);

Slecht slapen tijdens volle maan? Dit kan je doen!

Slecht slapen tijdens volle maan? Dit kan je doen!

Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld gezien veel mensen slecht slapen tijdens volle maan. Dat is natuurlijk erg vervelend, want slecht slapen zorgt ervoor dat je de volgende dag minder uitgerust en productief bent. Je komt dan al snel in een vicieuze cirkel terecht als slecht slapen leidt tot een inactieve leefstijl en je passiviteit leidt weer tot slechter slapen. Wat kun je hieraan doen om dit te doorbreken?

 

Zorg dat je actief bent gedurende de dag

Als je gedurende de dag lekker actief bent, dan slaap je ‘s avonds vaak een stuk beter. Denk er maar eens over na. We kennen allemaal wel die dagen dat we niet zoveel uitvoeren. Soms doen we overdag nog wel eens een dutje. Dat zijn vaak de avonden dat we maar moeilijk in slaap komen en nog lang liggen te draaien.

Tijdens actievere dagen is het een heel ander verhaal. Neem die ene stedentrip bijvoorbeeld waar je de hele avond door de stad hebt gewandeld en nog tot ‘s avonds laat drankjes hebt gedaan. Grote kans dat je als een roosje slaapt vlak nadat je in je bed in het hotel ploft.

Lekker actief zijn overdag is dus een goede tip om ‘s nachts goed te slapen. Of het nou volle maan is of niet, als je batterij leeg is aan het einde van de dag, dan is de kans groter dat je snel in dromenland bent.

» Lees ook: tips om beter te slapen

 

Probeer het los te laten

Het volgende herken je vast wel. Je moet morgenochtend vroeg op staan, bijvoorbeeld omdat je een belangrijke afspraak hebt of omdat je op reis gaat. Je gaat eigenlijk al te laat naar bed omdat je nog allerlei dingen hebt moeten voorbereiden. Nu lig je in bed en ben je aan uitrekenen hoe lang je nog kunt slapen. “Oeps, zo kort?!” schiet er door je hoofd. “Als ik nu maar snel in slaap val…”

En dat is natuurlijk precies wat er niet gebeurt. Je ligt nog super lang te draaien en ieder uur dat je wakker ligt, raak je meer gestresst. Die stress zorgt er vervolgens weer voor dat je nóg moeilijker in slaap komt. Een vicieuze cirkel. Wat je dan kunt proberen is om te accepteren dat je weinig gaat slapen deze nacht. Dat kan al helpen om de stress te verminderen. Het kan ook helpen om bijvoorbeeld een stukje te lezen in een boek zodat je nog wat slaperiger wordt.

 

Praat met een medium

Lees jij weleens je horoscoop? Of ben je sowieso een gevoelsmens? Misschien ben je dan wel spiritueel aangelegd. Het kan een idee zijn om dan eens met een medium te gaan praten. Tijdens een volle maan voelen we al onze emoties veel sterker dan normaal. Een medium kan je dan helpen om te gaan met deze emoties en ze een plekje te geven. Dat kan je helpen om beter te slapen wanneer het volle maan is. Probeer het eens uit!

 

Een geboorte aankondiging: de leukste manieren

Een geboorte aankondiging: de leukste…

Binnenkort dient zich een nieuwe wereldburger aan. Jouw zoon of dochter wordt geboren. Wat een geweldige en spannende tijd breekt er aan.…

Buitenspelen in de tuin: de leukste spelletjes

Buitenspelen in de tuin: de leukste…

Zodra het zonnetje begint te stralen, is het tijd om die deuren open te gooien en de kleintjes naar buiten te laten stormen. De tuin wordt…

Wat relatiegeschenken en merchandise kan doen voor je bedrijf

Wat relatiegeschenken en merchandise…

Als we het hebben over relatiegeschenken of branded merchandise dan kennen we allemaal wel de balpen. Dit is verreweg het meest gebruikte…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.