);

5 tips voor het inrichten van de moderne keuken

5 tips voor het inrichten van de moderne keuken

In het Engelse programma ‘Droomhuis gezocht’ gaan veelal oudere echtparen op zoek naar een droomhuis op het platteland. Meestal wordt eerst de keuken getoond: een romantische of landelijke keuken met een omvang waar velen slechts van kunnen dromen. Vaak wordt deze alsnog te klein bevonden, echter de landelijke stijl staat zelden ter discussie. Hoe anders is dat bij een willekeurig woonprogramma in Nederland. Daar is het eerste wat gezegd wordt bij het zien van de keuken “Dit is niet onze smaak”. Vervolgens wordt de keuken  in rap tempo vervangen door een moderne keuken.

 

Moderne keuken

En eerlijk is eerlijk, het resultaat is vaak verbluffend mooi. Hoewel de kleuren over het algemeen vrij basic en rustig zijn lukt het toch altijd om van de moderne keuken een sfeervolle en fijne plek te maken. Om lekker te koken en om te verblijven met gezin of vrienden.

 

Blikvangers

Hoe kun je een moderne keuken voorzien van gezelligheid zonder dat het rommelig wordt of overvol komt te staan met snuisterijen?  Vaak helpt het om te kiezen voor één of twee blikvangers. Uiteraard is alles afhankelijk van de beschikbare ruimte en bijvoorbeeld de lichtinval. En niet te vergeten het beschikbare budget. Houd dus al bij aanschaf van de keuken rekening met het budget dat je over wilt houden voor verdere inrichting van de ruimte.  

 

5 tips om sfeer te creëren in de moderne keuken

 

  1. Werk met open kasten of planken

Door op één of enkele plaatsen gebruik te maken van open kasten of planken creëer je een mogelijkheid om spullen die voor jou van waarde zijn of die juist heel praktisch zijn ten toon te stellen of binnen handbereik te hebben.  Daarnaast houdt niet iedereen van bovenkastjes omdat dat nogal massief en ‘vol’ kan overkomen. Met open kasten of planken doorbreek je dat patroon zonder opslagruimte te verliezen.

 

  1. Plant

Investeer in een mooie plant als eyecatcher. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos, afhankelijk van ruimte en budget. Leuk is het om een plant te plaatsen die bij uitstek thuis lijkt te horen in de keuken. Helemaal van nu is de Citrusplant. Deze zijn er in veel meer soorten en maten dan je denkt, bijvoorbeeld een relatief klein exemplaar met manderijn-achtige vruchten: de Calamondinboom. Deze geeft kleur en warmte aan het interieur en past prima op tafel of op het aanrecht. Ook met een bananenplant haal je warmte in huis. Of wat te denken van een klein olijfboompje op je aanrechtblad? De lichte groengrijze tinten die dit boompje met zich mee brengt doen het goed bij wit, grijs en andere basiskleuren.

 

  1. Werk met verschillende materialen

Door te werken met verschillende materialen creëer je, ook zonder accessoires al sfeer. Bijvoorbeeld een moderne afwerking maar met een ruw granieten blad. Of kies voor een strakke gietvloer en combineer deze met een grote houten eettafel.  

Een mooi voorbeeld is ook het combineren van ijs wit met warm eiken.  

 

  1. Behang

Werk in de keuken met behang. Het gebruik van behang biedt zoveel mogelijkheden omdat er zo ontzettend veel stijlen, kleuren en patronen voor handen zijn. Indien je het niet prettig vindt om de hele muur te behangen of als je muur niet geschikt is voor behang kun je ook kiezen voor het gebruik van houten panelen. Verf een muur in een mooie neutrale tint en plaats hier vervolgens een paneel voor met een in het oog springend motief. Ben je nog lang niet uitgekeken op je keuken maar wel op het behang dan haal je eenvoudig het paneel weg of je vervangt het behang op het paneel voor een totaal nieuwe look.

 

  1. Kunst

De moderne keuken is bij uitstek geschikt voor het plaatsen van een kunstwerk. Met name moderne kunst past goed bij de moderne keuken. Denk hierbij aan Jan des Bouvrie-achtige sferen waarbij één kunstwerk een absolute eyecatcher is: één mooi kleurrijk schilderij of een opvallend beeld. Ook heel mooi is een enorme lamp boven het eetgedeelte van je keuken.

Er zijn veel mogelijkheden om in de moderne keuken echt jouw sfeer en personal touch aan te brengen. Waar kies jij voor?

Lees ook: 6 must-haves voor in de keuken

 

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.