);

De 10 leukste manieren om calorieën te verbranden

De 10 leukste manieren om calorieën te verbranden

Ik las een onderzoek dat je 130 calorieën verbrandt door een half uurtje in een warm bad te gaan liggen. Hetzelfde aantal calorieën verbrand je wanneer je een half uurtje flink door wandelt. Nou, die keuze is dan niet zo heel moeilijk. Toch? Ik neem wel een bad wink

Toen ben ik eens gaan Googelen en heb voor mezelf en dus ook voor jou een rijtje gemaakt van de makkelijkste én leukste calorie verbranders.

 

De 10 makkelijkste en leukste manieren om calorieën te verbranden

 

Doe het huishouden (of niet...)

Iedereen die mij goed kent, schiet gelijk in de lach. Daar heb ik dus echt een hekel aan. Dus dit wordt niet mijn calorie verbrander. Maar is het wel jouw ding, dan kan je met de volgende meest voorkomende huishoudelijke klussen best wat calorieën verbranden.

  • Strijken 20 minuten: 100 calorieën
  • Ramen zemen 15 minuten: 100 calorieën
  • Stofzuigen 20 minuten: 100 calorieën

 

» Lees ook: ik strijk niet-nooit!

» Lees ook: de slechtste huisvrouw

 

Calorieën verbranden met shoppen!

Een uurtje shoppen? Maak er maar een dagje van! Wist je dat je met 1 uur shoppen 150 calorieën verbrandt? Ik zeg: plan een dagje met vriendin in het kader van jullie gezondheid en strakkere ledematen en ga naar de stad. Succes verzekerd en nog erg gezellig ook.

 

Je verbrandt meer met koken

Tenzij je een man hebt, die de avondmaaltijden bereidt – ik heb zo’n man niet – kan je met een half uurtje koken toch zo’n 75 calorieën verbranden. Het snijden van je vlees en het roeren in pannen wordt met deze wetenschap gelijk een stuk leuker.

 

Dansen

Vandaar dat ik zo strak bleef toen ik nog welk weekend in de discotheek te vinden was. Nu compenseer ik het gemis aan dansen door elke week een uurtje naar Jazz Ballet te gaan. Heerlijk! En nu ik weet dat een uurtje Jazz Balletten me zo’n 350 calorieën doet verbranden, vind ik het nóg leuker!

Maar even een half uurtje gek doen met je kind op K3, en dat dagelijks, doet natuurlijk ook the trick.

 

In de tuin werken

Ik zie er altijd als een berg tegenop: het onkruid wieden, grond omspitten, snoeien. Maar we hebben een flinke tuin en niks doen is dan geen optie, tenzij ik in een oerwoud ook prima vind. Maar nu ik weet dat ik met een uurtje tuinieren zo’n 250/350 calorieën verbrand, vind ik het opeens een stuk leuker. Laat die lente maar komen…

 

Slapend slank worden

Slapen is zo’n beetje de makkelijkste manier om calorieën te verbranden. Voor een uur slaap mag je je gewicht in calorieën rekenen. Dus ben je 70 kilo, dan reken je 70 calorieën. Ik denk dat ik nog maar even m’n bed induik!

 

Seks

Met een flinke vrijpartij verbruik je zo’n 100 – 200 calorieën. Dus al heb je geen zin dan maak je maar zin… het is tenslotte goed voor je overtollige kilo’s wink

 

Avondje tv kijken

Vrijdagavond is bij ons The Voice avond. Gezellig met het hele gezin voor de buis. Wist je dat je met zo’n avondje met “actief” tv kijken zo’n 250 calorieën verbrandt? Nou verpest ik het altijd door er een zak chips bij te pakken. Da’s dan weer jammer...

 

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Je moet meer lachen. Met even lekker lachen verbrand je 48 calorieën. Er stond dan weer niet bij hoe lang je moest lachen. Ik stel me zo voor dat een pis-in-je-broek-moment zomaar het dubbele kan opleveren.

 

Een momentje voor jezelf

Met lezen verbruik je zo’n 35 calorieën. Dus ik zat te denken… Ik neem een heerlijk warm bad of bij voorkeur lekker bubbelen in een whirlpool bad én ik ga tegelijkertijd lezen (130 cal + 35 cal) en daarna smeer ik me lekker in met bodylotion (45 cal). Totaal dus 210 calorieën verbrand met dit heerlijke momentje voor mezelf. Dan hoef je je als moeder nooit meer schuldig te voelen dat je dat moment voor jezelf pakt. Je doet het tenslotte voor je gezondheid en om af te vallen. Toch? 

 

Veel plezier met calorieën verbranden!

De foto met sportende vrouw is van Shutterstock: by Kzenon

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.