);

Sinterklaas Bloghop 2019

Sinterklaas Bloghop 2019

Oeh leuk, we mogen weer bloghoppen. Ook zo’n zin in? Ben je al even aan het hoppen of ben je net gestart? We hebben 29 blogs die met deze Sinterklaas bloghop meedoen. 29 Winacties bij evenveel verschillende blogs. En we gaan los!

Ook hier!

 

Waar hop je vandaan en waar hop je naartoe?

Kom je op mijn blog via mamas-mind.nl, welkom! Dan weet je inmiddels dat er op het blog van Kim van alles te zien en te beleven valt. Heel veel op het gebied van spelletjes, fashion en dagjes weg.

Ken je mij nog niet, dan zal ik me even voorstellen. Ik ben Esmée, 49 jaar, moeder van pre-puber Marisa, vrouw van een leuke vent (soms wink), wonende in een klein suf dorpje in NW Brabant waar ook ons aller Frans Bauer en de meisjes van O’gene geboren zijn: Fijnaart. Samen met gezin, konijn Pongo en pup Charlie wonen we best prettig hier in de polder. Ruim 4,5 jaar geleden startte ik website4mama.nl, een website waar moeders leuke herkenbare blogs en toffe webshops vinden. Wil je me blijven volgen, dan kan dat via Facebook, Pinterest en Instagram.

Als je mijn winactie gelezen hebt en eventueel meegedaan hebt, dan stuur ik je door naar Moe-dig, het blog van Maaike. Moe-dig is zij gestart voor moedige moeders die vaak moe zijn. Door een ziekte of beperking. Maaike is zelf ex-kankerpatiënt en is diabetes patiënt. Het woord MOE en het gevoel erbij kent ze maar al te goed. Gelukkig zit het woord ook in MOEdig en in MOEder. De naam van het blog is dus heel goed gekozen.

 

Wat kan je bij ons winnen voor Sinterklaas?

Zelf heb ik me altijd geïnteresseerd in de indianen cultuur van Amerika. De kolonisatie van de Nederlanders en Engelsen in dit land en wat het deed met de indianen en hoe zij onderdrukt werden en er uiteindelijk maar heel weinig van overbleven. Toen mij het boek: Hendrick, de Hollandsche indiaan aangeboden werd door Uitgeverij De Vier Windstreken bedacht ik me dan ook geen moment. Dit boek, hoewel vooral voor young adult lezers geschreven, moest ik lezen. Vaak vind ik namelijk young adult boeken veel leuker om te lezen dan die voor mijn eigen leeftijd. Niet dat ik nou per se een simpel mens ben, … hoewel, niks mis met simpel zijn, moeilijk kunnen we altijd nog doen tenslotte. Nee, ik vind young adult boeken altijd vlot geschreven, vol spanning met een toefje romantiek zonder vulgair te worden. Ik heb dan ook een boekenkast vol young adult boeken staan. Bij ons kan je dus dit boek winnen. Een boek voor jezelf of voor je (pre) puber vanaf een jaar of 12/13. Of je nu een zoon of dochter hebt, dat maakt niet uit. Het boek is voor allebei heel tof. Lees maar…

 

Boek winnen Hendrick Hollandsche indiaanOver Hendrick, de Hollandsche indiaan

Het verhaal speelt zich af in 1765 in de begintijd van de Nederlandse kolonisatie van het deel van Amerika dat wij nu als New York kennen. Voor wat kralen, wat drank en handige huishoudelijke hulpmiddelen als potten en pannen “kochten” de Nederlanders een stuk land van de inheemse bevolking. Al snel werd duidelijk dat “grenzen” geen waarde hebben voor de indianen. Het land is van niemand of voor ons allemaal en daar ligt dan gelijk de basis van het conflict. De indianen tolereerden niet dat de blanke man een hek om “zijn” land zette en nederzettingen bouwden waar de indianen niet welkom waren. Door de drank die de indianen niet gewend waren, kwamen er schermutselingen. Schermutselingen werden erger, mensen kwamen te overlijden door toedoen van het andere kamp en zo werd het van kwaad tot erger. Gaandeweg het boek krijg je begrip voor zowel de indianen als de Nederlanders, wat de schrijfster heel mooi gedaan heeft. Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen, wat een hels karwei heeft moeten zijn. Uiteraard is het geheel wel met enige dichterlijke vrijheid opgeschreven, want daar waar je iets niet zeker weet, moet er wel een verhaal verteld worden. Zo staat ook vast dat Hendrick bestaan heeft, ontvoerd is door indianen en dat hij uiteindelijk leefde bij een indianenstam en daar zelfs getrouwd is. Maar het verhaal rondom hem en zijn indianenvrouw is niet op waarheid berust.

Over het verhaal

Hendrick is een beetje ondermaatse jongen van 16, die zich niet heel erg thuis voelt in het gezin waar hij opgroeit. Zijn vader vindt hem een watje en heeft constant kritiek op hem. Zijn jongere broer kan de vader meer bekoren. Omdat Hendrick graag de goedkeuring krijgt van zijn vader gebeurt er op een nacht iets vreselijks. Hij schiet een slapende indiaan dood. Dat is het begin van een reeks aan gebeurtenissen waarbij hij en nog een paar andere mannen gevangen worden genomen door een groep indianen. Een paar mannen uit deze groep wordt op vreselijke wijze gemarteld. Hendrick wordt, omdat hij klein is en aangezien wordt voor een kind, redelijk met rust gelaten en uiteindelijk wordt hij door een opperhoofd meegenomen naar diens dorp. Hij wordt, verliefd… nou ja… ik ga natuurlijk niet heel het plot verklappen van dit kei-spannende boek. Dat moet je zelf lezen!

Benieuwd naar Hendrick, de Hollandsche indiaan? Check het eens bij Bol.com

 

Je kan een exemplaar van dit boek winnen!

Jij kan nu een exemplaar van Hendrick, de Hollandsche indiaan winnen tijdens deze Sinterklaas Bloghop! Wat je daarvoor moet doen?

  • Geef het actiebericht op Facebook een yes of heart en laat weten voor wie jij het boek graag wint. Voor jezelf mag natuurlijk ook.

Check hier al onze lopende winacties!

DE WINNAAR VAN DIT TOFFE BOEK IS: Juf Suzanne

Gefeliciteerd Suzanne! Stuur je een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.