);

Het theaterspektakel Mare van Vis à Vis + winactie!

Het theaterspektakel Mare van Vis à Vis + winactie!

Ontploffingen. Vuur. Vallende objecten. Stunts. Achtervolgingen. Water. Botsingen. Misleiding. Bij een voorstelling van theatergezelschap Vis à Vis zijn dit de standaard ingrediënten. Vanwege dit soort acties is de minimale leeftijd dan ook 10 jaar. En de maximum leeftijd? Och opa en oma zullen er net zo van smullen als jij zelf laugh

 

Buikpijn van het lachen...

De eerste keer dat ik meegetroond werd door een goede vriend naar een voorstelling van theatergezelschap Vis à Vis (“dit moét je zien!!”) herinner ik me nog als de dag van gisteren. Want ik geloof niet dat ik ooit zo heb gelachen als die avond. Ik kende ze van naam, ze speelden vaak op Oerol en theaterfestivals en nu had ik ze dan eindelijk gezien. En meteen was ik verkocht. Of verslaafd, zoals je wilt. Ik heb namelijk geen enkele voorstelling sindsdien van ze gemist. En altijd is het raak en komen we hoofdschuddend van ongeloof wat ze nou toch weer in elkaar gezet hadden weer naar “buiten” (tussen aanhalingstekens want de voorstellingen zijn nl. buiten). Of het nou een grote hijskraan is die ingezet wordt, ze een droogdok in de Rotterdamse haven onder water zetten met daarin allerlei spectaculaire effects , auto’s in de grond laten verdwijnen, een groot waterbassin onder de vloer verscholen blijken te hebben, je wordt hoe dan ook verrast.

Theater Spektakel Mare

 

Theater zonder woorden

De voorstellingen zijn makkelijk te volgen want er worden weinig woorden gebruikt, het is met name visueel spektakel en mimiek en dat is erg knap gedaan. En maakt het publiek ook bijzonder want welke taal je ook spreekt, dit stuk kun je prima volgen. En als je doof of slechthorend bent is het ook al geen probleem.

 

In Almere

Reisden ze voorheen nog rond met hun voorstellingen, inmiddels hebben ze een vaste stek gevonden bij het Almeerderstrand waar ze naar hartenlust op hun eigen terrein de voorstelling kunnen vormgeven met zo mogelijk nóg spectaculairdere stunts.

Mare theaterspektakel Vis à Vis

 

1e keer theater?

Wil je je kind kennis laten maken met theater maar weet je niet goed waar je heen moet? Als je hier naar toe gaat zal hij of zij verkocht zijn en met plezier vaker met je mee gaan! Je zult naast je voortdurend oh’s en ah’s horen. En gelach.

Ik zou willen dat dit iets van Vis à Vis mijn eerste theaterstuk was geweest, dan had het niet zo lang geduurd voordat ik weer een theatervoorstelling aandurfde… gelukkig is het goed gekomen met deze inmiddels theaterverslaafde maar wat gun ik alle kinderen zo’n 1e indruk van theater!

 

Mare, hun nieuwste voorstelling!

Bijna elk jaar hebben ze een nieuwe voorstelling en dit jaar is dat Mare. Je raadt het al, daar speelt water een grote rol (eh ik overdrijf niet: een bassin met meer dan 1 miljoen liter water speelt een grote rol wink ).

Het verhaal gaat over het verre toekomstscenario waarbij de zeespiegel zo is gestegen dat alles onder water staat. Een pasgetrouwd stel en vele anderen proberen te overleven in de chaos die dan is ontstaan. En dat leidt tot hilarische taferelen, van grotesk tot kleine details waar je enorm om moet lachen. En ohoh die special effects, wat waren ze geweldig en meesterlijk… veel water dus met drijvende objecten en verdwijnende acteurs, vuur en knallen en nog veel meer. En live muziek en tapdance, zelfs dat zit er in. Je moet het zien om het te geloven denk ik.

spektakeltheater Mare

 

Winnen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer naar deze spektakelvoorstelling met je tiener? Dat kan! Vanaf eind augustus gaan ze weer spelen en wij mogen dan 2 kaarten weggeven (1 volwassene + 1 kind van 10-17 jaar) voor een datum naar keuze; in het weekend worden ook matinees gespeeld, maar in de avond kan ook, dan is de sfeer nog wat magischer zelfs.

Wat je hiervoor moet doen?

 • Reageer onder dit bericht dat je mee wilt doen, je schrijft je daarmee automatisch in voor de nieuwsbrief.
 • Geef de post op Facebook een duimpje of hartje en laat weten met wie je wilt gaan en hoe oud hij/zij is.
 • Kijk op de speellijst van www.visavis.nl/nl/tickets voor speeldata vanaf augustus.

Op vrijdag 14 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

De winnaar is: Astrid van den Berg. Gefeliciteerd Astrid. Stuur je een mail naar info@website4mama.nl

Meer lezen over de voorstelling of alvast een voorproefje zien? Kijk op www.visavis.nl.

Alvast veel plezier gewenst!

Foto's zijn van Anna van Kooij.

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 6

 1. Astrid

  jul 10, 2017 at 08:38

  We willen graag meedoen! 2. Marloes van Steeg

  jul 10, 2017 at 09:42

  Wat een super toffe winactie! Ik doe graag mee en ga dan met mijn zoon Jelle (11 jaar) naar het theater. Nu al zin in!! 3. Anita

  jul 10, 2017 at 10:06

  Lijkt me geweldig.ik ga heel Graag met Jeremy. Hij is 14. 4. Myrna

  jul 10, 2017 at 10:16

  Lijkt me fantastisch om mijn dochter Kira van 10 jaar op deze manier kennis te laten maken met theater. 5. Rory

  jul 11, 2017 at 09:46

  Ik doe niet mee (Mila is helaas nog te jong) maar ik hoorde van Huib al (afgelopen zondag was hij op het strandje) dat ze daar flink bezig waren :) 6. Ik vind het leuk dat het voor iedereen te begrijpen is. Knap!This thread has been closed from taking new comments.