);

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Tips voor de verzorging van kamerplanten

Je weet dat aandacht goed is voor levende organismen, toch? Alleen daarom al is het verzorgen van je kamerplanten belangrijk. Zo kun je er zo lang mogelijk van genieten en daar gaat het toch uiteindelijk om. Maar hoe doe je dat verzorgen eigenlijk het beste? In dit artikel helpen we je op weg met een aantal basistips.

 

Hoe fijn wonen planten in jouw huis?

Je planten wonen ook in jouw huis, net zo goed als jij. Maar houd er wel rekening mee dat alles wat voor jou fijn is niet per se voor je planten ook fijn is. De verwarming bijvoorbeeld. Als je planten te dicht bij hete radiators hebt staan, dan heeft dat onherroepelijk gevolgen voor hun gezondheid. Zorg daarom dat ze wat verder weg komen te staan en geef planten in de buurt van warmtebronnen meer water. Als je de planten koopt, staat er op de verzorgingsinstructie precies hoeveel water ze normaal gesproken nodig hebben en wanneer ze meststoffen als voeding moeten hebben.

 

Niet echt dorstige huisgenoten

Als je nu al denkt dat jij veel vocht nodig hebt op een dag (twee liter was het toch?), dan is het leuk om eens uit te rekenen hoe weinig water planten eigenlijk nodig hebben. Vergeleken met hun gewicht is dat echt veel minder dan wij mensen. Planten krijgen immers niet elke dag water, maar gemiddeld eenmaal per week. Een tip: als de grond waarin hij staat niet droog aanvoelt, hoef je geen water te geven. Naast uitdroging is verdrinking namelijk ook een belangrijke doodsoorzaak voor veel kamerplanten. Daarbij maakt het natuurlijk nogal veel verschil of je een cactus verzorgt of een iets dorstiger type plant.

 

Een ander belangrijk punt: direct zonlicht (of juist niet)

Net zoals bepaalde mensen beter tegen de zon kunnen dan andere, geldt dat ook voor planten. Veel zonlicht is voor sommige planten geen enkel probleem, terwijl andere soorten juist meer schaduw en water nodig hebben. In dat laatste geval zet je ze dus niet in de vensterbank voor een raam waar urenlang de zon op staat. Volg vooral de instructies die erbij zitten, dan komt het goed.

 

Tot slot: plantenvoeding

Jij eet op regelmatige tijden, dus waarom je kamerplanten dan niet? Misschien heb je wel eens van die gele bladeren gezien aan je planten, die na een tijdje eraf vallen. Dat is een teken dat de plant te weinig voedingsstoffen heeft. Met wat koffiedik, eierschalen, een bananenschil en wat water maak je zelf de perfecte kamerplantenvoeding. Probeer het maar eens uit!

 

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Zo leer jij je kind in no-time fietsen

Zo leer jij je kind in no-time…

Als ouders zijnde vliegt de tijd voorbij, je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met je kind leren fietsen. Nederland is bij uitstek een…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.