);

Sesamstraat Live! - een wereld vol fantasie

Sesamstraat Live! - een wereld vol fantasie

Sesamstraat bestaat 50 jaar en wij mochten dit heugelijke feit in Schouwburg Gooiland te Hilversum meevieren! Laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan bij Sesamstraat Live! – Een Wereld Vol Fantasie.

 

De Sesamstraat vriendjes komen tot leven!

Sophie staat aan de vooravond van verhuizen. Wanneer ze op haar geliefde rommelzolder op zoek is naar een verloren kinderboek, vindt ze een mysterieuze koffer. Als het haar lukt deze te openen, vindt ze er allerlei spulletjes die haar bekend voor komen. Het blijken spulletjes van haar Sesamstraat vriendjes, Bert & Ernie,  Elmo, Tommie, Pino en Koekiemonster te zijn! Zij komen op magische wijze tot leven en samen doen ze de leukste spelletjes en zingen ze de leukste liedjes.

Met Bert & Ernie neemt ze alle letters door. Of zijn het nou cijfers? Met Koekiemonster tellen ze samen smakelijke koekjes en ook de kleuren en de verschillende vormen komen nog aan bod. Natuurlijk mogen alle kinderen in de zaal ook meedoen. Als Elmo zijn Elmo lied doet, mag daarna de hele zaal dit liedje meedoen en hun eigen naam zingen. Dat wordt een vrolijke ratjetoe met al die namen die tegelijk mee worden gezongen! Oh, en als je denkt dat Sophie je bekend voor komt, dan kan dat kloppen! Wellicht ken je haar van het Klokhuis, als Janouk Kelderman.

 

Stilzitten? Nee hoor! Zingen, dansen en springen!

De kinderen worden telkens uitgenodigd om lekker mee te zingen en mee te dansen. Van stilzitten is er dus zeker geen sprake. Ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s worden uitgedaagd lekker mee te doen. Er worden ook bekende kinderliedjes gezongen die iedereen kent en die iedereen mee kan zingen. In de zaal wordt volop mee geklapt, gezongen, gesprongen en gedanst. Erg leuk en bruisend!

sesamstraat live kleuter show

 

Oeps, mijn eigenwijze peuter had de bokkenpruik meegenomen…

Terwijl ik volop mee zat te deinen met het spektakel, zat mijn eigenwijze driejarige peuter recalcitrant met haar armpjes over elkaar. Ze ging niet zingen, wilde niet praten en klappen en dansen ging al helemaal niet gebeuren! Nee, ze had het na twintig minuten wel weer gezien en ze vond het wel weer tijd om te gaan. Nou, ik was nog even niet klaar en ik vond het een feest der herkenning en genoot van de Sesamstraat vriendjes. Leuk om ze eens echt in actie te zien!
Toen ik haar vertelde dat Koekiemonster nog zou komen, kon ze het nog wel even opbrengen om langer te blijven. Koekiemonster is namelijk haar favoriet! Het was het wachten en het geduld waard, al was ze nu wel een klein beetje bang dat Koekiemonster misschien zijn zinnen wel op haar had gezet! Nadat ik haar had verzekerd dat de interesse van Koekiemonster vooral bij koekjes lag en niet bij kleine meisjes, besloot ze de bokkenpruik even te laten voor wat het was en gaf ze haar ogen goed de kost. Nu kon ik haar overhalen lekker mee te klappen en mee te doen met het tellen van de koekjes, die Koekiemonster in zijn koekjeszak deed. Koekiemonster nam haar helemaal mee in het spektakel!

sesamstraat live musical theater

 

Ins & outs Sesamstraat Live! – Een Wereld Vol Fantasie

Na het optreden van Koekiemonster naderde het einde. De voorstelling duurde ongeveer een uur. Voor mij vloog het voorbij, maar voor mijn kleine eigenwijsje was het misschien iets te lang. Maar dit zal per kind verschillen hoor! Deze voorstelling is prima geschikt voor een kind van 3, mits het zijn bokkenpruik thuis heeft gelaten… Want de voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Na de voorstelling was er nog een meet & greet en stonden er nog lekkere hapjes op ons te wachten. Waaronder poffertjes! Maar, ook dat kon mijn dametje vandaag niet bekoren. Ze hoefde niet te knuffelen met Koekiemonster, ze wilde niet op de foto en de poffertjes smaakten haar ook niet. Terwijl mijn dondersteen zich op de kleurplaten had gestort en moeiteloos een half uur heerlijk zat te kleuren, kon ik even op adem komen van mijn handenbindertje, onder het genot van overheerlijke poffertjes!

 

Zeker een aanrader!

Leuk was het zeker! Ik heb genoten van begin tot eind. Het enthousiasme waarmee Janouk Kelderman het publiek benaderde en meenam in haar spel, werkte erg aanstekelijk. Als je zin hebt in een gezellige familiemusical met veel fantasie, interactie, liedjes en dansen en wanneer je de Sesamstraat vriendjes eens in het echt wilt zien, dan ben je bij Sesamstraat Live! – Een Wereld Vol Fantasie, aan het juiste adres! Sesamstraat Live! Tourt nog tot en met 17 mei langs de Nederlandse theaters.

» Lees ook: leuke kindermusicals voor 2 — 12

 

Meer blogs van Judith:

Over volwassen worden enzo...

Over volwassen worden enzo...

Terwijl de ene 90’s hit na de andere de boxen uit knalt, zit onze oudste dame ongeïnteresseerd en onderuitgezakt op de achterbank in onze…

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.