);

Review Frozen KidiSecrets + winnen!

Review Frozen KidiSecrets + winnen!

‘Laat het gahaaannn, laat het lohoosssssss, het roer moet om, jaaaaaa, dat moehoettt’ schalt het in een rommelige canon uit de oudste twee kinderen bij het zien van het cadeau wat op tafel ligt. De Frozen verpakking spreekt direct tot de verbeelding en alledrie de kinders zijn er als de kippen bij. ‘Is die voor mij?’ roept de oudste uitgelaten. ‘Jawel, jawel, dit is voor mij! Dit is écht iets voor meisjes, tóch mamaaaa?’ fleemt K1 (kind1). Gelukkig kunnen jongetjes ook uitstekend uit de voeten met de nieuwste Frozen KidiSecrets van Vtech: een digitale dagboek van Frozen. 

 

Kidisecrets frozen vtech spelcomputer

 

Over Vtech

Vtech ontwikkelt hoogwaardig elektronisch speelgoed sinds 1976 (wat, ‘76?? Hadden we toen al elektronisch speelgoed?!). Gezien hun jarenlange ervaring spelen ze handig in op de technologische behoeften van deze tijd en ontwikkelen ze zo’n 65 nieuwe producten per jaar. Dat op zich is geen kattenpis, maar het geinige daaraan is dat Vtech speelgoed vaak ook nog eens genomineerd wordt voor Speelgoed van het jaar. Kijk, dat moet je hebben denk ik dan. Leerzaam speelgoed!

 

Over de Frozen KidiSecrets

Wat ik als ouder zo fijn vind aan de nieuwste Frozen KidiSecrets speelcomputer, zijn de vele mogelijkheden die in een nieuw jasje zijn gegoten en het volume. Volume? Meylek, even serieus, moet je een alinea aan het volumeniveau wijden? Ja, heus waar. Waar ik normaal bij speelgoed met geluid gillend gek van word, is dat er slechts 2 volumestanden zijn. De ikkrijgknallendehoofdpijn-stand wat zogenaamd een laag volume is voor die zielige kinderoortjes en de  iklaatditstukspeelgoedvoorgoedverdwijnen -stand, wat het normale volume is. Ik krijg er hoofdpijn van en vraag me af welk doof persoon dit soort speelgoed ontwikkelt. Het Frozen dagboek heeft een (digitale) schuifknop waarmee het volume geregeld kan worden. Meer dan 2 standen, driewerf Hoezeee! De dove ontwikkelaar is eindelijk met pensioen. Deze tablet mag blijven. Alle andere tablets in huis kunnen de deur definitief uit. Nu moeders het volume van de speelcomputer kan verdragen, is het voor iedereen in huis één groot feest. 

Inhoudelijk is het ook een mooi apparaat. We hadden wat opstartproblemen met de instellingen, aargghhh. Met we bedoel ik overigens ik... De Man kreeg nog net niet de nieuwe dagboektablet naar zijn hoofd gesmeten, toen hij gierend van het lachen een foto maakte van mijn gezwoeg. ‘Dit moet je écht zien, je hebt echt zo’n dikke frons in je hoofd, dat vinden de lezers vast grappig om te zien!!’. Ahem, niet dus... maar toen het eenmaal werkte, ging het als een speer! 

spelen met spelcomputer dagboekje frozen

 

Leerzaam speelgoed

De tablet is zó leerzaam dat ik er oprecht versteld van sta. Ik heb, sinds we het dagboek binnen hebben, alleen maar glundermomentjes gehad. Mijn 4-jarige die op de tablet zijn eerste woordjes aan het spellen is en mijn 5-jarige die al complete zinnen schrijft! Poeh, mijn kaken doen pijn van het lachen. Je kind moet natuurlijk wel basiskennis van de letters hebben, want dat gaat hiermee niet spontaan gebeuren. Het is daarvoor nog net magisch genoeg. Omdat schrijven met pen en papier motorisch nóg een stapje moeilijker is, typen de kinders zo hun levensverhaal neer. ‘Ik ben Kardelen, ik ben 5 jaar’ staat er inclusief spaties. Apetrots hier op K1 en K2! En zij zelf ook op zichzelf. K1 maakt zelfs al haar eigen rekensommen, whoop whoop! 

Dit had ik van te voren niet kunnen bevroeden. Wat een mogelijkheden. Ik ben oprecht onder de indruk. Dit soort speelgoed kun je alleen maar stimuleren als ouder. We zijn pas 5 dagen verder en ze kunnen al zo veel meer dan die paar dagen geleden. Het is bizar gewoon. Voorlopig kunnen we de KidiSecrets nog wel gebruiken. De kleuters zitten nog op spelniveau 1 en het gaat door tot niveau 3. Je hebt woordspellen, creatieve spellen en nog zo veel meer. 

De ingebouwde stemherkenning bleek een brug te ver voor onze kleuters, die steeds te vroeg of te laat het geheime woord inspraken. Lang leve de opties, ze hebben dan ook voor de geheime code gekozen. (Ook makkelijk als het dagboek meerdere gebruikers heeft zoals bij ons). Anna, Elsa en Olaf hebben elk een eigen stem met hun eigen spellen. Wel 18 soorten en dan ook nog in 3 verschillende niveaus. Ook het geheime vakje is super voor ze en ik heb er al meerdere keren objecten die er half uitstaken, uit moeten peuteren. Veel te verleidelijk natuurlijk zulke vakjes. Dat doen ze goed bij VTech, ze weten precies wat een kinderhartje wil! 

 

Wat kost Frozen KidiSecrets?

Het Frozen dagboek kost €44,95 en is daarmee een van de duurdere tablets van Vtech. Hij heeft dan wel extraatjes die andere tablet achtigen niet hebben. Het dagboek kan alleen van het slot door een geheime code en/of door stemherkenning. Hoe tof is dat?! 

De kinderen hebben een Cars, Nijntje, Dora en een Prinsessentablet... (stel je voor dat speelgoed gender neutraal zou zijn), maar dit Vtech Frozen dagboek steekt er absoluut met kop en schouders boven uit qua vormgeving, speelmogelijkheden, soorten spellen, volume, maar dus ook qua prijs. 

Als je nog een leuk én educatief cadeau zoekt voor de komende feestdagen, dan is dit elektronische dagboek absoluut een aanrader. Het is leuk voor je kleuter en voor kids tot een jaar of 10. Het nichtje Melisa van net 8 vindt dit ook nog leuk. Het speelgoed zou geschikt moeten zijn van 3 t/m 12 jaar, maar dat lijkt me niet haalbaar. Voor K3 van bijna 3 is dit nog onbegrijpelijk en een 12-jarige heeft de nodige concurrentie van ‘echte’ tablets. 

Je kunt de tablet bekijken en bestellen bij Bol.com. Klik daarvoor HIER

Maar als je mazzel hebt, win je hem bij Website4Mama! Misschien zelfs nog op tijd voor Sint, dat zou helemaal mooi zijn. 

frozen dagboek kidisecrets vtech

 

Winactie!

Wil jij een KidiSecrets van Vtech winnen? Dit is hoe je kans maakt:

  • Ga naar het actiebericht op Facebook, geef dit bericht een heart  en laat weten wie jij blij gaat maken met deze spelcomputer

Deze actie is uitsluitend voor lezers en volgers van ons blog op Facebook. Volg je ons niet, dan maak je geen kans. 

Op vrijdag 22 november maken we de winnaar bekend. Kennisgeving daarvan zal op Facebook plaatsvinden. Reageer je niet binnen 3 dagen, dan wordt een andere winnaar gekozen. Dit vanwege komende Sinterklaas en we graag willen dat de prijs voor pakjesavond bij de winnaar binnen is.

EN DE WINNAAR IS…. Roos Krijnen. Gefeliciteerd Roos, stuur je even een mail naar info@website4mama.nl met je adresgegevens?

Meer uit de Frozen Vtech serie bekijken en wellicht kopen? Check dan DEZE LINK.

Check HIER de lopende winacties van dit moment!

Het (op)groeiende gezin

Het (op)groeiende gezin

Om mijn gezinssituatie te omschrijven, heb ik in de loop van de jaren verschillende benamingen gehad. Eerst had ik baby’s, vervolgens dreumesen,…

Vreedzaam protesteren met of zonder kinderen?

Vreedzaam protesteren met of zonder…

Nog nooit heb ik zo lang gekeken naar mijn scherm en zin na zin gedelete. Moet ik deze column dan wel schrijven als het me niet…

Hét boek - hij ligt er al!

Hét boek - hij ligt er al!

Er wordt al dagen gestreden door de 3 kinders in huis om Het Boek. Als religieuze lezer zou je wellicht kunnen denken dat Het Boek waarnaar…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.