);

3 leukste kartonboekjes voor peuters en kleuters

3 leukste kartonboekjes voor peuters en kleuters

Samen met mijn dochter van 4 en zoon van 3 mocht ik 3 super leuke en kleurrijke kartonboekjes voor peuters en kleuters reviewen. Zelf ben ik gek op boeken, ik lees ook nog heel ouderwets echte papieren boeken en niet digitaal. Het eerste dat ik kocht toen ik wist dat ik zwanger was, was dus ook een boekje, Kiekeboe, van Giuliano Ferri. Inmiddels hebben beide kids een rijkelijk gevulde boekenkast en gaan we ook nog regelmatig naar de bibliotheek. Ik probeer onze kids de liefde voor boeken en lezen ook zeker mee te geven.

Dus wij stonden wel te trappelen om deze review te mogen doen!

Al van baby af aan lezen wij elke avond voor. Soms samen, soms alleen. Dit hoort bij het bedtijd ritueel. Even ontspannen en aandacht voor elkaar. En het is ook nog eens goed voor de woordenschat en het stimuleert het inlevingsvermogen.

 

Deze kartonboekjes mochten wij lezen

En let op! We mogen van elk boekje een exemplaar weggeven. Dus doe mee met onze winactie!

 

Mooie kleuren en heel veel glitters, in een echt kerstverhaal

kartonboekje mooiste vis viert kerst

De mooiste vis van de zee  viert kerst van Marcus Pfister is geschikt vanaf 6 maanden. Alleen de cover is al een plaatje, met mooie kleuren en vooral veel glitters. Deze moest dus ook als eerste worden gelezen en staat gezellig in het kersthoekje van de kindjes.

Het boekje is eigenlijk helemaal in het thema van nu. Eenzaamheid en wat een klein bezoekje of een kerstgroet al niet kan betekenen voor iemand. Ik vind het heel erg goed om dit thema nu al onder de aandacht te brengen bij mijn kindjes.

Je koopt dit prachtige kartonboekje voor €14,45 bij de boekhandel en Bol.com. Check hier voor meer informatie

 

 

Kleurrijk met grappige doorkijkjes

kartonboekje delen! voor peuters

Het kleurrijke flapjesboek Delen! van Yusuke Yonezu is geschikt vanaf 1 jaar. Dit boekje is niet alleen leerzaam, maar bevat ook humor door de grappige illustraties. De doorkijkjes naar de volgende pagina vindt de jongste geweldig! Het leuke is dat mijn kids hier de volgende dag meteen mee aan de slag wilden. Ze wilden samen maar 1 doosje Smarties met 2 bakjes om samen te delen. Hoe mooi is dat! Toen dochterlief van de week op mijn schoot kwam zitten om met mij te knuffelen, wilde haar broer dat ook. Toen hoefde ik eigenlijk alleen maar te verwijzen naar het delen boekje en maakte de oudste plek voor de jongste en konden ze samen op schoot met mama knuffelen.

Het kartonboekje Delen! kost €10,95 en je vindt het hier

 

 

Hoe leuk is het om samen te werken

kartonboek Wij voor kleuters

Wij  van Nastja Holtfreter is geschikt vanaf 3 jaar. Dit gaat over het thema wij en samenwerken. Dit is ook een belangrijk thema bij mijn dochter op school en dus heel herkenbaar voor haar. Na het lezen hebben wij samen nog andere voorbeelden bedacht van dingen die soms niet alleen lukken, maar wel wanneer je samenwerkt. Ook oefen je met dit boekje de persoonlijke voornaamwoorden.

Dit o zó zinvolle boekje voor kleuters is €9,95 en je kunt hier meer informatie vinden.

 

Kortom: Alle 3 de boekjes zijn super leuk en worden dagelijks gepakt door alle twee. Bij de oudste is Wij het populairst omdat dit een heel herkenbaar thema is waar zij zelf ook verhalen bij kan bedenken wat het extra leuk maakt voor haar. De jongste heeft Delen als favoriet en dat komt voornamelijk door de doorkijkjes, hij ligt dan helemaal in een deuk en kent inmiddels het hele boekje uit zijn hoofd.

Alle 3 de boekjes zijn in een handzaam formaat (zo’n 15 a 16 cm) waardoor ze makkelijk in je tas passen en omdat ze van karton zijn blijven ze ook nog eens mooi. Zelf geef ik ook graag een boek cadeau en dan zijn deze boekjes ook een aanrader en daarbij nog eens leuk geprijsd. De uitgever van alle 3 is De Vier Windstreken.

» Lees ook: duurzame cadeautjes voor peuters en kleuters

» Lees ook: het belang van voorlezen

 

Een kartonboekje winnen?

Wil jij een van deze kartonboekjes winnen? Dat kan! Dit is wat je moet doen om kans te maken:

 • Ga naar het actiebericht op Facebook en geef dit bericht een heart of een yes
 • Geef in het actiebericht aan welk kartonboekje jij wilt winnen
 • Delen van het bericht of het taggen van je FB vriendinnen met jonge kinderen stellen we erg op prijs

Op 30 december maken we de winnaars bekend!

En de winnaars zijn:

 • De mooiste vis is gewonnen door: Gré van Engeland
 • Wij is gewonnen door: Majonne Twigt
 • Delen is gewonnen door Lilian Seijkens

Stuur even een mail met je adresgegevens en vermelding van het gewonnen boekje naar info@website4mama.nl en het kartonboekje wordt in het nieuwe jaar naar je toegezonden.

Een veilige en fijne kamer voor je peuter en kleuter

Een veilige en fijne kamer voor…

Ons zoontje is net 3 geworden en dan is het wel tijd om langzaamaan over te gaan van baby- naar kinderkamer. Hij heeft een half jaar geleden…

3 leukste kartonboekjes voor peuters en kleuters

3 leukste kartonboekjes voor peuters…

Samen met mijn dochter van 4 en zoon van 3 mocht ik 3 super leuke en kleurrijke kartonboekjes voor peuters en kleuters reviewen. Zelf ben…

Night terror of nachtmerrie?

Night terror of nachtmerrie?

Is een night terror of nachtangst niet gewoon een andere naam voor een nachtmerrie? Dat is wat ik dacht, maar niets is minder waar. Hieronder…

Hi, ik ben Rebecca en samen met mijn man Serge, mijn kids Niene (2015) en Sep (2017) en onze twee honden Pascha en Diva, woon ik in Rotterdam. Omdat wij 2 kindjes hebben, die beiden slapen niet als hobby hebben, heb ik mijn baan op moeten zeggen. Die was niet meer te combineren met onze talloze slapeloze nachten. Maar, waar een deur dicht gaat, gaat er altijd weer een open. En zo ben ik gestart met de opleiding tot droomritme coach en hoop ik vanaf medio 2021 andere ouders en hun ukjes te mogen helpen aan heel veel uurtjes slaap. Naast mijn opleiding probeer ik mijzelf nog minimaal een keer per week af te matten in de sportschool, wandel ik veel met de hondjes en ben ik erg actief op de school van mijn dochter Niene.

Reacties 2

 1. Loes Van Bommel

  dec 24, 2020 at 06:45

  Wat een leuke boekjes! Onze kinderen zijn er dol op, ze lezen graag boekjes.
  En met een baby, peuter en kleuter in huis zijn ze voor ons alledrie leuk, dus maakt net niet uit! 2. Marian B

  dec 29, 2020 at 03:11

  Boekjes zijn altijd leuk! Ik doe graag mee voor mijn lieve, kleine nichtje, want mijn dochter is hier inmiddels wat te oud voor. Het boekje 'Delen' heeft de voorkeur.This thread has been closed from taking new comments.