);

Review: draadloze lichtgevende speakers voor kids

Review: draadloze lichtgevende speakers voor kids

In ons gezin zijn we dol op muziek. Mijn kleine kleuter heeft een duidelijke voorkeur voor gitaren en zet het liefst Iron Maiden, AC/DC of Rage against the Machine op. Tja. Het is soms ook maar wat je ouders überhaupt in de kast hebben he wink Nee hoor, in our defence, we hebben een enorm diverse cd-kast. Onze zoon heeft nou eenmaal een duidelijke voorkeur al haha. Hij zet dan ook graag zelf ‘een leuk muziekje’ op. Toen we een draadloze speaker met verlichting voor de kinderkamer mochten reviewen waren we erg enthousiast. En met recht, want wat is het een leuk ding!

 

Nope. Geen draden!

Toen de doos werd afgeleverd had ik ‘m in no time werkend. Geen draden, dat helpt. En een USB-stickje klaar gemaakt met mijn kleuter’s favoriete gitaarmuziek was ook zo gepiept. Dat leek me namelijk het leukst, dat hij met een stickje aan de gang kon. Heb je een kind dat helemaal thuis is op een tablet of telefoon dan kan dat nog makkelijker dus via Bluetooth.

 

Mini-afstandbediening

Toen mijn zoontje thuis kwam viel het konijn hem uiteraard meteen op. En toen hij het afstandbedieninkje in zijn handen kreeg en bleek dat het een speaker met verlichting was en hij het kon bedienen, gingen zijn ogen glimmen. Wow! Dat geinige afstandsbedieninkje is trouwens ook helemaal voor kleine handen gemaakt en heeft bijna geen uitleg nodig.

Het volgende uur was hij er enorm druk mee. Het ‘next’ knopje werd fanatiek gebruikt en zo hopte het konijn van nummer naar nummer en ook alle lichtstanden wisselden elkaar in hoog tempo af. Alle gordijnen moesten dicht, alle lichten uit, zodat hij extra kon genieten van de verlichting en special effects. Vervolgens moest zijn favoriete knuffel-dino en zelfs de uitklapdino’s in een boek naast hem komen om mee te genieten “kijk eens dino’s een muziekkonijn, mooi hè!”. Echt heerlijk om te zien.

Uiteraard ging het “muziek-konijn” mee naar boven toen hij naar bed ging. Het lampje moest absoluut branden bij het slapen gaan!

 

lichtgevende speaker konijn

Verrassend goed geluid!

Wij waren zelf bijzonder aangenaam verrast over de geluidskwaliteit van de speaker (15 Watt output). Echt goed geluid!! Het ding is ook licht dus makkelijk te verplaatsen en geen draad te bekennen, hoe makkelijk is dat. Ik zie het ons ook nog wel meenemen op vakantie.

En oh ja, de accu gaat ook behoorlijk lang mee, dat was ook een meevaller.

Kortom, echt een super leuk ding voor op de kinderkamer of gewoon in de speelhoek in de woonkamer zodat je kind zelf zijn muziekje (en lichteffect) kan bepalen!

 

lichtgevende speakers bluetooth

Details van de Bigben draadloze bluetooth speaker

  • Je kan dus verschillende LED-lichteffecten doen, van stilstaand op 1 kleur tot vrolijk meeflitsen op de muziek. 
  • Je kan muziek afspelen vanaf USB of je telefoon/tablet/laptop via Bluetooth (bereik van 10 meter). En er is ook een AUX-ingang mocht je een apparaat zonder Bluetooth willen aansluiten.
  • Er zijn verschillende designs (beer, hart, konijn en eenhoorn) waarbij ik zelf het konijn het grappigst vond omdat die vorm ook verlicht in het donker zo leuk herkenbaar is.
  • Ook zonder geluid of licht aan is het overigens een grappig item in de kamer.
  • De ingebouwde lithiumbatterij gaat maximaal 8 uur mee. Via de USB-kabel is het apparaat op te laden in ca. 2 uur.
  • Afmetingen:    (bxhxd) 220x320x240 mm.
  • Gewicht:         1288 gram
  • Merk:              Big Ben Interactive, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in accessoires voor smartphone, tablet en games.
  • Deze Draadloze Bluetooth Speaker met Verlichting – Konijn, is te koop bij o.a. Bol.com voor €49,99.

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.