);

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten. Van een toffe persreis die ik mocht ondernemen naar Spanje tot een gebroken sleutelbeen. En van de herdenking van de dood van mijn moeder 30 jaar geleden tot het knuffelen van puppy’s. Het was een ware rollercoaster deze maand juni. Lees maar…

 

Hippe sneakers voor dochterlief

Ik schreef vorige maand nog een blog over de sneaker trends van dit moment. En terwijl ik achter mijn laptop zat, kwam dochterlief langs met de mededeling dat ze een keuze gemaakt had welke schoenen ze wilde. Ze mocht van mij namelijk nieuwe sneakers uitzoeken en ik gaf haar de website van Sacha.nl om daar te kijken naar welke ze mooi vond. Dit omdat mevrouw inmiddels vaker de damescollectie checkt dan de kindercollectie en ze daar echt een enorme keuze uit hippe sneakers hebben. Dit zijn de sneakers die ze uitzocht.

Hoge chunky sneakers

Mijn eerste reactie: “ehhh… weet je dat zeker? Die zien er niet echt comfi uit hoor Marisa. Ze zijn wel hip maar dat lijkt me echt van geen meter lopen”. Mevrouw was het er niet mee eens. Dit moesten dé sneakers worden. En ik dacht… welja doe eens gek, je bent maar één keer 11. Maar toch bleek het geen succes. Ze liep als een hertje op naaldhakken. Dus ik heb toch eens m’n ouderlijke plicht gedaan en ze ondanks wat tegenwerpingen van haar kant geruild voor een toegankelijker en lekkerder lopend paar sneakers. Bij nader inzien was ze erg blij met haar nieuwe DAD sneakers en ze worden veelvuldig gedragen.

Dochter met Dad sneakers wit

» Lees hier: sneaker trends van dit moment

 

Leuk initiatief: De Blogboot

Maandag 3 juni mocht ik mee met de Blogboot, een tof initiatief van 2 collega’s: Marguerita van Marstyle.nl en Tamara van Passievrouwen.com. Tijdens een rondvaart in een sloep door de Amsterdamse grachten werden een paar merken aan een groep bloggers gepresenteerd zoals: Thule die met een nieuwe wandelwagen op de markt komen, Check-in PR een bureau dat veel buitenlandse bestemmingen promoot, webshop KidZ ImpulZ, die een eigen ontworpen aankleedkussen en speelkleed op de markt heeft gebracht voor baby’s, dreumesen en peuters en InShape Hair, haarproducten met natuurlijke ingrediënten uit Scandinavië.

Het was een heel leuke dag en na afloop kregen we nog een mooie goodiebag mee en een rugzak van Thule, waarvan ik tijdens mijn persreis naar Spanje erg veel lol heb gehad.

Blogboot MargueritaBlogboot selfie

 

Persreis Costa Daurada

Samen met nog 11 andere bloggers en reisagenten werd ik uitgenodigd voor een georganiseerde persreis naar de Costa Daurada in Spanje. Van zaterdag 15/6 t/m dinsdag 18/6 werden we van hot naar her gereden, heb ik de heerlijkste gerechten gegeten, wijnboeren, dorpen en musea bezichtigd en heel veel lol gehad. Helaas is het ook heel vermoeiend en kreeg ik de laatste dag flinke migraine. Natuurlijk had ik geen medicijnen bij me behalve paracetamol (dom,dom,dom) dus dat was afzien. Maar ik ben weer een mooie ervaring rijker en heb fijne collega’s (beter) leren kennen. Binnenkort komt er een blog over deze prachtige regio met foto's uiteraard.

Wil je meer Nederlandstalige info over deze Catelaanse regio? Kijk dan HIER

op persreis naar costa daurada
Op Eindhoven Airport naar Costa Daurada

 

Alweer 30 jaar geleden

Maar tijdens deze reis was de zondag voor mij een moeilijke dag, waar ik met behulp van een paar lieve collega’s doorheen gekomen ben. Het was 16/6 30 jaar geleden dat ik mijn moeder verloor aan zelfmoord. Ik besloot een paar weken terug dat ik die dag niet zondermeer voorbij wilde laten gaan. 30 jaar is een heel lange tijd en ondanks dat mis ik haar nog altijd enorm. Ik ben blogger en heel veel persoonlijke aspecten van mijn leven en dat van mijn gezin komen in mijn blogs voorbij. Dat is voor mij een uitlaatklep én ik heb gemerkt dat ik gaandeweg met mijn schrijfsels mensen help en steun bied. Dat is bij het schrijven ervan niet per sé de insteek, maar dat blijkt meer dan eens uiteindelijk wel het geval te zijn. En dat vind ik mooi. Daar word ik nederig van en emotioneel. En de dood van mijn moeder en de manier waarop dit gegaan is, is voor mijn verdere leven heel belangrijk geweest.

Ik heb hoe het gegaan is eerlijk en oprecht besproken in mijn blog. En wat een fijne reacties kreeg ik hierop! Meer dan 1400 keer is het gelezen en ik ontving van verschillende mensen chatberichten met dankbetuigingen en met hun verhaal waarom het hen zo aangreep. Ontzettend bedankt voor jullie steun en begrip!

Voor wie het nog niet gelezen heeft: mijn moeder pleegde zelfmoord

Mijn moeder en ik in 1970
Mijn moeder en ik in 1970

 

Een zomervakantie naar de maan

En toen sloeg het noodlot toe. Manlief is een fervent mountainbiker en hij brak zijn sleutelbeen met fietsen. Niet eens heel stoer in een bos. Nee… op een fietspad in een lullig bochtje. Dat had dus iedereen kunnen overkomen en het overkwam hem. Hij belde me op en ik wist direct dat het foute boel was. Hij belt nooit als hij gaat fietsen, dus al voordat ik hem aan de lijn had, wist ik dat hij een ongeluk had gehad. Hij bleek ongelooflijk veel pijn te hebben. En ik heb geen watje als man kan ik je vertellen (tenzij hij de man-flu heeft ????). Dus ik ben in de auto gestapt met mijn EHBO kit en telefoon voor het geval ik onze dochter moest bereiken. Zij zou thuis blijven zo had ze zelf besloten.

Ik heb hem opgepikt en we zijn direct doorgereden naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Gelukkig kon hij heel snel geholpen worden. Maar dan nog duurt het alles bij elkaar nog een paar uur voordat je naar huis kan na wat foto’s maken, etc.. Een sleutelbeenbreuk moet uit zichzelf helen, dus dat was echt afzien. Hij heeft zeker 4 dagen erge pijn gehad en daarna ging het beetje bij beetje beter.

Ik kon dus in de “zorgstand”, want hij kon echt helemaal niks. Ja gelukkig kon hij wel zelf naar de wc, maar voor de rest…

Zijn val betekende wel dat we onze vakantie naar Zweden af moesten zeggen. En daar had ik nou zó naar uitgekeken! Dus wil je nog een weekje ontstressen op een prachtige camping in Zweden? Dit huisje is nog vrij van 6/7 t/m 13/7.

 

Groene band karate!

Zo jammer dat haar papa dit moest missen, want onze dochter Marisa deed het fantastisch op haar karate examen. Ze had op dat moment nog een oranje band met 1 groene slip, maar ging met een groene band naar huis. Ze had dus 1 niveau overgeslagen. Heel bijzonder voor een kind dat motorisch echt met een achterstand te kampen heeft, maar daar gelukkig zelf geen hinder van ondervindt. Ze gaat ervoor en doet alles met hart en ziel. Of dat nou karate is of jazz ballet of dat ze nu een radslag probeert op gym of de sterren van de hemel speelt tijdens toneelles. Prachtig om te zien. En natuurlijk hield emomam het niet droog wink.

groene band bij karate examenkarate stoere meid

Puppy Charlie

Zoals jullie wellicht wel weten, krijgen wij in juli een puppy. Daarom gingen we in juni elke week een keer bij de fokker langs om de puppy’s te leren kennen en zij ons. Op zondag 30 juni hoorden we dan eindelijk tijdens de gezellige familiedag welke pup onze Charlie wordt. Meet Charlie! We zijn zó blij! 8 juli gaan we hem ophalen. Bij voorbaat mijn excuses voor de vele puppyspam en puppyblogs de komende tijd. Ik kan het niet helpen… hij is gewoon té cute. En waar het hart vol van is… daar schrijven mijn handen over, haha...

Puppy Charlie bij 6 weken

Voor wie het leuk vindt… we hebben een speciaal Instagram account voor Charlie geopend waarop we zijn avonturen gaan delen. Je kan Charlie en ons HIER volgen.

 

Zo, dat was mijn maand juni. Best pittig toch? Juli staat vooral in het teken van het herstel van manlief, want dat gaat nog zeker 5 weken duren én van het opvoeden van Charlie. En wie weet wat voor leuks of minder leuks er nog voorbij komt. Je leest het weer over een maandje.

XX

Esmée

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.