);

Theatervoorstellingen voor 1,5 tot 8 jaar

Theatervoorstellingen voor 1,5 tot 8 jaar

De programmaboekjes voor het nieuwe theaterseizoen vallen deze maand weer op de mat. Er is zoooo veel aanbod, wat te kiezen? Wij tippen een aantal theatervoorstellingen voor kinderen van 1,5 tot 8 en veeeeel ouder natuurlijk!

Neem eens een kijkje bij een theater in de buurt en laat je verrassen!

» Lees ook: Leuke kindermusicals 2017

 

Ceçi n’est pas un livre – door Theater de Spiegel (1,5+)

Dit gezelschap weet de allerkleinsten echt goed te boeien. Deze voorstelling met live muziek is al voor kinderen vanaf 18 maanden oud. Twee mannetjes met koffers nemen je mee op reis. Koffers vol boeken, boeken vol muziekjes, pagina's vol gekke weetjes, bladen vol onverwachte grapjes, papier vol kleine geluidjes.

Geïnspireerd op de boeken en illustraties van Hervé Tullet, een wereldwijd gerenommeerde auteur en illustrator van kinderboeken met een unieke visie. Ook kunstenaar René Magritte is nooit ver weg!

Kijk hier voor de volledige speellijst

 

Theater Boer Boris

Boer Boris – Theatergroep Heer Otto (4+)

De voorstelling Boer Boris is gebaseerd op de kleurrijke prentenboeken van Ted van Lieshout en Philip Hopman van uitgeverij Gottmer. Het verhaal gaat over Boer Boris die op een boerderij woont, waar hij allerlei dieren, machines en een moestuin heeft. Opeens krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend! Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk. Met heerlijke meezingliedjes van Jeroen Schipper en Anke Timmer.

Kijk voor de volledige speellijst op heerotto.nl

 

De gebroeders Kist – Percossa en Oorkaan (4+)

Het vertelt het spannende verhaal van vier broers: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. Samen met Grote Trom vertrekken ze op een nacht om het geluk te zoeken. Het wordt een swingend avontuur, waarbij Percossa minimal music, jazz, funk en dance met elkaar combineert en alles wat los en vast zit als instrument gebruikt. Een theatraal concert met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor. Stilzitten wordt héél moeilijk en hoeft gelukkig absoluut niet.

Kijk voor de volledige agenda

 

Welterusten, kleine beer (4+) — Theater Terra (4+)

Theater Terra, bekend van Kikker en Raad eens hoeveel ik van je hou, brengt het wereldberoemde prentenboek Welterusten, Kleine Beer tot leven in de nieuwe familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar.

Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren!

Kijk hier voor de volledige speellijst

 

De Vuurvogel van Stravinsky – door het Rotterdams Philarmonisch Orkest (4+)

In deze adembenemende familievoorstelling speelt het orkest de indrukwekkende muziek van Stravinsky’s Vuurvogel terwijl de Zandtovenaar (bekend van o.a. de gelijknamige tv-serie) live de mooiste tekeningen maakt, die op groot scherm boven het orkest te zien zijn. Muziek en zand brengen het verhaal over een boze tovenaar, de gevangen prinsessen, de jonge held Prins Ivan en natuurlijk de Vuurvogel op een onvergetelijke manier tot leven.

Te zien op 17 september in de Doelen, Rotterdam. Kijk hier voor tickets 

 

Theatervoorstelling

De waanzinnige-boomhut-van-13-verdiepingen – door Meneer Monster (5+)

Deze theatergroep heeft al verschillende toffe voorstellingen gespeeld, o.a. de Gruffalo en Over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Ook nu hebben ze een bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

Klik hier voor de speellijst

 

VET Kindercabaret! (6+)

Dit is cabaret met VETte herkenbare liedjes en sketches!

Samen lachen met je ouders, opa’s, oma’s (irri)tante’s, ooms, verre neef of nicht, om jezelf, elkaar en om hele herkenbare of absurde dingen!
Al 7 jaar lang weet VET Kindercabaret herkenbare situaties tot hilarische sketches te maken.
Nu met VETter dan VET, de nieuwste show, buiten met live band en altijd een VET feestje!

De 4e show van VET gaat over kattenkwaad van schapen op de kinderboerderij, ouders die de hele dag op hun telefoon zitten te swipen en je gymtas die weer eens kwijt is.

Kijk hier voor de volledige speellijst

 

De Reuzenperzik (Roald Dahl) – door Matzer Theaterproducties (7+)

De muzikale en avontuurlijke familievoorstelling ‘De Reuzenperzik’ is een ode aan de verbeelding, waar ontroering, humor, fantasie en spanning samenkomen. De klassieker van Roald Dahl leert ons dat je alles kunt wat je wilt. Als je er maar in gelooft. De weesjongen James groeit op bij zijn twee gemene tantes. Als hij van een vreemd oud mannetje een zakje magische groene krokodillentongen krijgt, verandert zijn leven volledig. Hij komt terecht in een reuzenperzik en ontmoet daar allerlei levensgrote insecten.

Kijk voor de speellijst op Matzer Theaterproducties

 

Theater Woef

Woef Side Story – door Theater Rotterdam (8+)

Woef Side Story is een hilarische en ontroerende Romeo en Julia voor honden. Rashonden tegenover straathonden. Twee verliefde honden en ruziënde hondenrassen. Dat betekent veel bloed, zweet en hondentranen.

Het speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. De stoere straathond Toto en de bloedmooie rashond Marina zijn stapelverliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin iedereen in (honden)hokjes is ingedeeld en elk trapveldje moet worden opgeschoond. Er wordt nogal wat afgegromd in Woef Side Story: zwerfhonden en sjieke viervoeters vliegen elkaar voortdurend in de haren. Maar het gedrag van de baasjes is eigenlijk al net zo bij de beesten af….

Familievoorstelling door voorheen het RO Theater in de traditie van Lang & Gelukkig, De Gelaarsde Poes en Snorro!

Te zien in het hele land vanaf december, kijk voor speeldata op Theater Rotterdam

 

Veel plezier alvast in het theater!
 

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 2

  1. Wat goed dat ze speciaal voor die leeftijd voorstellingen hebben! Dan weet je ook zeker dat het geschikt is voor je kindje.  2. Judith

    mei 16, 2017 at 11:41

    Je bedoelt voor 1,5 jaar al? Ja is behoorlijk uniek en dat gezelschap is er echt in gespecialiseerd. Heel bijzonder om zulke kleintjes al te kunnen boeien.This thread has been closed from taking new comments.