);

Ga toch lekker buiten spelen!

Ga toch lekker buiten spelen!

Kinderen spelen steeds minder buiten, lees ik in een onderzoek. Dat is echt een serieus probleem. Kinderen van tegenwoordig krijgen een heel eendimensionaal beeld van het dagelijks bestaan. Ze leren de maatschappij kennen vanachter een tablet, laptop of hun telefoontje. Er wordt niet meer buiten gespeeld. Er wordt geen tikkertje en verstoppertje meer gedaan, geen stoeprandje of Anne Maria koekkoek meer gespeeld. Interactie tussen kinderen lijkt alleen nog op het schoolplein plaats te vinden en zodra men thuis is online.

De enige beweging die kinderen nog krijgen, is de schoolgym en de eventuele sportclub waar ze zich 1 uur in de week in het zweet werken.

Er moet dus meer buiten gespeeld worden. En hiermee gaat dat vast lukken. Daar kan jij als ouder een bijdrage in leveren.

 

Jij had vroeger toch ook een skelter?

Als we naar de camping gaan, dan is het eerste wat er gedaan wordt: een skelter huren. Lekker even een uurtje de camping rond racen. Dus waarom zou je thuis niet een skelter kopen? Als het op vakantie leuk is, dan is het thuis in de omgeving en in de eigen straat net zo leuk!

Hadden we vroeger niet allemaal een skelter? Het is een heel goede lichaamsbeweging en ondertussen leren ze ook sturen. Niet onbelangrijk als ze aan het verkeer gaan deelnemen.

 

Skaten en boarden

Rolschaatsen en skateboarden is een heel goede lichaamsbeweging. Niet alleen gebruikt je kind spieren die het normaal gesproken niet gebruikt, het is ook heel goed voor het evenwicht. Elk dorp heeft wel een ramp. Vergeet niet goede bescherming aan te schaffen als een helm en knie- en elleboogbeschermers.

 

Maak van je tuin een minispeeltuin

Trampoline, glijbaan, schommel: ze geven uren speelplezier. Zeker als je kindjes nog klein zijn, is het fijn als er in de tuin veilig gespeeld kan worden. Zijn je kinderen groter, dan kan je bijvoorbeeld een net spannen voor een potje volleybal of badminton of hang een basket op voor een potje basketballen.

» Lees ook: spelletjes voor in de tuin

Laat je jonge kinderen onbeheerd spelen in de tuin, check dan wel of je giftige planten in je tuin hebt staan.

 

Dit moet je sowieso standaard in huis hebben

Om buitenspelen zoveel mogelijk te stimuleren, kan je het beste goed voorbereid zijn. Deze dingen wil je gewoon altijd in huis hebben:

  • Een voetbal
  • Een volleybal
  • Een badmintonsetje
  • Kubb familiespel
  • Frisbee
  • Springtouw
  • Jeu de Boule set

Leuk voor op vakantie maar zeker ook voor thuis!

En heb je voldoende inspiratie om het buitenspelen van je kind te stimuleren?

Kijk anders nog even op dit blog van een collega blogger met inspiratie voor buitenspelen spelletjes

 

Meer blogs van Esmée:

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.