);

6 must-haves voor in de keuken als moeder

6 must-haves voor in de keuken als moeder

Wanneer je als moeder een gezin te runnen hebt, dan betekent dat onder andere bijvoorbeeld dat je er zeker van wilt zijn dat je kinderen de juiste voeding binnenkrijgen. Daar speelt ook de bereiding een belangrijke rol in. In dat opzicht is het dus goed om in ieder geval te zorgen dat je keuken helemaal compleet is zodat je niets aan het toeval hoeft over te laten.

 

1  Een goede voedseldroger

Het binnenkrijgen van de juiste voedingsmiddelen zit niet in de grote maaltijden. Het zit juist in de tussendoortjes die je kinderen op een dag binnenkrijgen. Een dehydrator kopen kan dan de oplossing zijn. Wat een dehydrator of tewel voedseldroger precies is, vraag je je misschien af? Het is een apparaat dat het vocht uit voeding onttrekt als vruchten, groenten, maar ook vlees. Het is een apparaat dat bestaat uit een kast met lades waarin je het voedsel neerlegt. Door een tijd en temperatuur in te stellen, wordt middels een ventilator warmte door de lades van de kast heen geblazen. Als hij klaar is heb je gedroogde groenten, fruit, vlees, vis of kruiden. Het voedsel wordt daarmee lang houdbaar en behoudt toch zijn smaak. Daarmee kan je dus heel gemakkelijk de gezonde snacks maken die je zo kan opdienen als tussendoortje. Een voedseldroger zou dus in elke keuken moeten staan.

 

2 Kasten op maat

Het is gemakkelijk om alles binnen handbereik te hebben. Het is in de ochtenduren al druk genoeg, dus het moet allemaal niet te moeilijk zijn. Dit kan je nog beter voor elkaar krijgen door te zorgen dat je man kasten op maat maakt of laat maken. Zo staat alles waar het moet staan en kan je altijd direct met de oplossing komen.

 

3 Staafmixer met hakmolen

Wil je zo min mogelijk ruimte kwijt zijn, maar zoveel mogelijk kunnen doen? Dan heb je een staafmixer met hakmolen in jouw keuken nodig. Zo maak je bijvoorbeeld gemakkelijk een soep of een saus. Terwijl je ook zo nu en dan een smoothie kan maken om snel wat extra vitamines toe te dienen. Je kan er van alles mee verzorgen en mag daardoor dus ook niet ontbreken in de keuken.

 

4 Goede snijplanken en messen

Er zal voortdurend van alles gebeuren in de keuken van een jong gezin. Als je een mooie keuken met een mooi blad hebt laten plaatsen, dan wil je er natuurlijk wel ook zeker van zijn dat dit op de lange termijn ook mooi blijft. Dat doe je door gewoon een goede snijplank te gebruiken bij al het snijwerk dat je doet.

Scherpe messen zijn een must-have om makkelijk vlees te snijden en maakt het leven in de keuken en de bereiding van een maaltijd een stuk gemakkelijker.

 

5 Een luchtdichte voorraadpot

Met een luchtdichte voorraad pot zorg je dat allerlei lekkernijen niet in één keer op hoeven. In plaats daarvan is het dan goed mogelijk om het weg te ruimen om er later opnieuw van te genieten. Het staat jou niet in de weg in de keuken en je kan je kinderen ermee leren dingen te sparen.

 

6 Opbergbakken voor in de vriezer

Een keer voedsel over? Doe het in een opbergbakje dat geschikt is voor de vriezer. Keertje geen zin om te koken, dan haal je je kliekje uit de vriezer, warmt het op en binnen een paar minuten heb je alsnog een prima maaltijd op tafel staan. Opbergbakjes zijn een absolute must in de keuken.

 

Wat is voor jou een must-have in de keuken?

De afbeelding is van Africa Studio by Shutterstock

 

Wat is de perfecte badkamerspiegel voor jouw gezin

Wat is de perfecte badkamerspiegel…

Als moeder weet je als geen ander hoe belangrijk het is om een functionele badkamer te hebben. Je zult het altijd zien, niemand wil ooit douchen…

Een dagje weg als moeder

Een dagje weg als moeder

Als je niet lang geleden moeder bent geworden, of dit al jaren bent, ken je het gevoel maar al te goed: tijd voor jezelf schiet er al snel…

Een hypotheek voor alleenstaande moeders

Een hypotheek voor alleenstaande…

Het idee om een huis te kopen als alleenstaande moeder kan zeer uitdagend lijken. Er zijn veel vragen die in je op kunnen komen zoals: "Zal…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.