen, vertroetel jezelf dan ook met verzorgingsproducten als crèmes, shampoo en douchegel op basis van plantaardige glycerine en natuurlijke ingrediënten. Fijne verzorgingsproducten, die je tijdens je zwangerschap zonder problemen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld die van Naif Care.

» Lees ook: voor jezelf zorgen tijdens de zwangerschap

 

Tip 5: Geef je zwangerschapskleding een tweede leven

Ben je bevallen, dan is het heel fijn om nog een tijdje je zwangerschapskleding te dragen. Je buik en de rest van je lijf is tenslotte nog aan het ontzwangeren en kan nog wel wat extra ruimte gebruiken. Sowieso komt je voedingsbh nog lang van pas als je borstvoeding geeft. Ben je uitgezwangerd, geef je zwangerschapskleding dan een tweede leven en schenk het bijvoorbeeld aan Het Leger des Heils of een tweedehands initiatief in jouw buurt voor mensen die het minder hebben dan jij.

 

Heb een geweldige zwangerschap en laat je prachtige zwangere lijf zien!

 

Meer blogs van Esmée:

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.