);

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis heb. Als de douche dusdanig luxe is dat ik er het liefste lang onder blijf staan. Dan mag het weer tegenvallen, mijn matras een kuil hebben van heb ik jou daar en de kampwinkel dicht zijn… als ik een prachtige badkamer heb, dan is mijn vakantie geslaagd.

Onze badkamer staat echt heel hoog op de nominatie om verbouwd te worden. Vandaar dit blog met mijn wensenlijstje voor de nieuwe badkamer.

 

Een bad is een must

In sommige huishoudens wordt het bad amper gebruikt. Niet bij ons. Ik wil niet zeggen dat we dagelijks in bad liggen, maar de man toch zeker 2 keer per week en dochterlief zeker ook 1 keer per week. Ik lig in bad wanneer ik even echt tijd voor mezelf wil hebben. Dan gaat het licht uit, de geurkaarsjes aan en m’n e-reader gaat mee in bad. Lekker relaxen in een sfeervolle badkamer. De nieuwe badkamer moet dus zeker een fijn bad krijgen.

Tip: neem een kunststof bad. Dat is minder glad. En een thermostaatkraan is ook heel handig om ervoor te zorgen dat je bad niet te heet is en gewoon goed op temperatuur. Zeker met kinderen kan je niet zonder een thermostaatkraan.

 

Een douche die regent natuurlijk!

Wij hebben een keer gekampeerd in een luxe tent en de douche in die tent was luxer en fijner dan de douche die we thuis hebben. Het had én een regendouche én een gewone douchekop en het had een lekker groot formaat van minimaal 1 bij 1 meter. Dus groot genoeg om te bukken zonder dat je billen de douchewand raken haha. Ik zei gelijk: “zo’n douche wil ik thuis ook”. En die gaat er ook zeker komen! Zo’n douche waarbij je het gevoel hebt dat het water van alle kanten komt. Heerlijk!

Ben je op zoek naar een fijne regendouche, kijk dan eens hier.

 

Een lange spiegel en dubbele wasbak

Allemaal tegelijk naar bed? Niets is zo vervelend als je om elkaar heen danst met het tandenpoetsen en make-up afhalen als iedereen tegelijkertijd in de badkamer moet zijn. Dus ik hou ervan als het badkamermeubel een grote spiegel heeft en bij voorkeur 2 wastafels met kranen heeft. Een groter meubel geeft vaak ook een grootser uiterlijk aan een vaak kleine ruimte.

 

Veel opbergruimte

Om de badkamer lekker strak en opgeruimd te houden, hou ik van kasten. Lades onder het badkamermeubel voor make-up en verzorgingsproducten en een aparte kast voor de handdoeken en de voorraad badschuim. Heb je een gezin met jonge kinderen denk dan ook aan een opbergmand voor de badspeeltjes bijvoorbeeld. Een badkamer is vaak niet al te groot en een beetje rommel doet al snel aan als chaos. Door alles weg te bergen en georganiseerd te houden, kan je meer genieten van je badkamer. Ook als het dus maar een kleine badkamer is.

 

Warme voetjes

Mijn ultieme badkamer heeft ook vloerverwarming. Die hebben we nu niet en we zullen het voor nu moeten doen met het springen van badmatje naar badmatje. Als er een nieuwe badkamer komt, dan wil ik zeker vloerverwarming en gaat die vreselijke radiator eruit.

 

Zo ziet mijn ideale badkamer eruit. Wat vind jij belangrijk aan je badkamer?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.