);

5 tips om wassen en drogen makkelijker te maken

5 tips om wassen en drogen makkelijker te maken

De was is één van de minst favoriete klusjes van menig man en vrouw. Het is een tijdrovende huishoudelijke taak waar, vooral met een gezin, geen eind aan lijkt te komen. Elke dag ligt er weer nieuwe vieze was, klaar om uitgewassen te worden, en het opvouwen van de was kost enorm veel tijd. Om deze klus wat aangenamer te maken, zetten wij 5 tips op een rij om wassen en drogen makkelijker te maken. Doe er je voordeel mee!

 

Tip 1. Gebruik meerdere wasmanden

Het sorteren van de was is een ontzettend vervelende taak. Niemand heeft zin om te wroeten in stapels vieze was om de bonte was van de witte was te scheiden. Maak het jezelf gemakkelijk en sla deze stap van de was gewoon over. Installeer meerdere wasmanden, in de badkamer of op de overloop, waarin alle huisgenoten zelf hun was kunnen scheiden. Het zal even wennen zijn en vast niet direct perfect verlopen, maar als iedereen zijn of haar was al goed scheidt, hoef jij het niet meer te doen. 

 

Tip 2. Gebruik een wasmachine met flink laadvermogen

Veel mensen weten niet dat wasmachines onderling flink verschillen in laadvermogen. Het laadvermogen van een wasmachine kan variëren van 5 kilo tot wel 10 kilo. Voor een gezin van twee personen is een wasmachine met een laadvermogen van zo’n 5kg tot 6kg meer dan genoeg. Als je echter een groter gezin hebt, zul je ook meer laadvermogen nodig hebben. Een gezin met 2 kinderen heeft doorgaans een wasmachine met een laadvermogen van 7kg of 8kg nodig. Een gezin van meer dan 5 personen heeft meer aan een 9kg wasmachine.

 

Tip 3. Sla het strijken over

Vroeger was strijken een vast onderdeel van het wasproces. Het strijken zorgde er niet alleen voor dat de kleding netjes en kreukvrij werd, het diende ook voor extra hygiëne. De stoom uit het strijkapparaat doodde de overgebleven bacteriën in de kleding en textiel. Tegenwoordig hebben we echter zulke goede wasmachines, drogers en wasmiddelen dat strijken voor de hygiëne niet echt meer nodig is. Je kunt je dan afvragen of die paar kreukels in de kleding al die tijd waard is. Wat ons betreft, kun je het strijken prima overslaan of beperken tot enkele overhemden en broeken voor op kantoor.

 

Tip 4. Investeer in een goede droger

Sommige mensen zien drogers nog steeds als een overbodige luxe. Ze laten liever hun was aan de lucht drogen in de tuin of aan een wasrekje in huis. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat ze prefereren, maar met een druk huisgezin en veel klusjes is een droger toch zeker wel een waardevolle toevoeging. Het drogen van de kleding gaat sneller, het neemt minder ruimte in beslag en het kost aanzienlijk minder tijd. Even de was in de droger stoppen en daarna er weer uithalen is toch wat makkelijker dan alle kledingstukken, handdoeken en lakens één voor één op een rekje te hangen. Bovendien wordt de was ook heerlijk zacht in de droger. Het is geen must, maar wel een fijne bonus!

 

Tip 5. Verdeel de taken

Iedereen in huis draagt bij aan de enorme stapel was. Het is dan ook niet meer dan logisch dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan deze klus in huis. Door samen de was te doen, wordt de klus een stuk overzichtelijker en minder tijdrovend. En iedereen kan meehelpen: van peuter tot volwassene. Papa en mama kunnen de machines bedienen en het zware tilwerk doen, maar de kleintjes kunnen uitstekend helpen met de machines inladen, de was opvouwen en de kleding opbergen in de kast. Door ze deze verantwoordelijkheid te geven, voelen ze zich bovendien al heel groot. 

 

 

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.