);

Februari: nieuw blog en een nieuwe school

Februari: nieuw blog en een nieuwe school

Onze 10 jarige gaat zich oriënteren op de middelbare school. In januari en februari waren allerlei open dagen gepland. Ze heeft op dit moment een VMBO-basis/kader advies gekregen, maar het gaat volgens de juf de laatste tijd erg goed. Ze maakt flinke stappen. Dus we hebben niet alleen naar VMBO’s gekeken, maar ook naar scholen waar ze vanaf Mavo niveau les geven. En dan heb je bij ons in de buurt opeens behoorlijk wat meer keuze. Dus in januari hadden we al een Middelbare School in Zevenbergen bezocht. En deze maand stonden er nog een paar op de planning.

 

logo blog Ongeveertig voor vrouwen van 40-plusEen nieuw blog: Ongeveertig.nl

Maar eerst ging op vrijdag 1 februari mijn nieuwe blog: Ongeveertig online. Dit online lifestyle magazine is voor vrouwen van 40-plus met recepten, reizen, gezondheid, beauty, carrière & gezin, boeken en nog veel meer waar ik me voor interesseer. Ik ga zeker ook door met website4mama.nl want de groei die dit blog doormaakt, is super. Maar omdat ik zelf ook een dagje ouder word, vond ik het tijd worden voor een blog dat meer bij mijn huidige leven past. Ik had de afgelopen maanden keihard gewerkt en nu was het eindelijk zover. Best spannend om weer iets 0 op te starten.

Neem je ook even een kijkje op www.ongeveertig.nl? Ben benieuwd wat je ervan vindt.

 

Open dag op de Middelbare

Het eerste weekend van februari was het direct raak. Op de planning stonden 2 scholen in Breda: een Dalton school op zaterdag en een vrije school op zondag. Omdat onze dochter erg goed kan tekenen wilden we graag naar de open dag op Markenhage in Breda. Dat is een zogenaamde kunst & cultuur school, waar op hoog niveau kunstzinnige vorming als tekenen en schilderen wordt gegeven.

Vorig jaar hadden we al een VMBO gezien in Oudenbosch en daar was Marisa helemaal weg van. Daar wilde ze heen, daar voelde ze zich thuis. Ik kon het me indenken hoor. Het was een redelijk kleine school met 350 leerlingen. Deze school in Breda heeft er bijna 1100, dus dat vond ik in eerste instantie ook wel wat schrikken.

Maar na 2 uurtjes was onze dame eruit. Ze zou naar Dalton school Markenhage gaan. Nu nog Mavo niveau halen…

De zondag zouden we naar de naastgelegen Vrije School gaan, maar Marisa had geen zin meer in een open dag. Ze wist nu toch al waar ze heen ging, dus verder oriënteren was wat haar betreft niet meer nodig wink

» Lees ook: hoe vind je de juiste middelbare school?

 

Valentijnsdag naar de tandarts

Ik kreeg op Valentijnsdag geen bosje bloemen…. Nee, ik kreeg er een vulling bij. Van de tandarts. Ik heb al jaren extreem gevoelige tanden aan de linkerkant. Vooral bovenin zitten 2 kiezen die erg pijn doen. En ik heb daar al een paar keer na het eten van iets hards (bij de MacDonalds angry) het gevoel gehad dat m’n kies in tweeën brak. Na onderzoek door de tandarts – onderzoek door een gespecialiseerde tandarts – en de diagnose dat er een scheurtje in zou zitten en de tand gevuld moest worden, was het dus zover. Voor het eerst ook een verdoving, want die had ik in het verleden nooit gehad. Maar omdat alles rondom die kies zo’n pijn doet, heb ik er dit keer wel voor gekozen.

Of het geholpen heeft? Nee. Ik heb nog evenveel pijn en ben weer ruim 100 euro lichter.

 

De griep

De griep heerst. Zo was er nog geen enkel kind ziek bij Marisa in de klas en het weekend dat zij griep kreeg, waren er zo 6 kinderen minder in de klas. Ze lag als een ziek muisje op de bank met heel hoge koorts. Ze heeft even de 39,7 aangetikt, maar gelukkig duurde het maar van zaterdag t/m maandag. Dinsdag was ze weer koortsvrij en ging ze weer naar school. Wel met een bleek bekkie, maar ook wel weer met veel zin.

 

Ouder/kind gesprek op school

Wij hebben geen 10-minuten gesprekken meer op school, maar 2x per jaar een half uur durend gesprek met juf én kind. Ik was ontzettend benieuwd, want Marisa kreeg in oktober het advies basis/kader VMBO en is een paar weken daarna met medicijnen gestart voor haar concentratiestoornis (ADD). De juf had al wel gezegd dat het goed ging, maar dat het zó goed ging was voor ons allemaal een verrassing. Marisa is in 3 maanden tijd van VMBO kader naar Mavo/Havo niveau gegaan. Voor ons een teken dat de keuze om uiteindelijk toch met medicijnen te beginnen een juiste was. Binnenkort vertel ik daar meer over.

Maar wat is Marisa gelukkig. Want nu kan ze dus naar de school van haar keuze: Markenhage. Moet ze het niveau uiteraard wel vasthouden. Kind stik gelukkig en mama… die zat te janken.

 

Nieuwe schoenen

De hele winter kijk ik al naar nieuwe bikerboots. Ik vind ze zo leuk, maar ik heb maat 36 en bij ons in de buurt kon ik geen leuke bikerboots in mijn maat vinden. Dat betekende of naar een grote stad of online shoppen. Bij Sacha.nl vond ik toffe nieuwe bikerboots in maatje 36. En dat was nog niet makkelijk kiezen, want ze hebben echt mega veel keuze. Wat vind je ervan? Cool toch?

Bikerboots van Sacha Schoenen

En ik ben ook gelijk gaan kijken voor die zogenaamde dad sneakers. Die schijnen helemaal hot en happening te zijn. Ik denk dat ik die binnenkort aanschaf.

 

Verjaardagen

We hebben de maand afgesloten met verjaardagen. Marisa was uitgenodigd voor een kinderfeestje. YEEY! 

Lees ook: je wordt bedankt – over ons laatste akkefietje met kinderfeestjes wink

Manlief vierde zondag zijn 56e verjaardag en hoe bizar… we konden die dag heerlijk buiten zitten. Het lijkt wel ver in de lente. Ik heb zo af en toe weer even op ons terras gezeten en het zonnetje het witte van mijn gezicht af laten vegen. Heerlijk!

Laat die lente maar komen! Ik ben er klaar voor. Hoe was jouw maand?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.