);

Inspiratie voor de kleine badkamer

Inspiratie voor de kleine badkamer

De meeste badkamers zijn heel beperkt qua oppervlakte en ruimte. En toch moet je er met het hele gezin gebruik van maken. En soms zelfs tegelijkertijd. Een kleine badkamer oogt ook heel snel rommelig. Dus hoe zorg je er nou voor dat je de badkamer zo optimaal mogelijk inricht en met welke tips en trucs maak je je badkamer optisch groter en hou je het geheel een beetje ordelijk en overzichtelijk?

In dit blog geef ik je badkamer inspiratie en tips hoe je een kleine badkamer groter kan doen lijken.

 

  1. Hou het kleurgebruik licht en rustig

Door lichte kleuren te gebruiken en een groot formaat tegel krijg je optisch een ruimere badkamer. Kleine tegels en felle kleuren geven een tegenovergesteld resultaat en zullen je badkamer dus nog kleiner doen lijken. Zeker wanneer je badkamer geen buitenlicht heeft, is een lichte kleur belangrijk.

 

  1. Berg alles goed op

Veel accessoires, handdoeken en her en der verspreidende verzorgingsproducten laten je kleine badkamer al snel rommelig ogen en daardoor kan het nog benauwender overkomen. Hou daarom je badkamer opgeruimd en berg alle losse spullen op. Dus geen open kasten, leuk geplaatste stapeltjes of rolletjes badhanddoeken en ook geen vaas met nepbloemen.

 

  1. Gebruik niet te kleine accessoires en meubels

Als je accessoires gebruikt als een handdoekenrek en manden, dan kan je deze beter in een groot formaat nemen dan in een klein formaat. Een grote lange spiegel bijvoorbeeld maakt je badkamerruimte optisch groter. En beter 1 grote mand waarin je losse spullen kwijt kan, dan vele kleinere.

Hou je wastafel smal en lang. Daarmee accentueer je de lengte van je badkamer en als je het meubel minder diep houdt, heb je meer ruimte om door de badkamer te bewegen. Je hebt tegenwoordig heel mooie badkamermeubels die hieraan voldoen.

 

  1. Haal de wc uit de badkamer

Een wc in de badkamer is sowieso al een sta-in-de-weg. Hoe groot of hoe klein je badkamer ook is. Ook omdat een toilet vaak ook met diverse accessoires komt, als een toiletrolhouder en een wc borstel. Allemaal dingen die een kleine badkamer rommelig doen ogen. Kijk of je los van de badkamer een toiletruimte kunt creëren. En als er dan toch een toilet in de badkamer moet, kijk dan naar een toilet dat verkort is met een kleinere zitting. Hoe minder ruimte de wc inneemt, des te beter.

 

  1. Meer handige tips

Hou eventuele wandjes en douchewanden doorzichtig. Niet alleen win je daarmee ruimte, maar het maakt ook ruimtelijker. Heb je jonge kinderen en wil je heel graag een bad, combineer deze dan met de douche. Er zijn heel mooie oplossingen voor het douchen in de badkuip zonder dat er kans bestaat op uitglijden.

Nog een handige tip is om je vloertegels door te leggen in de douche. Dat geeft optisch meer ruimte, terwijl een douchebak je ruimte juist kleiner laat lijken.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.