);

Zo blijf je fit in coronatijd

Zo blijf je fit in coronatijd

Nu we al bijna een jaar in coronatijd verkeren merken we dat aan de kilo’s die er de afgelopen maanden bijgekomen zijn en dat het lijf her en der niet meer zo strak is als dat het geweest is.  We bewegen minder doordat de fitness scholen een tijdlang gesloten waren (en nu weer) en omdat sporten in groepsverband ook lange tijd af en aan niet mogelijk was en nog steeds aan restricties verbonden is.

Zelf heb ik de sportschool al sinds de intelligente lockdown in maart niet meer gezien. Het idee dat ik na elk gewicht en apparaat aangeraakt te hebben deze minutieus moet desinfecteren, maakt dat de zin in de sportschool mij vergaat. En het was voor mij toch al een opgave om erheen te gaan. Echt een hobby was en is het niet. Dus excuustruus heeft een reden gevonden om niet te gaan wink.

Maar als je niet naar de sportschool gaat, wat kan je dan nog wel doen om fit te blijven?

 

Mijn 5 tips om fit te blijven in coronatijd

Creëer je eigen fitnessruimte: hou je van gewichten en cardio-oefeningen die je ook in de sportschool kan doen, creëer dan je eigen fitnessruimte. Met wat gewichten van 3,5 en 10 kilo en een crosstrainer en roeimachine kom je echt al een heel eind en kan je elke dag een half uurtje tot een uurtje los gaan. En je hebt ook gelijk geen excuses meer om er geen gebruik van te maken.

Neem een hond: alsof het zo moest zijn… in 2019 kregen wij Toller pup Charlie als nieuwe huisgenoot en daar hebben we sindsdien alleen maar lol van gehad. Wat een heerlijk beest. En doordat ik degene ben die hem 3x per dag uitlaat (dochter doet het 1x), doet dit wonderen voor lijf en leden. Ik loop dagelijks in totaal toch zeker anderhalf uur.

fit blijven met wandelen

Ga wandelen: heb je geen hond, dan kan je nog altijd wel gaan wandelen. Doe het op anderhalve meter afstand met een vriendin en je hebt gelijk een gezellig sociaal praatje. Wanneer je daarnaast ook nog gebruik maakt van pols- en/of enkelgewichten, dan maak je de wandeling extra uitdagend en train je nog beter je arm- en beenspieren.

Ga hardlopen: omdat iedereen een eigen tempo heeft, kan je deze sport het beste alleen beoefenen. Ik ben absoluut geen hardloper. Nooit geweest ook. Maar het is een sport, die bij uitstek geschikt is om in deze gekke tijd te beoefenen.

» Lees ook dit blog over hardloop benodigdheden

Ga je huis schoonmaken: wist je dat met het doen van het huishouden je best veel calorieën verbrandt? Een uurtje het huishouden doen met stofzuigen, ramen zemen en strijken is al goed voor ruim 300 calorieën. Echt niet mijn ding, maar hé… je bent én lekker in beweging geweest én je huis is weer toonbaar. Ik zeg 2 vliegen in één klap.

Wil je meer toffe ideeën om de overtollige kilo’s kwijt te raken? Lees dan ook eens mijn blog met 10 leuke manieren om af te vallen.

Echt, die sportschool komt wel weer… als c-time voorbij is. Overigens betaal ik nog steeds voor mijn maandelijkse sportschoolabonnement. Ik vind het anders zo sneu voor de eigenaar die in deze tijd ook alles op alles moet zetten. Zo houden we elkaar een beetje overeind in deze gekke tijd.

Wat doe jij om fit te blijven?

 

Meer blogs van Esmée:

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Investeren in je ontwikkeling door coaching

Investeren in je ontwikkeling door…

Elke euro die ik tegenwoordig besteed in mijn business aan coaching is direct een investering in mijn eigen ontwikkeling. Maar je hoeft natuurlijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.