);

Safaripark Beekse Bergen & Africa by light

Safaripark Beekse Bergen & Africa by light

Dierentuinen bezoek ik al mijn hele leven. Ik hou van dieren en ben blij dat ik exotische – en soms helaas bijna uitgestorven- soorten zo toch in Nederland kan zien. De grote parken had ik allemaal al een keer bezocht:  Amersfoort, Emmen, Rhenen, Arnhem, Rotterdam, Amsterdam… maar 1 ontbrak lang op mijn lijstje. Geen idee waarom eigenlijk.

 

Wát een ruimte!                                       

Toen ik een jaar of 13 geleden voor het eerst naar de Beekse Bergen ging, viel mijn mond open van verbazing. Dit is zoals een dierentuin eigenlijk hoort te zijn. Want wát een ruimte hebben de dieren zeg. Echt heel heel fijn.

 

Wandelsafari!

Je merkt dat het park echt de ruimte heeft doordat het in buitengebied ligt en dat maakt het heerlijk om de wandelroute te doen. Of nee, de wandelsafari beter gezegd. Je wandelt soms echt op een paar meter van de ruim opgezette, voor je gevoel vaak ‘open’ verblijven, en op grote stukken wandel je er dwars doorheen. Wel op grote hoogte, dat dan weer wel gelukkig.

 

Boot…. Bus…. Olifantenpoep!

Naast de wandelsafari zijn er meer manieren om het park te doorkruisen. Per boot bijvoorbeeld! Of per bus! Dat is een erg prettige manier ook omdat je écht tussen de dieren door rijdt. Intussen krijg je uitleg over de dieren en krijg je olifantenpoep in handen. Wie wil dat nou niet??? Ideaal dus als je even drie kwartier wilt zitten en je ogen uit wilt kijken. Ook ideaal met kleintjes (althans, er is geen wc aan boord dus wel even goed timen want even uitstappen is er niet bij…).

 

Autosafari!

Wil je het allemaal nog spannender, dan kun je ook met je eigen auto op safari. Echt, je waant je bijna in Afrika. Je rijdt dezelfde route als de bus en rijdt dus ook dwars door de dierenverblijven. Je moet wel een risico incalculeren… dat de dieren je spiegels en ruitenwissers interessant vinden… En ja, ook hier in Nederland moeten de ramen dicht blijven want het blijven dieren met al hun onvoorspelbaarheid van dien.

Je hoeft trouwens niet te kiezen hoor, als je een hele dag gaat kun je alle vier de safari’s doen! En je ziet de dieren steeds vanuit een andere hoek, super leuk!

In de winter is het ook een prima uitje. Er zijn verschillende restaurants en in de bus kun je dus ook prima even opwarmen.

beekse bergen safari by light

Beekse Bergen: Africa by Light!

Van 9 december t/m 22 januari is er trouwens een heel speciaal evenement: Africa by Light. Dit evenement was vorig jaar een groot succes en is nu dus terug met een nieuwe editie. Wij mochten bij de opening zijn en het is echt heel bijzonder!

beekse bergen safaripark

In het donker op safari...omringd door licht!

Langs de paden van de wandelsafari staan honderden Afrikaanse en fantasierijke lichtobjecten. Grote lichtgevende olifanten, giraffen, tijgers en fantasiefiguren, je komt het allemaal tegen tijdens de route die je als het donker is door het park gaat lopen. Normaliter ben je er dan natuurlijk niet meer en het heeft beslist een mysterieus effect… Zo liepen wij nietsvermoedend langs het hyenaverblijf en kwam er ook ineens *zoef* een voorbij langs het hek.  Best een groot beest. Toch even een moment dat je hartslag versnelt. Och ja, ze hebben hier ook dieren.

safaripark beekse bergen

Sssttttt de olifanten en neushoorns slapen!

Je mag ook de olifantenstal en de neushoornstal in! Ook dat voelt in het donker toch specialer dan overdag. Onze peuter van 3 was erg onder de indruk van alles en keek zijn ogen uit. En tja, óók de glijbanen die we tegen kwamen -en die natuurlijk normaal gesproken niet beklommen worden in het donker- waren natuurlijk een must-stop! De verschillende horecapleinen op de route zijn ook sfeervol aangekleed met kampvuurtjes, Afrikaanse muziek en mooie verlichting en er is altijd wel een plekje om even iets lekkers te nemen.

africa by light in beekse bergen

Lasershow!

Aan het eind van de route wordt er op bepaalde tijden een lasershow gegeven met muziek. Heel tof. We keken onze ogen uit naar het effect van de lasers op de bomen, super gedaan!

Kortom, dit is echt een bijzonder leuk uitje, anders dan anders dus echt een aanrader voor deze winter!

 

Voor meer informatie:

Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek

Tel. 0900-2335732

www.safaripark.nl / www.africabylight.nl

 

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Omgaan met verlies van een huisdier door je kind

Omgaan met verlies van een huisdier…

Ruim acht jaar lang was hij onze trouwe viervoeter, kat Tips, die bij ons kwam wonen toen hij 9 was. Een raskat, Burmilla, met als typische…

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.