5 dingen die je moet hebben als je gaat hardlopen

5 dingen die je moet hebben als je gaat hardlopen

Als het lekker weer is en er zijn niet te veel mensen op straat dan wil ik nog wel eens een kilometer of vijf gaan hardlopen. Tijdens het hardlopen kan ik altijd lekker mijn hoofd leegmaken en tijdens dat uurtje rennen is het alsof er niks anders op de wereld is dan ik. Heerlijk vind ik dat. Als ik ga hardlopen doe ik dat altijd in mijn speciaal daarvoor bedoelde sporttenue. Meer dan eens wordt mij gevraagd wat je bij je moet hebben als je gaat hardlopen.  Voor jullie heb ik een lijstje gemaakt met de vijf meest onmisbare zaken als je gaat hardlopen. Ik hoop dat jullie iets gaan hebben aan dit lijstje, voordat je gaat beginnen met hardlopen.

 

Jouw eigen waterfles

Het is heel belangrijk om jezelf goed te hydrateren tijdens het hardlopen. Doordat je veel zweet en doordat je spieren het tijdens het hardlopen zwaar te verduren krijgen zul je veel gaan zweten. Al het vocht dat je kwijtraakt moet weer worden aangevuld. Dit kun je doen met je eigen waterflesjes met logo. Als je gaat hardlopen met vrienden dan is het logo heel fijn voor de herkenbaarheid. Neem van mij aan, je raakt nooit meer een waterfles kwijt. Het hoeft natuurlijk niet per sé een logo te zijn, maar je kan ook je naam in felle kleuren op zo’n waterflesje laten drukken.

 

Ademende, sneldrogende sportkleding

Al het zweet dat je kwijtraakt tijdens het hardlopen moet ergens naartoe. Het is daarom heel belangrijk dat je goede ademende en sneldrogende sportkleding draagt. De meeste moderne sportkleding zal het zweet absorberen, maar je zal niet de zweetplekken zien die je bijvoorbeeld vroeger op dat klassieke grijze t-shirt zag. De meeste shirts die je speciaal voor het hardlopen koopt zijn tegenwoordig sneldrogend en ademend. Je kan ze overigens net als de waterflesjes bedrukken.

 

Goede hardloopschoenen

Volgens mijn opa moet je nooit bezuinigen op spullen die jou in verbinding stellen met de grond. Of het nu autobanden betreft of goede hardloopschoenen, bezuinig hier nooit op. Laat je in de winkel goed adviseren over welke schoen voor jou het meest passend is. Bespreek duidelijk het doel van je workout en waar je voornamelijk met de schoenen gaat lopen. De verkoper kan je dan zo goed mogelijk adviseren bij het maken van je keuze voor goede hardloopschoenen

 

Muziek waar je goed op kunt hardlopen

Het wordt vaak onderschat, maar goede muziek is echt een must als je gaat hardlopen. Het is niet voor niets dat de meeste hardloop apps een koppeling kunnen maken met Spotify om je op die manier op de hoogte te stellen van je vorderingen en je tegelijk kunnen opzwepen om harder te lopen. Maak aparte playlists voor de warming up, het lopen zelf en de cooling down. Zo kun je in het juiste tempo je oefeningen uitvoeren. Zet het volume alleen niet te hard. Het is belangrijk dat je wel nog een klein beetje van de buitenwereld meekrijgt. Voor je veiligheid, maar ook omdat het sociaal is om tegenliggers te kunnen verstaan.

 

Lampjes voor zichtbaarheid

Opletten is dus belangrijk tijdens het hardlopen. Zorg dat je niet zomaar wegen oversteekt en kijk uit voor scooters en fietsers die vaak onvoorspelbaar over de weg kunnen bewegen. Daarnaast is het ook belangrijk om goed gezien te worden. Als jij per ongeluk een mede weggebruiker over het hoofd ziet, dan is het misschien fijn dat zij jou kunnen zien. Je hebt voor hardlopers speciale lampjes voor de zichtbaarheid. Deze komen in de vorm van armbandjes, riemen, maar ook hele harnassen die jouw zichtbaarheid tijdens het hardlopen kunnen verbeteren.

De afbeelding is van lzf by Shutterstock

Hoe combineer je het moederschap met ondernemerschap?

Hoe combineer je het moederschap…

Sinds vorig jaar oktober zit ik thuis. Mijn werkgever en ik besloten na 11 jaar uit elkaar te gaan. Daar zat ik dan, werkloos en het solliciteren…

Voordelen van de jade roller: geschiedenis en hype

Voordelen van de jade roller: geschiedenis…

Vraag je je ook af waarom je overal op social media de jade roller voorbij ziet komen? Jade rollen is een eeuwenoude…

Top 10 tips om niet aan te komen tijdens de vakantie

Top 10 tips om niet aan te komen…

Er is niets leukers dan op vakantie gaan. Je verkent nieuwe steden, ontdekt nieuwe culturen, geniet van het strand en natuurlijk van het heerlijke…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.