Leuke kindermusicals theatervoorstellingen 2018/2019

Leuke kindermusicals theatervoorstellingen 2018/2019

Op zoek naar een leuke kindermusical of theatervoorstelling voor je kind? Dit blog geeft de leukste kindervoorstellingen van 0 tot 12 en wat ouder. Er is komend theaterseizoen (van september tot juni loopt het culturele seizoen) echt enórm veel aanbod voor kinderen in de theaters en concertgebouwen. Gelukkig maar, het is zo tof om ze al van jongs af aan kennis te laten maken met muziek, dans en theater! Hier vind je de leukste kindermusicals en kindertheater voorstellingen voor kinderen van alle leeftijden: van de allerkleinsten tot de grotere kids. Het is op volgorde van leeftijd ingedeeld, dus je scrollt makkelijk naar de gewenste leeftijd.

Sommige voorstellingen uit het blog van vorig jaar lopen nog altijd, dus kijk ook daar vooral nog even:  theatervoorstellingen-anderhalf-tot-acht-jaar/

 

Kindermusicals en theatervoorstellingen in 2018 en 2019

Jazeker, ook voor de allerkleinsten zijn er voorstellingen. Heel erg bijzonder om die met je kleintje mee te maken!! De gezelschappen die deze leeftijden aandurven zijn er echt in gespecialiseerd dus laat je beslist niet weerhouden om met je kleine dreumes een kindervoorstelling te bezoeken!

 

Voor de allerkleinsten: Moes 1,5+

Op de vloer een appelboom en 3 kastjes. De kastjes herbergen levendig keukengerei en gekke machines. Zij spelen het verhaal van appels tot Moes. Moes is een poëtische voorstelling vol fantasie voor 1,5 tot 5 jarigen. De grote bewegingen en de verrassende geluiden spreken de kleintjes aan. Terwijl het verhaal de oudere kinderen meevoert. Een fijne voorstelling die ontroert in zijn eenvoud en verrast met zijn finesses.

De speellijst HIER.

Hier de trailer van Moes

 

In het theater: Nijntje op de fiets 2+

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

De speellijst vind je HIER

Nijntje kindermusical

 

Muziektheater: Daar komen de dieren! 2+

Van zangeres Ageeth de Haan zijn wij al jaren fan. Mooie stem en goede liedjes waar je niet horendol van wordt :-). In het theater is het altijd feest met haar voorstellingen. En deze is echt een topper. Samen met het Wereld Natuur Fonds gemaakt en met mooie wildlife beelden, erg bijzonder. Zéker als je ‘m met compleet orkest kunt gaan zien is het overweldigend mooi!

De speellijst vind je HIER

 

Spannende kindervoorstelling: De Gruffalo 3+

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo, van het boek van Julia Donaldson en Alex Scheffler.
Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel? 'De Gruffalo' is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder door jeugdtheatercollectie Meneer Monster.

De speellijst vind je HIER

 

Pak ‘m! 3+

Van het gezelschap Bonte Hond heb ik al verschillende voorstellingen gezien en ze zijn allemaal super. Deze klinkt ook weer erg goed. Drie presentatoren in een tv-studio vechten om de microfoon. En waar er twee vechten om een been, gaat de derde er mee heen. Dat wordt rennen dus! Het decor biedt voldoende mogelijkheden om je te verstoppen en weg te duiken. Voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen.

Meer informatie vind je HIER

 

Kindervoorstelling: Het Muizenhuis 3+

Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPERnieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPERverlegen en REUZEbraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen. In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam & Julia en hun bijzondere leefomgeving. De voorstelling is gebaseerd op de boeken ‘Het muizenhuis' en ‘Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater' bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman.

De speellijst vind je HIER

 

Aadje Piraatje viert feest 4+

De voorstellingen over Aadje Piraatje zijn gebaseerd op de boeken van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Acteur Ton Meijer vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma. De voorstelling wordt begeleid door drie musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. De kinderen zijn een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Meer informatie vind je HIER

 

De kleine Zeemeermin De Musical 4+

Wij zijn fan van de sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment! Na vele wereldberoemde sprookjes te hebben omgetoverd tot succesvolle musicals, presenteert Van Hoorne Entertainment alweer haar elfde sprookjesvoorstelling: De Kleine Zeemeermin De Musical. Duik mee in het eeuwenoude verhaal van de Kleine Zeemeermin die verliefd wordt op de knappe mensenprins. Sita, die eerder de rol van Rapunzel en Assepoester vertolkte, is nu te zien als de lieve Kleine Zeemeermin met haar prachtige staartvin en wonderschone stem. Ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen, reist mee naar de betoverende wereld onder water. Zoals altijd zorgen zij weer voor een flinke dosis aanstekelijke humor en hilarische scènes voor jong én oud!

om verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet en kun je nog even lekker dansen bij het Onderwaterbal.

» Lees hier: review van De Kleine Zeemeermin

Kijk hier voor info en de speellijst

De kleine zeemeermin De Musical

 

Doornroosje 4+

Je kind kennis laten maken met klassieke muziek, in een grote zaal met een heus orkest? Dat kan in september in de Doelen in Rotterdam! En wel, met het sprookje van Doornroosje! De betoverende balletmuziek van Tsjaikovski’s Doornroosje, het Rotterdams Philarmonisch Orkest, een acteur en een live tekenaar vormen de ingrediënten voor een onvergetelijk symfonisch sprookje. Samen vertellen zij het beroemde verhaal over de prinses die door een boze fee vervloekt wordt: op haar zestiende zal ze sterven door een prik aan een spinnewiel. Gelukkig weet de goede fee de vloek te verzachten; zij zal niet sterven, maar honderd jaar slapen, tot een prins haar wakker kust.

Meer info vind je HIER

 

Drie 4+

Deze voorstelling heb ik gezien met mijn kleuter en hij is echt BRILJANT. Wat een spel, wat enorm boeiend voor zowel de kleintjes als de groten. Als je de kans krijgt: GA ER HEEN! De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn. Een productie van Maas Theater Dans en Bonte Hond.

De speellijst vind je HIER

Zie hier de trailer van deze kindermusical.

 

Jij bent ‘m! 6+

Het aloude tikkertje in een nieuw jasje! Vijf dansers jagen elkaar op. Ze worden steeds enthousiaster en verliezen zich in talloze variaties van tikkertje. Er ontstaat een speels spel waarin ze samen op zoek gaan naar de regels. Wanneer ben je af? Hoeveel tikkers mogen er zijn? Ga je iemand anders helpen als die in nood is? Jij bent 'm! is een sportieve en dynamische voorstelling waarin de gedragsregels tussen mensen langzaam worden blootgelegd. Uiteindelijk moet iedereen het eens worden over de spelregels, want pas dan kan het echte spelen beginnen. Maar, pas op, want voor je het weet raak je zelf verzeild in dit potje tikkertje! Een productie van Korzo.

De speellijst vind je HIER

 

De jokkebrokker! 6+

Ik ben erg fan van Maas Theater Dans. De voorstelling ‘Toen Wij Van Rotterdam Vertrokken’ (op een varende boot, het spel was op de kades) van theatermaker Floris van Delft was echt WAANZINNIG GOED . Dus deze kindervoorstelling klinkt veelbelovend want is ook van zijn hand. Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel? De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

De speellijst vind je HIER.

 

De familie van Nielie breekt de tent af 6+

De Familie van Nielie, een splinternieuw gezin, woont sinds kort met elkaar onder een dak. Samen met een hond, een varkentje, oma en een filosoof in de kast. Het is winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan…. gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Maar de Familie van Nielie is niet alleen. Als een groot gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? Kan iets tegelijkertijd echt en niet echt zijn?

De Familie van Nielie is avontuurlijk muziektheater over een kersvers samengesteld gezin door Kwatta en Oorkaan.

De speellijst vind je HIER

kindervoorstelling theater

 

Hamlet 8+

Wie mijn blogs al vaker voorbij heeft zien komen weet waarschijnlijk dat ik mega fan ben van Theater Rotterdam (voorheen het RO Theater). Elk jaar maken zij een familievoorstelling om van te smullen. Zo ook dit jaar. Nu staat Hamlet op het programma. In het beroemdste stuk aller tijden, zit de jonge prins Hamlet in een lastig parket. Wat doe je als je in een hormonenstorm zit en niet weet of de dader wel de dader is? Hamlet is een stuk vol plezier, clownerie, pophits, degengevechten, bedrog, fysieke stunts en prachtige decors. Een sprookjesachtig feest voor jong en oud.  Van de makers van Lang & Gelukkig, De Gelaarsde Poes en Snorro. Aanrader!!

De speellijst vind je HIER

 

Vieze vuile rotstreken 8+

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is… Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet? Vieze Vuile Rotstreken is een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal. Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen. Een productie van Jorieke Abbing en Roeland Hofman, geïnspireerd op de vernuftige vertelwijze en thematieken van Roald Dahl.

De speellijst vind je HIER

 

Hallo Familie 8+

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met knuffels die tot leven komen, ouders die op hun handen gaan lopen en een oom die verandert in een boom. Hierna ga je heel anders naar je familie kijken. Hoe blijft nog een verrassing… Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een carnavaleske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Over de mensen die we niet gekozen
hebben, maar die er gewoon zijn. Altijd. Een cartooneske dans- en theatermix van de makers van Liefde (winnaar van o.a. de Gouden Krekel 2017). Een productie van Maas Theater Dans.

De speellijst vind je HIER

 

De vrekkin 8+

Een familiekomedie door het Nationale Theater voor iedereen die er weleens van droomt heel erg rijk te zijn! Na het succesvolle ‘Polleke’ pakt regisseur Noël Fischer opnieuw groots uit. Deze keer met een hilarisch stuk over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. In ‘De vrekkin’ lijkt moeders mode-imperium een onuitputtelijke bron van geld voor haar brutale, inhalige kinderen. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben? Tot de moeder er genoeg van heeft. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Visueel spektakel, gebaseerd op ‘De vrek’ van Molière.

De speellijst vind je HIER

 

Gewoon held 8+

Vier superhelden gaan de uitdaging aan om ‘gewoon’ te zijn. Ze zijn er helemaal klaar mee. Vanaf nu moet iedereen zelf de wereld maar verbeteren. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit, schudden alle megakrachten en superskills van zich af en willen alleen nog maar gewóón zijn. Dat je niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt en kunt: super, man! Maar de overgang valt nog niet mee. Een jampotje niet open krijgen, dat is toch gênant. En falen? Doodeng! Stukje bij beetje ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is.  Een energieke en kleurrijke voorstelling door Het Laagland.

De speellijst vind je HIER

 

Het verhaal van het verhaal 8+

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos! Het Verhaal van het Verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S. Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Christiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen? Een familievoorstelling van het Zuidelijk Toneel en Artemis.

De speellijst vind je HIER

 

Maestro Eric wil een band 9+

Maestro Eric verzorgt sinds vorig jaar in de Doelen in Rotterdam voorstellingen waarin hij niet alleen veel muziek maakt en mooi vertelt, maar je ook nog eens iets bijbrengt. Dit keer neemt Maestro Eric je mee in de wereld van de popmuziek. In deze aflevering laat hij je zien hoe je een band begint. Wat heb je nodig voor een band? Mensen die een instrument kunnen bespelen, minstens 1 zanger of zangeres. Wat voor soort band wil je zijn: heavy metal, punk, rock of een boys-band? Je hebt liedjes nodig, een repetitieruimte, een naam voor je band. Maar vooral mensen die komen luisteren en het mooi vinden wat je doet: publiek. Maar hoe krijg je dat allemaal voor elkaar? Maestro Eric gaat op onderzoek.

Voor meer informatie kijk je HIER

 

Bye Bye Baby 10+

Er komt een dag dat je afscheid neemt van je grenzeloze fantasie en je kindertijd. Niemand kan eraan ontsnappen: de onvermijdelijke overgang van kindertijd naar puberteit. Het is het moment dat je imaginaire vriendje niet meer mee mag naar verjaardagfeestjes. Dat je de knuffels van het bed haalt en in een doos op zolder wegstopt. Dat je de geheimtaal met je buurjongen vergeet. Dat je je begint te schamen voor dagdromen waarin je kunt vliegen en met de dieren kunt praten. Maar lukt het om in één keer je fantasie te doden? Bye Bye Baby is een fysiek spektakel voor 10+ vol illusies die ontmaskerd worden: van simpele goocheltrucs tot grootse effecten met rook en glitters. De speelvloer is bedekt met een enorm springkussen. Wat als je wilt springen, maar je van jezelf moet blijven staan?

Fysiek performance theater door Maas Theater Dans.

De speellijst vind je HIER

 

Falling Dreams 10+

Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dát moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tiener. Met gedachten die komen en gaan, beelden die dwars door elkaar heen lopen en waar het soms flink stormt. In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten. Bijzondere voorstelling vol special effects van Het Filiaal.

De speellijst vind je HIER

 

De krijtkring 10+

Dit is een bijzondere familievoorstelling met de adem van een popconcert. Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertold Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma. Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt. Een productie van de Toneelmakerij met muziek door Frederique Spigt & Band.

De speellijst vind je HIER

 

Revolutions 12+

De Toekomst. Er is geen minister-president meer, maar een CEO. Iedereen heeft z'n eigen persoonlijke hologram-assistent en meer streams en experiences dan hij kan wensen. We zijn gelukkiger dan ooit. Zeggen ze. Maar drie jonge rebellen voelen zich niet thuis in deze wereld van schermen en hologrammen. Drie jonge rebellen voelen dat er iets niet klopt aan hun wereld, gaan op onderzoek uit en ontdekken hun ware roeping. Ze zijn uitverkoren om de revolutie te ontketenen. Om alles te veranderen. Maar hoeveel zijn ze echt bereid om op te offeren? Revolutions door Het Nationaal Toneel is een zenuwslopende science fiction thriller, gesitueerd in een dystopische toekomst. Over controle en macht. Massasurveillance en mediadominantie. Over moed, en strijdvaardigheid en alles wat er nodig is om de macht omver te werpen en een nieuwe wereld te beginnen. REVOLUTIONS is geïnspireerd op 1984 van George Orwell en The Circle van Dave Eggers. Tekstschrijver Daan Windhorst is bekend van de jongerenhit Its my mouth I can say what I want to en Watskeburt.

De speellijst vind je HIER

theatervoorstelling revolutions

 

 

Nieuwsgierig geworden? Kijk naar de theaters in je omgeving en check hun aanbod, vergeet ook zeker niet de kleine zalen te bekijken, dat is met kinderen vaak super leuk!!

Alvast veel plezier! En laat het ons vooral weten als je genoten hebt van een van de voorstellingen!!

 

Meer blogs van Judith:

Naar de Eifel in Duitsland met kinderen

Naar de Eifel in Duitsland met…

De afgelopen 2 weken waren we al in groene gebieden in Luxemburg (het Müllerthal) en Frankrijk (de Hoge Vogezen) en deze laatste vakantieweek…

De Hoge Vogezen: heel mooi en afwisselend

De Hoge Vogezen: heel mooi en afwisselend

Op nog geen 6 uur rijden vanaf Nederland ligt een prachtig natuurgebied in Noord-Oost Frankrijk: de Vogezen. Wij brachten een week door in…

Luxemburg: verrassend leuk en super dichtbij!

Luxemburg: verrassend leuk en super…

Nu we voor het eerst in het hoogseizoen op vakantie gaan, wilden we niet al te ver weg gaan. Om de hitte te vermijden, maar ook de files.…

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.