);

Tips voor een veilig en kindvriendelijk balkon

Tips voor een veilig en kindvriendelijk balkon

Nu het zonnetje steeds vaker tevoorschijn komt, brengen we maar al te graag tijd door in de buitenlucht. Heb jij geen grote tuin, maar wel een balkon? Zorg er dan voor dat deze veilig en kindvriendelijk is. Zo kun je tijdens de zonnige dagen zorgeloos genieten! 

Tip 1. Zorg voor een veilig hek

Het balkonhek is het belangrijkste onderdeel van een veilig balkon of dakterras. Check daarom of het stevig en hoog genoeg is. Zorg er daarnaast voor dat er geen openingen zijn waar je kind doorheen kan kruipen. De afstand tussen de spijlen moet maximaal 10 centimeter zijn. Maak een open hek bij voorkeur dicht met bijvoorbeeld een scherm, gaas, planken of sfeervolle bamboematten. Om het helemaal kindvriendelijk te maken, kun je het balkon voorzien van dichte balkonbeglazing. Zo verlies je geen daglicht en hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid.

 

Tip 2. Maak balkonbakken stevig vast

Het balkon oogt een stuk gezelliger als er groen aanwezig is. Als jouw balkon niet zo groot is, zijn compacte balkonbakken een echte uitkomst. Toch wordt het nog vaak vergeten om deze bloempotten écht goed vast te maken. Besteed hier extra aandacht aan als je kleine kinderen hebt. Je wil niet dat de bakken zomaar op hun hoofd kunnen vallen of dat ze het naar beneden gooien. Goede tip: kijk eens naar de kwalitatieve balkonbakken van elho. Dit merk verkoopt duurzame bloempotten en plantenbakken in de mooiste designs. Maar liefst 80% van de grondstoffen die ze gebruiken is van gerecycled plastic. Zo ben je niet alleen veilig, maar ook milieubewust bezig op je balkon (of in de tuin).

 

Tip 3. Zet meubels niet dicht bij het hek

Een balkonhek van 1,5 meter lijkt heel hoog, maar kinderen kunnen altijd wel een creatieve manier vinden om er toch overheen te kijken. Bijvoorbeeld door op meubels te klimmen. Hierdoor verandert het veilige hek ineens in een groot gevaar. Neem geen risico en zet alle meubelstukken daarom zo dicht mogelijk tegen de muur van je woning.

 

Tip 4. Gebruik geen giftige planten

Deze tip is zowel handig voor moeders met kinderen als voor honden- en kattenmoeders. Check voordat je het balkon opfleurt of de bloemen en planten niet giftig zijn. Uit nieuwsgierigheid kunnen kinderen al snel een blad of kleurrijk bloemetje in hun mond steken.

» Lees ook: deze planten zijn giftig voor mensen

 

Tip 5. Creëer een zachte ondergrond

Tot slot is het fijn als er een zachte ondergrond aanwezig is. Je kunt iedere keer een speelkleed of doek mee naar buiten nemen, maar het is ook een optie om zacht kunstgras neer te leggen. Ook een weersbestendig buitenkleed is een stijlvolle mogelijkheid.

 

Huis ingebroken? Wat nu!

Huis ingebroken? Wat nu!

Je hoopt natuurlijk dat het je nooit zal overkomen: een inbraak. Toch komt het geregeld voor, en vooral in de zomermaanden zijn veel inbrekers…

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Je weet dat aandacht goed is voor levende organismen, toch? Alleen daarom al is het verzorgen van je

Je huis in de gaten houden met een beveiligingscamera

Je huis in de gaten houden met…

Het is je wellicht bekend dat er in Londen enorm veel beveiligingscamera’s hangen, toch staan ze momenteel op de vierde plek in de top 10.…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.