);

De sneakertrends van dit moment

De sneakertrends van dit moment

Je ziet tegenwoordig pubers met dunne beentjes, gestoken in super skinny’s met daaronder sneakers met enorme dikke zolen. De zogenaamde Chunky Dad sneakers. Oftewel: klonterige vader gympen.  Ik lig in een deuk. laugh (En terwijl ik dit schrijf, komt mijn dochter met haar keuze uit sneakers… je raadt het al) En toch kan ik deze trend wel waarderen. Ik snap de hip-heid van deze nieuwe trend. Voor kids helemaal prima, want zo’n sneakertrend is na een jaar weer uit de mode en dan zijn ze toch weer toe aan een nieuw paar sneakers. Niks verloren. Voor mezelf gaat het net even te ver. Ik hoop altijd iets langer met mijn schoenen te doen dan 1 seizoen.

Maar welke kan ik dan wel met goed fatsoen nog jaren dragen? Welke sneakers zijn én hip en kunnen nog best volgend jaar en het jaar erop? Ik zocht het voor je uit.

 

Dad Sneakers

Die dad sneakers heb je ook in een iets minder hoge en chunky uitvoering. Nog steeds met dikke zool en redelijk grof, maar niet met het idee: de sneaker draagt het meisje in plaats van het meisje draagt de sneaker. Die vind ik dus wel leuk. En je hebt ze ook met dierenprints. Nog zo’n trend waar ik wel aan kan wennen.

Sneakers met dierenprint

 

Slangenprint of ander dierlijke printjes

Het is een trend die je vorig jaar al zag en dit jaar gewoon wordt doorgezet: dierenprints op je sneakers. Een slangenprint, zebra, panter of tijger en ook een combinatie van een paar prints… je ziet het tegenwoordig allemaal. Ik vind het een leuke trend, die je overigens ook in de kleding terugvindt.

 

Witte gympen

De witte sneakers zijn nog steeds hot. Dat zijn ze al jaren. Eigenlijk kan je garderobe gewoon niet zonder witte gympen. Die móet je gewoon hebben. Ik heb witte gympen van Skechers. Zijn ze grijs van het vuil, dan gaan ze hop in de was. En het voetbed is van memory foam. Dat zit me toch lekker! Geen sneakers om échte serieuze wandelingen mee te doen, want daarvoor hebben ze te weinig steun aan de zijkanten. Maar voor een dagje slenteren door de stad of voor het dagelijkse huis-tuin-en-keuken gebruik, vind ik ze helemaal top.

 

Converse Sneakers all stars

Gouwe ouwe

Gympen die er 40 jaar geleden al waren en nu nog steeds of misschien beter gezegd wéér helemaal hip zijn: de Adidas sneakers. De witte sneakers met bronzen strepen waren er al in mijn jeugd. Ongetwijfeld zien ze er nagenoeg hetzelfde uit, maar zijn ze het niet. De ontwikkeling in schoenen en demping van zolen heeft natuurlijk niet stil gestaan. Deze sneakers zitten zoveel lekkerder dan die van 40 jaar geleden. Een andere gouwe ouwe is de Converse All Star: de basketbalschoenen die je zowel in hoog als in een laag model hebt in verschillende kleuren. Zelf was ik destijds geen fan van de pasvorm, maar leuk zijn ze wel.

 

Wil je een grote collectie sneakers online bekijken? Kijk dan eens bij BENT. Alle genoemde trends zijn daar zeker te vinden.

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

5 tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Je bent in verwachting! Wat leuk, gefeliciteerd! De eerste paar maanden kan je waarschijnlijk nog gewoon je “normale” kleding dragen, maar…

Een fijne werkplek in huis creëer je zo!

Een fijne werkplek in huis creëer…

Sinds kort ben ik qua werkplek verhuisd van de keukentafel naar een echt bureau en een eigen werkplek. Het werd ook wel tijd! Al ruim 7 jaar…

5 bespaartips voor een duurzamer huis

5 bespaartips voor een duurzamer…

Nu energieprijzen de pan uit rijzen, is de noodzaak van verduurzamen nog dringender geworden. Elke huiseigenaar die…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.