);

17 leuke dingen om te doen met kinderen in de zomervakantie

17 leuke dingen om te doen met kinderen in de zomervakantie

De zomervakantie is een geweldige tijd om op avontuur met je kinderen te gaan en samen quality time door te brengen. En wat is er mooier dan samen nieuwe herinneringen te maken en plezier te hebben met het hele gezin? In dit gastblog artikel deelt Claire daarom 17 leuke activiteiten die je kunt ondernemen met je kinderen tijdens de zomervakantie. Veel plezier!

 

Picknicken in het park

Een picknick in het park is altijd een succes. Neem een kleed, wat eten en drinken mee en geniet samen van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht.

Een dagje naar het strand

Ga lekker naar het strand toe, ga samen vliegeren, bouw zandkastelen, speel beachvolleybal of geniet gewoon van het water. Het is gegarandeerd een dag gevuld met heel veel plezier!

Maak een fietstocht

Pak de fiets en verken samen mooie routes in jullie omgeving. Stop onderweg voor een ijsje of verfrissend drankje. En speel onderweg leuke spelletjes zoals; ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is.... 

Bezoek een pretpark

Een dagje naar een pretpark is altijd een hit bij kinderen. Geniet van spannende attracties, shows en lekker eten.

» Lees ook: pretparken voor peuters en kleuters

Organiseer een watergevecht

Op een warme zomerdag is er niets leukers dan een watergevecht. Vul waterpistolen en ballonnen en laat de pret beginnen!

Ga kamperen in de achtertuin

Zet een tent op in de achtertuin en beleef samen een avontuurlijke nacht onder de sterren. Vergeet niet vegan marshmallows te roosteren boven het kampvuur, samen muziek te maken, te zingen en spannende verhalen met elkaar te delen.

leuke dingen doen in de zomervakantie met kinderen

Bezoek een aquarium

De onderwaterwereld en al haar bewoners zijn altijd enorm fascinerend voor kinderen. Dus breng samen een bezoek aan een aquarium en verwonder jullie samen over al het bijzonders.

Maak zelf ijsjes

Koel af met zelfgemaakte ijsjes! Laat je kinderen hun favoriete smaken kiezen en maak samen heerlijke ijsjes in allerlei vormen en kleuren.

Organiseer een filmmarathon

Houd een gezellige filmmarathon thuis met films die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Zorg voor popcorn, snacks en knusse dekens. Zeker op regenachtige dagen is dit een fijne activiteit.

Ga naar het lokale zwembad

Een dagje zwemmen is altijd leuk! Bezoek het lokale zwembad en geniet van glijbanen, duikplanken en verfrissende zwembaden.

Maak kunstwerken in de buitenlucht

Pak wat schildersdoeken, kwasten en verf en laat je kinderen hun creativiteit uiten in de buitenlucht. Hang de kunstwerken op als decoratie in huis.

Doe mee aan een kamp

Schrijf je kinderen in voor een kamp waar ze nieuwe activiteiten kunnen uitproberen en nieuwe vrienden kunnen maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Van een pony kamp tot een kamp waar ze hutten bouwen in de natuur en nog veel meer.

Leer samen koken

Breng tijd door in de keuken en leer samen heerlijke gerechten te bereiden. Laat je kinderen meehelpen met het snijden van groenten of het versieren van cupcakes.

Bezoek een museum

Educatief en leuk! Plan een bezoek aan een museum waar je kinderen kunnen leren over geschiedenis, wetenschap of kunst.

 » Lees ook: de leukste musea voor kinderen

Ga naar de speeltuin

Een klassieker, maar altijd een succes: breng een bezoek aan de lokale speeltuin waar je kinderen kunnen klimmen, glijden en schommelen.

Maak een natuurwandeling

Trek je wandelschoenen aan en verken samen de natuur om jullie heen. Spot vogels, verzamel mooie stenen of ga op zoek naar insecten.

Organiseer een mini-Olympische Spelen

Richt jullie achtertuin in als olympisch stadion en organiseer verschillende spelletjes zoals hardlopen, verspringen en touwtrekken. Laat iedereen zijn beste prestaties zien!

 

Met deze 17 leuke activiteiten kun je je kinderen de hele zomervakantie vermaken. Wij wensen jullie veel plezier en geniet van de zomer!

Dit gastblog is van op avontuur met kids.

Het belang van vrije tijd voor moeders

Het belang van vrije tijd voor…

Het moederschap is een van de meest intensieve en veeleisende rollen die je als vrouw kan vervullen. Dat zal je met me eens zijn. Dag in,…

Ontspannen slapen in een landelijke slaapkamer

Ontspannen slapen in een landelijke…

Een goede nachtrust is, naast gezond eten en voldoende bewegen, één van de pijlers waarop een goede gezondheid rust. Lekker slapen verlaagt…

Het belang van ontspanning: tips om tot rust te komen

Het belang van ontspanning: tips…

Het leven van een moeder zit vol uitdagingen en verantwoordelijkheden, van het opvoeden van kinderen tot het runnen van het huishouden en…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.