);

Unicorn Princess voor de Nintendo Switch: magisch

Unicorn Princess voor de Nintendo Switch: magisch

Een glimlach op het gezicht van je kind is meer waard dan wat dan ook. Niets nieuws onder de zon voor een ouder. Je kunt je voorstellen dat ik genoot van de reactie toen ik onze dochter het spel ‘The Unicorn Princess’ onder haar neus schoof. “Een unicoooorn!”, aldus haar eerste reactie, met een klein gilletje op het eind die haar glimlach nog eens benadrukt. Dat belooft wat.

 

Dit spel voor Nintendo Switch is een feest

Het is al een feest om de verpakking eens rustig te bekijken. De roze kleur en de grote eenhoorn die een prinses knuffelt, hoe cliché wellicht…maar onze kleine meid zwijmelt er bij. En dan moeten we nog beginnen. Toegegeven, ze is nog maar 4, maar je wil niet weten hoe behendig en hoe snel kleine kinderen die nieuwe technologieën oppakken. Ik zie het ook aan onze zoon (9), die toch ook wel nieuwsgierig is naar dit nieuwe spel op de Nintendo Switch. Elk nieuw spel is aanleiding om er toch even goed voor te gaan zitten. Wat voor spel het dan ook is, dat maakt niet uit. Dat hij nu toch even moet wachten op haar kleine zusje die een eigen spel heeft, dat is even wennen!

 

Je karakters aankleden

Het opstarten van het spel levert al zo veel leuke prikkels, dat het een geslaagd spel is. En dan moeten we nog beginnen…Het meest bijzondere aan dit spel vind ik eigenlijk dat dit het énige Unicorn spel is, dat er is! Terwijl je in iedere winkel tegenwoordig wel iets vindt dat te maken heeft met een eenhoorn. Of het nu kleding is, speelgoed of behang, enzovoorts. Corrigeer me als ik het fout heb. Maar goed, het spel…wat kan je nou eigenlijk doen? Er zijn zogenaamde missies in verschillende werelden die je kan ondernemen. Je kunt je paard aanpassen zoals jij dat wil en ook je eigen personage kleed je aan, op de wijze die jij leuk vindt. Zo creëer je iemand die op jezelf lijkt. En of je nou allerlei sierlijke accessoires toevoegt of alle kleuren van de regenboog: niets is te gek. Een goed begin dus. Met onze dochter ben je dan al gelijk een kwartier verder: al die keuzes! Het voordeel hiervan overigens is wel dat je vrij snel de besturing van het spel door hebt. Wel zo handig.

The Unicorn Princess Nintendo Switch spel

 

Verken de wereld op de rug van een paard

In de game verken je de wereld op de rug van het paard, althans dat is wel het leukste. En in die droomwereld is het de bedoeling dat je een vriendschap sluit met Unica de eenhoorn. En tja, het spel zou niet volledig zijn door die mooie droomwereld te moeten redden. En dat doe je door de missies te voltooien. Nadeel voor kleine kinderen is dat het spel in het Engels wordt begeleid. Weliswaar met Nederlandse ondertiteling, maar voor een kind van 4 is dat een beetje lastig. Er zullen dus regelmatig vragen aan je worden gesteld als: papa, wat staat daar? Hoe ziet zo’n missie er dan uit? Eigenlijk best leuk in elkaar gezet. Een van de missies is dat je op zoek gaat naar een konijntje dat ontsnapt is. Op je paard verken je dan de velden. Tussendoor is het wel van belang dat je jouw paard goed verzorgt. Borstelen, kammen, zadel er op, de hoeven verzorgen: een paardenliefhebber herkent al deze elementen en zal het reuze leuk vinden. Mevrouw is vrij stellig als ik haar vraag wat nou het leukste is aan het spel: “Dat is het vinden van de Eenhoorn, dat is het leukste papa.” Ik probeer er nog wat meer uit te halen, bijvoorbeeld de graphics (ze lijken op die van The Sims), de vele mooie kleuren en het in galop rijden op de paden…”nee, de eenhoorn vinden…”, herhaalt ze nog maar eens.

 

Meer over The Unicorn Princess voor Nintendo Switch

Belangrijk om te weten is dat dit spel ‘geweldloos’ is. Kortom: het is gewoon een ontzettend leuk spel voor kinderen die én paardliefhebber zijn én gek zijn op eenhoorns.

Het spel is verkrijgbaar voor 39,99, maar op dit moment is deze met korting verkrijgbaar bij Bol.com

» Lees ook: review Stormwind Whisper voor Nintendo Switch

 

Meer blogs van Stefan:

Huilen in het vliegtuig

Huilen in het vliegtuig

Je zit in een vliegtuig voor een avondvlucht van ongeveer twee uur. Het laatste half uur wordt vervelend, want er is een stel luidruchtig…

Unicorn Princess voor de Nintendo Switch: magisch

Unicorn Princess voor de Nintendo…

Een glimlach op het gezicht van je kind is meer waard dan wat dan ook. Niets nieuws onder de zon voor een ouder. Je kunt je voorstellen dat…

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Je herkent het volgende vast ook wel. Er is niets op tv, je zapt met je partner op de bank, komt voorbij TLC en ja hoor. We blijven hangen.…

Ik ben Stefan, 39 jaar en vader van twee kinderen: Finn (2011) en Lova (2015). Samen met de moeder van mijn kinderen Janine woon ik in Zwolle. Als communicatie medewerker bij een groot landelijk installatiebedrijf ben ik dagelijks vooral bezig met het maken van content in de breedste zin van het woord. Schrijven zit in mijn bloed. Op deze plek hoop ik mijn creativiteit te kunnen delen, vanuit het perspectief van een vader. Muziek, fotografie, series…standaard dingen die iedereen wel leuk vindt, maar af en toe schrijf ik erover op deze plek.

Maar op website4mama.nl wil ik jullie dus vooral meenemen in hoe ik als vader dingen beleef en meemaak, ten opzichte van een moeder. Laat vooral weten of je het eens bent, of juist niet…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.