);

5 tips om je kids deze herfst binnen bezig te houden

5 tips om je kids deze herfst binnen bezig te houden

De herfst is weer begonnen: wanneer het buiten minder lang licht is en het vaker regent, spelen kinder vaker binnen dan buiten. Heb je echte buitenkinderen dan kan het soms nog wel eens lastig zijn om ze in huis ook gewoon te vermaken. De gouden tip is in ieder geval om leuke activiteiten te combineren met samen spelen en het leren om zelf activiteiten te ondernemen, zodat je op een regenachtige dag ook nog een beetje tijd voor jezelf hebt. In dit artikel lees je daarom 5 eenvoudige én leuke tips om je kids deze herfst binnen bezig te houden.

 

Ga samen bakken en koken in de herfst

Een van de leukste dingen om samen te doen met je kinderen is koken en bakken. Wees hierbij een beetje creatief in de keuken om op die manier de aandacht voor koken en bakken te trekken bij je kids. Naast het feit dat het hartstikke leuk is om samen koekjes te bakken of een avondmaaltijd te koken, is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind. Wist je bijvoorbeeld dat kleuters uiteindelijk makkelijker eten wanneer zij samen mogen koken met hun ouder(s)? Dat is ideaal voor alle peuters, kleuters en oudere kinderen die moeilijke eters zijn! Onze tip: maak een lijstje met herfstige baksels en maaltijden en ga iedere week samen aan de slag met één recept. Of ga voor de makkelijke weg en bak koekjes, brood of taarten en laat de kinderen het geheel versieren.

 

Aan de slag met LEGO en Playmobil

Misschien weet je het nog wel van vroeger hoe dol je zelf was op speelgoed zoals LEGO en Playmobil. Wedden dat je kids dat soort speelgoed tegenwoordig ook nog hartstikke leuk vinden? Ga op een creatieve manier aan de slag met dit soort speeltjes. Regel bijvoorbeeld een doos, verf en diverse LEGO onderdelen en laat je kinderen een grote villa maken voor hun LEGO-poppetjes. Om het geheel af te maken, kun je je kroost ook nog eens een heel verhaal laten verzinnen rondom de poppetjes. Op die manier maken ze hun eigen LEGO-familie en zul je zien dat ze het heerlijk vinden om binnen te spelen. Extra tip: van LEGO heb je hele leuke packs en sets om binnen een bepaald thema huizen en meer te bouwen.

 

Filmavond in je pyjama met popcorn en drankjes

Ook leuk: organiseer een heuse movie night! Natuurlijk moet dit wel volledig in stijl en dat betekent: popcorn, M&M’s, lekkere drankjes, pyjama’s aan, wollen sokken aan en dekentjes op de bank. Laat je kinderen een mooie film uitkiezen en dim de lampen. Dat maakt zo’n filmavond in de herfst extra spannend. Je kunt ook voor een filmmiddag gaan, waarbij jullie meerdere films achter elkaar kijken. Het grote voordeel van een filmmarathon is dat je je kinderen vooral even lekker kunt laten en dat je zelf thuis wat anders kunt gaan doen. Zo combineer je me-time met een heerlijke middag of avond voor de kids.

 

Ouderwetse bordspellen spelen

Speelde je vroeger urenlang Monopoly, Ganzenbord of Wie Ben Ik? Dit soort spellen zijn tegenwoordig in een moderne variant te koop en zijn nog steeds hartstikke leuk. Uiteraard kun je ook even de plaatselijke kringloop induiken om te kijken of daar wat oude bordspellen te koop zijn. Ouderwetse bordspellen zijn al jaren niet meer weg te denken in huis. Wat grappig is, is dat de vraag naar bordspellen sinds corona ineens weer is gestegen. Een bijkomend voordeel: door je eigen jarenlange ervaring met dit soort spelletjes ben je er ongetwijfeld hartstikke goed in. Dat is voor de kinderen des te meer een reden om extra hard hun best te doen.

 

Verzin een thuistheater

Voor de creatieve kids onder ons is er nog iets leuks: geef je kinderen de opdracht om een eigen theaterstuk of toneelstuk te verzinnen. Maak een verkleedkist met oude kleren van jezelf en carnavalskleren, gooi je make-up tas op tafel en laat je kinderen vooral vrij in het verzinnen van een thema. Laat ze de act voorbereiden en oefenen, want in de avond moet het toneelstuk worden voorgedragen aan de hele familie! Natuurlijk wel onder het genot van een hapje en een drankje, zodat het een hele leuke avond uit in eigen huis wordt. Weten je kids niet goed waar ze moeten beginnen met het bedenken van een act? Misschien kun je ze helpen met een bepaald thema of een bepaalde gebeurtenis. Of geef ze alleen kleding en accessoires en laat ze op basis daarvan iets verzinnen. Je zult verbaasd zijn hoe creatief een kind met zo weinig spullen kan zijn.

 

Jezelf verwennen met een sieraad

Jezelf verwennen met een sieraad

We doen het eigenlijk te weinig: onszelf verwennen. Vaak kan een lekker geurende doucheschuim en bodylotion er nog net vanaf, maar blijven…

Zo vind je jouw ideale bank

Zo vind je jouw ideale bank

De bank: hét meubelstuk dat de woonkamer domineert en waar het hele gezin lekker onderuit bij elkaar moet kunnen zitten. Tenminste… dat is…

Casual en zakelijk: stijlvolle kledingmerken voor mama's

Casual en zakelijk: stijlvolle…

Het afgelopen jaar ben ik nauwelijks buiten geweest. Of beter gezegd: ik heb nauwelijks buitenshuis gewerkt. Collega’s en klanten zien en…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.