);

Een feestelijke verjaardagstaart zonder stress

Een feestelijke verjaardagstaart zonder stress

Een feestelijke verjaardagstaart maken zonder stress… Toen mijn kinderen heel klein waren mochten ze altijd uit het grote boek bij de bakker een verjaardagstaart uitkiezen. Een mooie traditie waar ze altijd erg naar uitkeken. Heel wat bijzondere taarten zijn er in de loop van de jaren langsgekomen. Tot ik een keer vergat een taart te bestellen en de taart van de bakker niet meer op tijd geleverd kon worden. Oeps, probleem. Een extra feestelijke taart op een kinderverjaardag vind ik namelijk persoonlijk wel altijd heel belangrijk.

 

Zelf een verjaardagstaart maken

Ik moest dus zelf een creatieve oplossing bedenken, nu ben ik geen zoetekauw dus taarten bakken doe ik eigenlijk nooit. Maar een simpele chocoladetaart kan ik nog wel maken en is bij mijn jongens gelukkig een grote favoriet. Voordeel van een chocoladetaart is ook dat hij lekker stevig is, je kunt er dus van alles op zetten zonder dat hij inzakt.

verjaardagstaarten

Een taart in het favoriete thema van je kind is dan ook zo gemaakt. Je hoeft alleen maar tussen het favoriete speelgoed te kijken wat een beetje geschikt is voor op een taart en klaar ben je. Je kunt natuurlijk ook iets nieuws kopen en dat cadeau geven op de taart (dat deed ik met de dino's bijvoorbeeld en vond mijn jongste echt fantastisch).

Op deze manier maakte ik al een dino, een auto en een riddertaart. Bleek dat de jongens zo'n zelfgemaakte taart met hun eigen speelgoed (of een cadeautje) erop nog veel leuker vonden dan een taart van de bakker. We hebben na die eerste keer dan ook nooit meer een verjaardagstaart bij de bakker besteld. Naast speelgoed gebruikte ik snoepjes en marsepein om de taart aan te kleden. Maar veel heb je daarvan niet nodig. Met satéprikkers, een touwtje en minivlaggetjes met hun naam erop werd de taart helemaal persoonlijk. Heel simpel dus, maar het effect is minstens zo spectaculair als die van in de winkel gekochte taarten.

 

Een cupcaketaart maken

Een ander idee voor een echte feesttaart is de cupcaketaart, extra leuk aan deze taart is dat je er een activiteit op het kinderfeestje van kunt maken, je hebt er dus zelf nog minder werk aan en de kinderen zullen het fantastisch vinden.

cupcakes maken

Wat moet je doen? Bak (of koop) een heleboel cupcakes. Maak glazuur, ik doe dit het liefst door poedersuiker met citroensap te mengen (maakt het glazuur minder zoet). Glazuur maken doe ik altijd op gevoel, is het te dik dan moet er wat vocht bij (kan ook water zijn) is het te dun extra poedersuiker toevoegen. Verdeel het glazuur over een paar bakjes, extra leuk wordt het wanneer je het glazuur verschillende kleurtjes geeft met voedsel kleurstof. Vul ook bakjes met allerlei sprinkels, dit kan bijvoorbeeld hagelslag zijn of kleine snoepjes maar er is ook allerlei leuks te koop op de bakafdeling van de supermarkt.

Leg een plastic kleed op tafel en zet hier alle bakjes op. Laat nu alle kinderen hun eigen cupcakes versieren (ik ga zelf altijd uit van 2 cupcakes per kind). Verzamel al versierde cakjes en zet ze in een piramide vorm op elkaar. Steek er kaarsjes in en klaar is je spectaculaire verjaardagstaart, waar alle kinderen ook nog eens extra trots op zijn omdat zij hem hebben gemaakt.

cupcakes

 

Liever geen zoete taart en gebak, maak dan eens zelf een gezonde appeltaart.

 

De leukste musea voor kids

De leukste musea voor kids

Een van de dingen die ik heel graag met mijn kinderen doe is musea bezoeken. Nu denk je misschien dat musea heel saai zijn voor kinderen,…

Een feestelijke verjaardagstaart zonder stress

Een feestelijke verjaardagstaart…

Een feestelijke verjaardagstaart maken zonder stress… Toen mijn kinderen heel klein waren mochten ze altijd uit het grote boek bij de bakker…

Zelf feestslingers maken

Zelf feestslingers maken

Zoals jullie in mijn vorige blog al konden lezen laat ik graag zien dat een persoonlijke draai aan je kinderfeestje geven helemaal niet moeilijk…

Ik ben Anne, moeder van twee prachtige jongens (2001 & 2007), getrouwd met een superleuke man en ik woon in het midden van het land. Ooit was ik architect nu alweer jaren zelfstandig ondernemer.

De verjaardagsmuts was altijd een belangrijke traditie bij ons thuis, mijn vader maakte altijd de meest prachtige creaties voor mij. Toen ik zelf moeder werd zette ik deze traditie uiteraard voort en in plaats van huizen bouw ik tegenwoordig verjaardagsmutsen voor mijn beroep. Als ontwerper van feestproducten kon een blog over kinderfeestjes natuurlijk niet uitblijven. November 2015 startte ik met goede vriendin Merike Hiep en Hoera – online magazine over kinderfeestjes. Op 4Mama deel ik de allerbeste tips met jullie zodat je ook zelf zonder stress van de verjaardag van je kind kunt genieten.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.