);

Vakantie in de Oostenrijkse bergen op een boerderij

Vakantie in de Oostenrijkse bergen op een boerderij

Vakantie in de Oostenrijkse bergen op een boerderij is met kinderen echt een aanrader!! Ik wilde graag een keer echt in de bergen verblijven en op een boerderij leek me ook tof voor onze peuter-de-dierenvriend.

Via Google kwam ik toevallig op de site van vakantiebregenzerwald.nl terecht en ik werd meteen enthousiast.  Dussss na wat mailen over de juiste keuze met de site-eigenaresse hadden we een week geboekt op Boerderij Dürlinde in Hittisau!

 

Vakantie op een boerderij

We kwamen aangereden vanuit het dal, reden de slingerweg op en de boerderij lag aan het eind van de weg halverwege een prachtige berg met weilanden en bossen. Onze bijna-kleuter werd al helemaal enthousiast bij het zien van de speelhoek naast het erf: trampoline, zandbak, klimhuis, schommel, glijbaan, trap-traktoren, etc.

Hij heeft zich dan ook de hele vakantie goed vermaakt als we even bij het appartement waren.

Oostenrijk logeren boerderijOostenrijk uitzicht bergen

 

De boerderij had nog ongeveer 15 koeien bij de boerderij staan, de rest stond al in de Alpenwei. Het zijn melkkoeien en ook wordt er kaas van de melk gemaakt. Verder zijn er kippen, konijnen, pony’s, een ezel en een kat. Oh ja en schapen maar die stonden ook verderop in een wei dus hebben we niet gezien of gehoord. Kinderen kunnen gaan kijken bij het melken van de koeien en helpen met borstelen van pony’s.

Het appartement zelf (70m2) had een prachtig uitzicht en was enorm ruim. En van alle luxe voorzien vond ik: afwasmachine, tv, wifi, oven, etc. Alles erg netjes ook.

De eigenaren zijn ook super aardig. Elke dag kun je verse broodjes bestellen en er zijn boerderijproducten (verse melk, eieren, honing, kaas) die je er ook kunt kopen.

Paragliders Oostenrijk bergenGondels in Oostenrijk

 

In de omgeving

Als je langer dan 3 dagen in het Bregenzerwald verblijft, krijg je een toeristenpas waarmee je gratis toegang hebt tot heel veel bergbanen (gondel/stoeltjeslift) in de omgeving. En bij zwembaden. En korting op veel attracties e.d.

Kortom, wij zijn veel de berg op gegaan met gondels, hebben korte wandelingen gemaakt, paragliders bewonderd, Milka-koeien met hun klingelende bellen geaaid, etc. En we hebben ons erg goed vermaakt bij zwembaden want het was super warm weer.

Het Bregenzerwald is echt een super mooi gebied, met leuke slingerweggetjes door de bergen en leuke dorpjes om te stoppen. De sfeer is er gemoedelijk en de mensen zijn erg aardig.

» Lees ook: vakantie in Stubai Tirol

» Lees ook: kindervakantie Oostenrijk

 

Vlakbij de Bodensee!

Het gebied ligt op minder dan een half uur rijden van de Bodensee, het grote meer dat ligt tussen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Een prachtig meer ook met leuke stadjes als Friedrichshafen en Lindau, deze laatste plaats is echt super fotogeniek. Vanaf Bregenz gaat er een gondel de berg op waarmee je een prachtig uitzicht hebt over het meer.

Lindau Oostenrijk

 

Vlakbij Liechtenstein!

Het ligt ook vlakbij het stadstaatje Liechtenstein. Ook leuk om af te vinken op je ‘bezochte landen’-lijst van Europa ;-)

Ik vond het echt een leuke manier van vakantie houden, op een boerderij logeren. Zeker onze peuter keek zijn ogen uit. Je moet wel enigszins rekening houden met de geuren die voorbij komen op een boerenbedrijf (en überhaupt in deze landelijke omgeving) maar het heeft ook wel wat, het stadse, opgejaagde gevoel is in elk geval ver weg wink. En van de boeren-activiteiten werden we niet wakker, ook al begonnen die blijkbaar voor 6 uur ‘s ochtends.

En tja dat uitzicht hè, op de bergen en het dal, het blijft echt magisch vind ik. We gaan dan ook zeker nog een keer terug naar Oostenrijk, op naar een nieuw gebied en een nieuwe boerderij!

» Lees ook: met kinderen naar Wenen

» Lees ook: vakantie in Osttirol

 

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 2

  1. Dat klinkt als een fijne vakantie! Prachtige omgeving ook daar.    1. Judith

      jul 07, 2017 at 09:35

      ja dat was het ook, en de omgeving is geweldig!This thread has been closed from taking new comments.