5 Redenen waarom je kind een eigen telefoon nodig heeft
Je kind voor het eerst een eigen telefoon geven. Misschien moet je er niet aan denken, omdat het zo vreselijk ongezellig is als ze alleen nog maar met een telefoontje voor hun snufferd op de bank zitten, maar aan de andere kant geeft het toch ook wel weer een geruststellend gevoel als ze wat verder weg van huis gaan. Daarnaast kunnen we nog wel wat redenen noemen waarom wij het eigenlijk echt geen verkeerd idee vinden…
Wanneer je kind voor het eerst klaar is voor een eigen telefoon, dat is geheel aan jou als ouder. De een geeft zijn kind al op z’n zesde een eigen telefoon, terwijl de ander er volgens de ouders pas klaar voor is als hij of zij naar de middelbare school gaat. Hoe dan ook ontkom je er op een gegeven moment niet meer aan. Want er komt een moment dat zowel jouw kind als jij heel blij worden van dat ding. En wel om deze 5 redenen:
- Technologische ontwikkeling
Tegenwoordig wordt vrijwel alles gedigitaliseerd. Van boodschappen doen tot bankieren en van studeren tot werken. Natuurlijk groei je daar langzaam in mee, maar we weten ook dat dit je veel makkelijker af gaat als je van jongs af aan omgaat met deze technologieën. En of dat nu spelletjes zijn op een smartphone of educatieve oefeningen op de computer, dat maakt niet uit. Technologie draagt altijd bij aan de digitale ontwikkeling.
- Gecontroleerd en veilig
Is jouw kind nog erg jong en vind je het daarom ook best eng dat hij of zij met zo’n smartphone toegang heeft tot bijna alles op het wereldwijde web? Dan is het zeker aan te raden te kiezen voor een van de vele Samsung toestellen, zoals de Samsung S21. Hiermee heb je namelijk toegang tot Samsung Kids, waarmee je de digitale gewoontes van je kind op een verantwoorde, leuke en gecontroleerde manier kunt ontwikkelen. Zo kun je limieten instellen wat betreft speeltijd en toegang geven tot specifieke contacten en apps. Daarnaast kun je in gebruiksrapporten zien wat jouw kind uitspookt op dat schermpje en hier eventueel beperkingen aan toevoegen. Kortom, een veilige omgeving waarin jouw kind kan leren, spelen én contact met de juiste personen kan houden wanneer nodig.
- Een oogje in het zeil houden
Natuurlijk wil je niet als een ware Big Brother de hele dag je kind in de gaten houden. Niet alleen je kind kan hier onzeker van worden, ook jij kan je tijd echt wel beter benutten. Daarnaast moet je tot op zekere hoogte natuurlijk ook een beetje de teugels kunnen laten vieren. En toch kan het op bepaalde momenten heel geruststellend zijn om te kunnen controleren waar hij of zij uithangt. Vooral tijdens de donkere wintermaanden wanneer hij of zij alleen naar huis of de sportclub moet fietsen. En omdat we begrijpen dat je niet continu wil bellen of appen waar hij uithangt – je moet ze immers vooral niet leren dat bellen en appen op de fiets oké is! – is het stiekem heel fijn om via een locatietracker af en toe te checken of je kind nog veilig is.
- Verantwoordelijkheid
Hoe ouder je kind wordt, hoe meer ze te maken krijgen met verantwoordelijkheden. Voor het eerst alleen naar school, voor het eerst alleen thuis blijven zonder oppas, en voor het eerst een eigen telefoon. Die verantwoordelijkheid voelen ze niet alleen om het feit dat ze heel voorzichtig met zo’n kostbaar toestel moeten zijn, ook voelen ze zich gelijk een stuk wijzer en ouder. De perfecte test op het gebied van ‘volwassenheid’ dus, mits je goede afspraken maakt natuurlijk.
- Veiligheid
Tot slot geeft het jou als ouder natuurlijk ook nog een veel geruster gevoel als je weet dat jij, je partner of de alarmcentrale altijd binnen handbereik is wanneer er iets aan de hand is.
Reacties 0