);

Leuke ideeën voor schoencadeautjes

Leuke ideeën voor schoencadeautjes

Heb je de pepernoten en het strooigoed al zien liggen in de supermarkt? De zomer was nog niet voorbij of we kijken uit naar de komst van Sinterklaas. Voor veel kinderen tot een jaar of 9 breekt er dan weer een spannende tijd aan. Want of Sint nou roetpieten, gekleurde Pieten of zwarte Pieten meeneemt uit Spanje, een ding blijft altijd hetzelfde: kindjes worden verwend met schoencadeautjes en op 5 december met grotere cadeaus.

In dit artikel hebben we wat leuke ideeën voor schoencadeautjes verzameld.

 

Superhelden karakter in je schoen

Kinderen hebben allemaal wel een superheld, waarvan ze alle animatiefilms volgen en het liefste hun kamertje mee vol hangen. Onze dochter was gek op Pokémon, maar dat kan natuurlijk net zo goed Paw Patrol, Bob de Bouwer, Spiderman of een van de Evangers.

Het is altijd leuk om een superhelden karakter in je schoen te vinden. En je hebt schoencadeautjes met een favoriete superhelden karakter van rond een euro.

 

Maak de verzameling compleet

Kinderen vinden het heerlijk om speelgoed te verzamelen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de poppetjes van L.O.L. Surprise! Je krijgt een bal, waarvan je van tevoren niet weet wat erin zit. Het uitpakken is een groot onderdeel van de fun. Laagje voor laagje wordt onthuld wat er in je cadeautje zit. Het is wel enigszins verslavend, want eenmaal aan de verzamelwoede toegegeven, staat zo’n bal bovenaan het verlanglijstje. Je hebt het verzamelspeelgoed oftewel collectables in vele uitvoeringen: van kleine beestjes als hatchimals tot karakters uit Star Wars.

Afhankelijk van het karakter hoeven ook deze schoencadeautjes niet duur te zijn. Voor een paar euro kan je je kind weer heel blij maken.

 

Een Sinterklaasboek

Geef je kind aan het begin van de periode dat het zijn of haar schoentje mag zetten een leuk boek over Sinterklaas of een DVD of CD met Sinterklaasliedjes. Dat is namelijk dé tijd om lekker samen te zingen en voor te lezen over Sinterklaas.

 

Strooigoed

Cadeautjes voor in de schoen hoeven helemaal niet duur te zijn. Juist niet, zou ik zeggen. Hou de schoencadeautjes zo simpel mogelijk. Des te bijzonder is pakjesavond dan voor je kind. Het hele schoengebeuren kan dan gezien worden als een aanloopje naar dé avond waar het allemaal om draait. Dus een ochtendje waar een schoen gevonden wordt met alleen maar wat strooigoed is helemaal okay. Als je de naam van je kind spelt met strooigoed voor het schoentje, dan is dat des te bijzonder. Want dat betekent dat Sinterklaas zijn of haar naam weet wink

 

Knutselspullen zijn altijd leuk!

Ken je dat? Je koopt een heel duur cadeau voor de verjaardag van je kind en vervolgens speelt het alleen maar met de vingerverf die het van tante Truus kreeg of is het uren zoet met het kleuren met die paar glitterpennen. Precies! Kinderen kennen niet de waarde van speelgoed. Als het de fantasie prikkelt, kan het net zo lief een stuiterbal van 50 cent zijn waar ze het liefste mee spelen. Een van de favorieten: of het nu een verjaardag is of een Sinterklaascadeautje… knutselspullen doen het altijd goed. Verf, krijtjes, kleurpotloden en heel veel papier en je hebt een gelukkig kind.

Heb je al wat leuke ideeën gekregen na het lezen van dit blog? Oh ja, laatste tip: schaf een schoenkalender aan. Die kan je vaak gratis downloaden. Check daarvoor even Pinterest. Op een schoenkalender kan je aangeven op welke dagen je kind zijn of haar schoentje kan zetten vanaf het moment dat Sinterklaas in Nederland arriveert. Dat voorkomt gemekker en gezeur elke dag. Je kind weet dan precies wanneer het zijn schoen kan zetten en wanneer niet.

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.