);

Scheiden met een mediator

Scheiden met een mediator

Verbroken relaties, echtscheidingen: de stellen om ons heen gaan bij bosjes neer. Ze trekken de stekker uit hun relatie met alle gevolgen van dien voor hun kinderen en hun verdere leven. Het verbreken van een relatie, al dan niet getrouwd, is een enorme stressvolle periode. Voor iedereen die ermee te maken krijgt. Voor jezelf, je partner en dus vooral ook voor je kinderen.

 

Scheiden brengt het slechtste in ons naar boven

Persoonlijk vind ik het bijzonder om te zien dat op het moment dat de relatie verbroken wordt, men lijkt te vergeten waarom de partners elkaar zo leuk vonden toen ze samen kwamen. De liefde is weg. Sterker nog, de haat lijkt groter en niks is meer goed aan elkaar. Scheiden brengt ook echt het slechtste in ons naar boven zo lijkt het. Niks is meer goed. Zelfs de manier van doen, die je daarvoor nooit stoorde, wordt een karaktertrek waar opeens over gevallen wordt.

En de kinderen? Die zijn de dupe. Het klinkt als een cliché, maar het is echt bijna altijd het geval.

Moet je dan voor de kinderen bij elkaar blijven? Natuurlijk niet!

 

Het kan ook anders

De kinderen zijn bijna altijd de dupe als hun ouders gaan scheiden. Bijna, want het kan ook anders. Zolang je het belang van jullie kinderen voorop blijft stellen en zolang je de wrok niet de overhand laat nemen, kan het ook anders. Hoewel het altijd pijn doet en het geen picknick in het park is hoeft Scheiden niet per se lijden te worden.

 

Al relatietherapie geprobeerd?

Je hoort wel vaker dat mensen het tegenwoordig niet meer proberen op te lossen met elkaar en maar scheiden als ze elkaar even niet meer aardig vinden. Zelf denk ik dat elke ouder inziet dat het een uiterst middel is om daarna hopelijk weer geluk te kunnen vinden. Maar voordat je op een punt belandt dat het echt onhoudbaar is, kan je nog alles op alles zetten om je relatie te redden: relatietherapie.

Door relatietherapie leer je weer communiceren met elkaar. En dan niet in de ruziënde en schreeuwende vorm, maar onder leiding van een onpartijdige therapeut die de gesprekken in goede banen leidt. Aan het einde van het traject vormt zich de conclusie: we gaan er nog voor of het is toch beter om te scheiden.

 

Scheiden? Neem een mediator

Is relatietherapie mislukt en zijn jullie echt ongelukkig in je relatie, dan is scheiden nog de enige optie. Maar gelukkig heb je tijdens de therapie al geleerd hoe je moet communiceren met elkaar. Dus hou dat vast! Zoek een goede mediator als exscheiding.nl die daarna met jullie beiden aan de slag gaat om de scheiding voor jullie, maar vooral voor jullie kinderen in goede banen te leiden.

Hou voor ogen, dat je de rest van jullie leven aan elkaar verbonden blijven door jullie kinderen. Je moet ook hierna nog door 1 deur. Denk aan momenten in het leven van jullie kinderen dat het belangrijk blijft dat jullie gezamenlijk optrekken als: op hun verjaardagen, met halen en brengen, zwemdiploma’s, 10 minuten schoolgesprekken, enzovoorts. Er blijven nog 1001 momenten dat een beroep gedaan gaat worden op jullie volwassenheid en beschaafdheid.

En denk maar zo… jullie vonden elkaar ooit leuk genoeg om die schatjes te maken.

» Lees ook: hoe zit het met alimentatie?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.