);

De leukste Sinterklaasboeken

De leukste Sinterklaasboeken

Het is bijna zover. Sinterklaas en zijn Pieten komen binnenkort aan in ons kikkerlandje. Menig kinderhart slaat al sneller, want dan mogen ze hun schoen weer zetten. Leuk is het om met je kind de komende weken te lezen over Sinterklaas. Zet de Sint de komende weken centraal bij het voorlezen. Wij hebben de leukste Sinterklaasboeken voor je uitgezocht. 

 

Sinterklaasboek Sint op KomstSint op komst!

– door Lonneke

Sinterklaas gaat in bad. Als een Piet Sint zijn kleren wast en hangt te drogen op het dek, blaast een harde wind zijn kleren weg. Een piet gaat achter de kleren van de Sint aan terwijl de pieten op de pakjesboot opdracht van de hoofdpiet krijgen om nieuwe kleren voor de Sint te maken. Dit wordt natuurlijk hilarisch en erg lachwekkend voor kinderen.

Het leuke van dit boek is dat er zeer weinig tekst in staat maar net genoeg om houvast te hebben. Dit nodigt uit om zelf je eigen verhaal verder te vertellen samen met je kind. Je bent zo echt samen met je kind een boek aan het lezen in plaats van aan het voorlezen.

De illustraties in dit boek zijn super grappig en prikkelt de fantasie van je kinderen. Steeds als je het boek samen leest, ontdek je weer nieuwe dingen.

De auteur van dit boek, Mattias De Leeuw won dit jaar dan ook geheel terecht het Gulden Palet!

Check dit boek: 32 pagina’s | prijs: € 14,99 | ISBN: 9789401409278 |Auteur: Mattias De Leeuw | Uitgever: TerraLannoo

 

 

Sinterklaasboek Het huis van SinterklaasHet huis van Sinterklaas

– door Petra

Het prentenboek ‘Het huis van Sinterklaas’ vertelt in rijmvorm wat er gebeurt in het huis van Sinterklaas vanaf het moment dat hij naar Nederland vertrekt. Samen met zijn Pieten stapt Sint op de stoomboot, maar wat doen de kleine Pietjes die nog niet groot genoeg zijn om mee te gaan op zo’n lange reis? Je raadt het al; ze passen op het huis van Sinterklaas! Maar of dat allemaal goed gaat?

Dit boek van Naomi Tieman is erg leuk voor kleintjes vanaf een jaar of twee, maar ook voor mama is het een feest om uit voor te lezen. Op de vrolijke tekeningen van illustratrice Marieke Nelissen is van alles te zien! Op sommige pagina’s moet het boek een kwartslag worden gedraaid en hierdoor komen de illustraties nog beter tot hun recht. Het draaien geeft ook een leuk effect tijdens het lezen. Er zijn lichte en donkere Pietjes getekend, waardoor het boek helemaal past in deze tijd. Het aantal pagina’s is precies genoeg om de aandacht van je peuter of kleuter goed vast te kunnen houden.

Check dit boek: 32 pagina’s | ISBN: 9789025767723 | Prijs: € 13,99 | Uitgeverij: Gottmer | Auteur: Naomi Tieman

 

Sinterklaas boek Zachtjes gaan de paardenvoetjesZachtjes gaan de paardenvoetjes

– door Petra

In ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’ staan 20 van de mooiste Sinterklaasliedjes. waaronder ‘Zie ginds komt de stoomboot’, ‘Snelle Piet ging uit fietsen en ‘Sinterklaas is jarig’. Per pagina vind je een nieuw liedje, met daarnaast een bijpassende tekening. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf het moment dat ze het Sinterklaasfeest bewust mee kunnen maken. Achterin is als leuk extraatje een cd toegevoegd met hierop alle liedjes uit het boek, ingezongen door Ageeth de Haan. Zo kan je gezellig samen met je kinderen alle liedjes meezingen.

De grappige illustraties in het boekje (door het formaat handig vast te houden door jonge kinderen) zijn gemaakt door Noëlle Smit, bekend van de vrolijke kinderbehangserie van KEK Amsterdam.

Check dit boek: 48 pagina’s | ISBN 9789025767716 | Prijs € 14,99 | Uitgeverij: Gottmer | Redactie: Ageeth de Haan

 

Sinterklaas boek Jip en Janneke

 

Jip en Janneke Sinterklaas komt

– door Gea

Jip en Janneke kunnen niet langer wachten. Jip heeft Sinterklaas in de krant gezien en nu willen zij hun schoentje zetten. Maar het is nog veel te vroeg. Gelukkig weet Jips moeder een oplossing, ze mogen een brief schrijven aan Sinterklaas. En als Sinterklaas en Piet dan eindelijk op bezoek komen krijgen zij heel veel pakjes.

Sinterklaas komt is, zoals alle boeken van Jip en Janneke, een boekje vol korte verhalen. Elk verhaal kan los worden gelezen waardoor kinderen in de weken voor Sinterklaas al volop kunnen genieten van de avonturen van Jip en Janneke. Sien kreeg maar geen genoeg van en wil nu elke avond voor het slapen een verhaaltje uit Sinterklaas komt! voorgelezen krijgen.

Check dit boek: 31 pagina’s | ISBN: 9789045114132 | Prijs: € 5,00 | Uitgeverij: Querido | Auteur: Annie M.G. Schmidt

 

 

 

Sinterklaas doeboek

 

Het grote Sinterklaas voorlees- en doeboek

– door Gea

Geniet extra van het grote Sinterklaas feest met het grote Sinterklaas voorlees- en doeboek. In het boek staan leuke knutsels om te maken zoals een vrolijke pietenmuts, een mooi versierd verlanglijstje of feestelijke vlaggetjes om op te hangen. Verder staan er superleuke voorleesverhaaltjes, spelletjes, puzzeltjes en liedjes in om van Sinterklaas een groot feest te maken.

De knutsels in het grote Sinterklaas voorlees- en doeboek zijn erg leuk om te maken, ook met kleinere kinderen. Voor sommige heb je eigen materialen nodig, voor andere zitten er voorbedrukte sjablonen in. De vrolijke verhaaltjes en de bekende liedjes maken het boek helemaal compleet. Sien zong de liedjes al uit volle borst mee.

Check dit boek: 61 pagina’s | ISBN: 9789021676531 | Prijs: 7,99 | Uitgeverij: Ploegsma

 

 

 

SinterklaasboekenHet verhaal van Sinterklaas

– door Edith

In ‘Het verhaal van Sinterkaas’  leren we wat er allemaal gebeurt achter de schermen van de Sint en zijn Pieten. We begroeten Sint en de Pieten allereerst in hun mooie zomerverblijf, we zien hoe ze naar de boot vertrekken, wat er onderweg naar Nederland allemaal kan gebeuren en hoe ze de aankomst in Nederland beleven. En wie denkt dat het werk er dan op zit komt bedrogen uit, want eenmaal in Nederland zijn er nog veel klussen te klaren. Uiteindelijk volgt pakjesavond en daarna wordt in besloten kring de verjaardag van Sinterklaas gevierd.

Mijn kinderen hebben genoten van het verhaal. Wat vooral leuk is,  is dat er veel dingen herkenbaar zijn, dat weten we allemaal al wel. Maar ook zijn er veel dingen nieuw: bijvoorbeeld dat Sinterklaas ook over zwemkledij beschikt en graag een glaasje wijn drinkt.

Het verhaal is helemaal op rijm geschreven. Dat vinden wij altijd erg leuk omdat het een mooi ritme geeft aan het voorlezen van de zinnen. In de tekst komen passages terug uit bekende Sinterklaasliedjes, bijvoorbeeld: Het paardje is nog lang niet moe, maar hij moet naar bedje toe.

Daarnaast waren de kinderen erg enthousiast over de prachtige, wel wat traditionele, illustraties. Deze zijn zo uitgebreid dat enkele platen bijna zoekplaten zijn. Ze nodigen uit om tijdens het voorlezen ook in gesprek te gaan met de kinderen over wat ze zien en waar ze zich wellicht over verwonderen: “Hé Sinterklaas heeft ook pantoffels!”

Check dit boek: 32 pagina’s | ISBN: 9789051163056 | Prijs: € 13,95 | Uitgever: de Vier Windstreken Auteur: Alois Paul

 

 

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Meer veiligheid in de badkamer

Meer veiligheid in de badkamer

Natuurlijk wil je overal een veilige omgeving creëren waar je kleintjes zorgeloos kunnen spelen. Heb je ook al eens gedacht aan de badkamer?…

Reacties 6

 1. Penelope Broos

  nov 14, 2017 at 08:28

  Wat een ontzettend leuke sinterklaasboeken! Onze dochter Hailey Jane zit elke avond alweer klaar voor het Sinterklaasjournaal en heeft al mooie tekeningen gemaakt voor het Sinterklaashuis. Wij knutselen heel veel samen dus zou het Grote Sinterklaas voorlees en doeboek heel erg leuk zijn! 2. Cindy

  nov 14, 2017 at 08:39

  Doldolgraag doe ik mee voor mijn zoontje en.dochtertje gek op sinterklaas 3. Marian B

  nov 14, 2017 at 08:57

  Dit lijkt me leuk voor mijn zoontje en dochtertje! Sint op komst lijkt ons erg leuk, we houden van zelf verhalen lezen/vertellen bij mooie platen! 4. Karin

  nov 14, 2017 at 08:58

  Super leuk voor mijn zoontje Julian. Die het gehele jaar door gek Is op alles wat met sinterklaas te maken heeft.
  Het verhaal van sinterklaas zou hij geweldig vinden. 5. Anna

  nov 14, 2017 at 09:24

  Ik doe mee voor het verhaal van sinterklaas voor mijn dochter ????

  Facebook: An Na 6. Lyn

  nov 18, 2017 at 10:52

  Ik doe graag mee voor mijn neefje!This thread has been closed from taking new comments.