);

Heb jij je zorgverzekering voor 2020 al afgesloten?

Heb jij je zorgverzekering voor 2020 al afgesloten?

Zo voor de jaarwisseling staan ze weer te springen, de zorgverzekeraars. Elke verzekeraar doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat jij voor het nieuwe jaar voor hen kiest. Iedereen in Nederland moet een basisverzekering voor medische zorg afsluiten. Je hebt zelf de keuze bij welke aanbieder je dit doet. Het is dan ook goed om naar je eigen situatie te kijken en hierbij een zorgverzekering te kiezen die bij je past.

 

Meer dan alleen de basis

Naast een basisverzekering kun je bij de meeste zorgverzekeraars terecht voor aanvullende verzekering. Niet iedereen heeft dezelfde zorg nodig. Wil je met deze gedachte een polis samenstellen? Kijk dan eens naar de zorgverzekering van FBTO. Bij FBTO kies je uit 11 modules alleen de aanvullende zorg die bij jou past. En betaal je alleen voor wat jij kiest. Zo stel je zelf je eigen zorgverzekering samen. De modules kies je aan het begin van het jaar mee met de basisverzekering en zijn daarna het hele jaar geldig.

 

Extra's kiezen

In een gezin zijn er al genoeg vaste lasten om rekening mee te houden. Het is dan ook fijn als je zelf de hand hebt in het besparen op kosten. Zo is het nogal een verspilling om te betalen voor een polis waarin een bril vergoed wordt terwijl je geen bril draagt of kies je als man niet voor een polis met een dekking voor zwangerschap. Staan je tanden wat schever en zit er een beugel aan te komen? Laat je dan extra verzekeren voor orthodontie. Wil je 2020 gezonder beginnen en flink wat kilo’s kwijtraken? Dan is er de mogelijkheid om je te verzekeren op een afvalprogramma en kun je je laten informeren over gezonde voeding. Het jaar gezonder ingaan kan door de juiste module mee te laten verzekeren. Wil je niet alleen fysiek gezonder het nieuwe jaar in gaan, maar wil je ook mentaal een goede stap zetten? In de module ‘Beter in je vel’ vind je meerdere thema’s voor online zelfhulp die je kunnen helpen bij onder andere depressiviteit en rouwverwerking.

 

Gezinsuitbreiding?

Wil je jouw gezin verder uitbreiden of kies je liever toch voor uitstel? Een module 'gezinsplanning' biedt beide kanten van het verhaal. Ben je in verwachting dan kun je een kraampakket aanvragen en heb je recht op vergoeding bij een bevalling in het ziekenhuis met medische noodzaak. Wil je niet zwanger worden? Dan kan de anticonceptie voor de vrouw vergoed worden. Het besluit genomen om het gezin helemaal niet meer uit te breiden? Dan valt een sterilisatie voor zowel man als vrouw binnen de dekking.

 

Vergelijken

Elk jaar kun je overstappen van zorgverzekeraar, maar je kunt er ook voor kiezen om je huidige polis aan te houden. Het is dan ook goed om jezelf te informeren over de keuzes die je hebt bij de verschillende zorgverzekeraars. Er zijn diverse sites die alle mogelijke verzekeringen voor je op een rijtje hebben gezet. Zo laten deze sites met een aantal muisklikken zien welke polissen en zorgverzekeraars voor jou geschikt zijn. Wist je trouwens dat je niet alleen kunt kiezen voor een zorgverzekeraar, maar ook wie jou behandelt? Op Zorgkaart Nederland vind je bijvoorbeeld ervaringen van patiënten met verschillende zorginstellingen. Je kunt daar uitzoeken welke behandelaar het beste past bij jouw aandoening.

 

Kiezen voor 2020

Heb jij al gekozen voor jouw zorgverzekering 2020? Wees er dan snel bij, want 31 december is de datum dat je jouw besluit voor een basisverzekering moet hebben gemaakt. Bij FBTO kun je daarna nog tot 31 januari aanvullende modules aanzetten. Dan kun je daar nog iets rustiger naar kijken.

En, heb jij jouw verzekering al gekozen voor volgend jaar? Of laat je zonder te kijken je huidige polis doorlopen? Vergeet niet te controleren wat er wel en niet verandert in de basisverzekering vanaf 2020.

 

Dit is een samenwerking.

De afbeelding is van Stock-Asso by Shutterstock

Met deze simpele tips blijf je fit als moeder

Met deze simpele tips blijf je…

Als mama heb je het vaak al druk genoeg en meer uren in een dag zouden geen overbodige luxe zijn. Want dan zou je wél tijd hebben om te sporten.…

Video van Sint winactie

Video van Sint winactie

Wat een feest! Sinterklaas is weer in ons land. Persoonlijk vind ik Sinterklaas het leukste feest van het jaar. Ik ben moeder van 3 kinderen.…

Sinterklaas Bloghop 2021

Sinterklaas Bloghop 2021

Hé wat leuk dat je langskomt bij mijn blog tijdens de Sinterklaas Bloghop van 2021! Sinterklaas is weer in het land en dus is het weer tijd…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.