);

Dit is onmisbaar in een huishouden met kinderen

Dit is onmisbaar in een huishouden met kinderen

Er zijn een paar dingen binnen ons huishouden waar wij niet meer zonder kunnen! Dingen die een uitkomst bieden binnen de hectiek van ons drukke bestaan. Zo zal ieder gezin zijn eigen handigheidjes wel hebben. Ik zet die van ons op een rijtje!

 

Te beginnen bij de kruimeldief

In een huishouden met drie kleine kinderen, kan ik niet zonder de kruimeldief! Met één druk op de knop en maximale zuigkracht, verdwijnen de kruimels waar je bij staat. Wij gebruiken dit handige apparaatje dagelijks veelvuldig!

 

Allerhande poetsdoeken

Naast de kruimeldief, zijn wij ook verknocht aan de toetenpoetsers, billendoekjes of gewoon; vochtige doekjes. Al klinkt die laatste weer een beetje pervers ofzo. Voordat wij kinderen hadden, keken we hier nooit naar om. Onbegrijpelijk! Want hedendaags gebruiken we ze werkelijk waar voor alles! Ze gaan ook ov-er-al mee naartoe, ik heb tegenwoordig altijd een pak billendoekjes in mij handtas zitten. Zelfs als ik eens zonder kinderen op pad ben. Bij ons kunnen de schoonmaakmiddelen en de poetsdoeken de deur uit, want wij hebben de toetenpoetsers! Goed voor alles!

In het verlengde van de toetenpoetsers, kunnen wij niet meer buiten de wegwerpwashandjes! Ideaal! De kinderen zijn in een handomdraai weer lekker fris. Al ligt het er wel aan welk merk je gebruikt, je hebt er, die ervoor zorgen dat je kind naar een wandelend urinoir ruikt. Na het avondeten is het vaste prik om ze even door deze mobiele wasstraat te halen. Ook in de ochtenden biedt dit een efficiënte uitkomst. Of ze nou wel- of niet in bad gaan, het blijft een handige manier om je kinderen even gauw aan een opfrisbeurt te onderwerpen. En wanneer we een keertje snel en doeltreffend de hele buts klaar willen hebben omdat we op tijd de deur uit moeten, allemaal zo’n washand erover en klaar is Kees!

» Lees ook: effect van kinderen op je huishouden

 

De Slaaptrainer

Wat ook een bijzonder nuttig hulpmiddel is, is de zogenaamde ‘slaaptrainer’. In de nachten weten mijn meiden wel hoe ze moeten slapen, daar hebben we geen omkijken naar! Maar dan komen de ochtenden, daarbij geldt voor papa en mama dat zij voor acht uur niet aanspreekbaar (wensen te) zijn. Onze dames hadden nog wel eens de nare gewoonte om rond de klok van zevenen al paraat te staan, bruisend van de energie kwamen ze ons dan even naast ons bed verkondigen dat ze wakker waren. Dus nu stellen we deze fijne slaaptrainer in om, om acht uur zijn oogjes te openen en dan mogen onze dames ook hun dag beginnen. Zodra de oogjes open gaan, mogen ze op hun tenen zelfstandig naar beneden gaan en daar lekker spelen. Dit doen ze inmiddels keurig. Als papa en mama dan een uur later de woonkamer binnenkomen, dan smelt je gewoon weg van de aandoenlijke aanblik van onze twee dames die met het slaap in hun ogen, al druk in business zijn. Onze jongste? Die heeft het uitslapen zo’n beetje uitgevonden, die heeft geen wekker nodig!

 

And last but not least: de iPad

Dan komen we bij een meer pedagogisch onverantwoord item, en dat is de, jawel, de iPad! Voor dat moment  dat je begint met het bereiden van het avondeten, dan willen ze alle drie tegelijk ineens alle aandacht. Of voor even dat momentje voor jezelf, is het toch echt een briljante uitkomst! Als je dan toch onverantwoord bezig bent en je dat momentje voor jezelf hebt, zorg er dan voor dat je even een cafeïne houdende drank in je mik gooit. Dan kun je weer opladen voor het onvermijdelijke moment waarbij de plicht weer roept!  

» Lees ook: leuke kinder apps voor iPhone en iPad

 

Meer blogs van Judith:

Over volwassen worden enzo...

Over volwassen worden enzo...

Terwijl de ene 90’s hit na de andere de boxen uit knalt, zit onze oudste dame ongeïnteresseerd en onderuitgezakt op de achterbank in onze…

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.