);

Wat heb je nodig voor het zelf bakken van een taart?

Wat heb je nodig voor het zelf bakken van een taart?

Tegenwoordig is het helemaal hip om zelf je taarten te maken voor een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid. Alleen de mensen met 2 linkerhanden en/of te weinig tijd en geduld kopen nog hun taarten bij de bakker of beter nog bij de buurvrouw die van die geweldige themataarten maakt. Heb je zo’n creatieve taartenbakkende buurvrouw, dan heeft ze waarschijnlijk een heel drukke agenda. Want themataarten zijn helemaal in: vooral voor kinderverjaardagen.

Heb je nou niet zo’n fijne buurvrouw of ben je zelf heel creatief met taart, ga dan gewoon lekker zelf aan de slag. Het is superleuk om te doen én je hebt ongeveer zeker wel 10 minuten eer van je werk. Als je het namelijk goed hebt gedaan, dan is de jarige toegezongen en je taart verorbert in een tel.

Maar wat heb je nou nodig als je zelf een verjaardagstaart gaat bakken? Check hieronder fijne taartbenodigdheden die je als aspirant taartenbakker nodig hebt.

 

Benodigdheden voor het zelf bakken van een taart

Bakvorm:

Je kan geen taart bakken zonder bakvorm. Dus die moet je als eerste in huis halen. Bedenk dat siliconen bakvormen altijd makkelijker los gaan van je gebakken cake/taart als metalen springvormen. Maar voor elke taart is er de geschikte bakvorm. Laat je goed adviseren als je twijfelt welke bakvorm je nodig hebt.

Bakmix:

Kant en klare bakmixen zijn het handigste om mee te beginnen. Of je nou een cake wilt maken, koekjes, cupcakes, een red velvet cake of appeltaart met een bakmix kan je eigenlijk niet fout gaan en is je baksel altijd lekker zolang je de aanwijzingen op de verpakking volgt.

Decoreren van je baksel:

Het decoreren van je cake, cupcake of taart is natuurlijk het leukste van het hele bakproces. Het is letterlijk de icing on the cake zeg maar. Je kunt tegenwoordig de leukste uitstekers kopen voor koekjes die je net zo gemakkelijk voor de taartdecoraties kunt gebruiken. Koekuitstekers zijn er in de vormen van bijvoorbeeld bloemen, hartjes, dieren, maar ook in thema’s als Halloween, Kerst, Pasen, geboorte enzovoorts. Maar je hebt meer nodig dan alleen uitstekers. Voor schattige toefjes of het schrijven van letters op je taart heb je spuitmondjes nodig. Die zijn er in verschillende groottes qua opening.

Tip: laat je kinderen mee versieren, tenzij de taart voor hen een verrassing moet zijn.

Toppings en vullingen:

In de taart en erbovenop gaat natuurlijk iets lekkers. Binnenin de taart kan je bijvoorbeeld kiezen voor een aardbeienjamvulling en bovenop de taart kan je kiezen voor fondant of marsepein. Let er wel op dat marsepein heel machtig is en niet iedereen is gek op té zoet. Is het voor een kinderfeestje, dan mag je taart best zoet zijn. Kids love it. Maar maak je een taart voor volwassenen, dan zie je vaak dat de marsepein nog op het schoteltje blijft liggen. Het kan ook té zijn.

Presentatie:

Je traktatie of taart valt of staat ook een beetje met de presentatie ervan. Maak je een traktatie van cupcakes denk dan aan doorzichtige zakjes met een lintje. Bak je zelf een taart, dan is een taartstandaard natuurlijk wel heel leuk om je baksel op te presenteren.

 

De belangrijkste tip bij het zelf bakken van een taart is toch wel, dat je van tevoren bedenkt wat je precies wilt gaan maken. Want daarop stem je af wat je ervoor nodig hebt. Ga niet in de wilde weg een taart bakken, want eenmaal gebakken moet je je taart ook binnen een paar dagen opeten. Zorg er dus voor dat je voordat je gaat bakken alle benodigdheden in huis hebt.

Heel veel plezier bij het bakken van jouw eigen taart!

» lees ook: een verjaardagstaart maken zonder stress

» Lees ook: een lego verjaardagstaart maken

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.