);

Play-Doh Spelen & Leren: Letters & Taal + Winactie!

Play-Doh Spelen & Leren: Letters & Taal + Winactie!

Wat een boffen dat wij dit Play-Doh spelen & leren kleipakket met als thema Letters & Taal mochten reviewen van Hasbro. Mijn zoontje van bijna 4 is dol op kleien, gaat naar groep 1 en dus is het helemaal perfect om dit met hem te doen. Want belangstelling voor letters heeft hij op dit moment niet echt nog en dit kan wel eens een mooie prikkel zijn om de nieuwsgierigheid te laten opborrelen!

 

Het pakket Play-Doh Letters & Taal

Dusss daar was dan de dag dat we het Play-Doh pakket open maakten. Er kwamen 6 potjes vrolijk gekleurde klei, 26 letter-stempels, een ‘pen’, een roller en 2 dubbelzijdig te gebruiken speelmatten tevoorschijn. Plus een boekje met ideeën voor samen spelen met de letters en de speelmatten.

Mijn zoontje was erg enthousiast bij het zien van al dat uitgestalde materiaal op tafel en maakte direct alle potjes klei open. Toen ik hem liet zien wat je met de stempels en de pen kon doen was hij helemaal verrukt ohooo dat was echt iets nieuws!

Play-Doh letters & taal

 

Stempelen en schrijven met Play-Doh

De stempels werden direct gebruikt, net als de pen en de roller. Die ook perfect zijn voor kleine handjes overigens. Na wat uitleg ging hij fanatiek aan de slag met het stempelen van letters en het schrijven ervan in de klei met de pen.

Hij is er wel een uur zoet mee geweest. Toen gingen we op pad. Teruggekomen werd meteen de doos weer op tafel gezet en daar ging het weer. Dit keer met de achterkant van de speelmat, waarop een dierentuin staat afgebeeld waar je dan de juiste letter in klei bij kunt leggen. Heel erg leuk gedaan.

Aan het eind van die speelronde ging hij bewust op zoek naar de letters van onze namen. En weer later aan het diner kwamen er ook nog wat letter-associaties ter sprake “dit lijkt wel op jouw letter hè mama!”. Kortom, ik denk echt dat het gelukt is om het zaadje te planten van interesse voor letters laugh

Playdoh spelen en leren klei

 

Play-Doh Spelen & Leren vanaf peuter t/m groep 3

De andere speelmatten zijn voor meer vrije creativiteit zonder plaatjes en voor het maken van gezichtjes met verschillende emoties. Daar zijn we nog niet aan toegekomen maar kan zeker leuk zijn voor de iets oudere kleuters. Ook voor hen is dit namelijk een leuke klei-set; er worden bv. behalve de emoties zowel hoofdletters als kleine letters geoefend en ook combinatie-letters zoals ‘ijsje’.

Kortom, zeer zeker een leuk cadeau voor kinderen die nog niet naar school gaan t/m kinderen van groep 3!

De set die wij mochten reviewen van Play-Doh Letters & Taal bestel je hier. Je hebt ook andere leuke varianten in deze serie: Play-Doh Cijfers & TellenPlay-Doh kleuren & vormen en Play-Doh structuren & gereedschappen, variërend in prijs van €14,99 tot €29,99.

 

Win een Play-Doh set Letters & Taal!

We mogen een geweldige Play-Doh set van Letters & Taal weggeven t.w.v. €29,99!!! Hoe geweldig is dat! Heb jij een kindje dat binnenkort naar groep 1, 2 of 3 gaat en gek is op kleien? Doe dan mee! Zo maak je kans:

 • Ga naar het actiebericht op Facebook
 • Geef dit bericht een yes of een heart en laat een reactie achter voor wie jij dit prachtige en leerzame Play-Doh pakket wilt winnen
 • Heb je zelf geen kindje in die leeftijd tag dan een Facebookvriend om ze te attenderen op deze actie! Ook dan maak je kans, want een ander blij maken is natuurlijk ook heel leuk.

Op vrijdag 25 augustus maken we de winnaar bekend.

En de winnaar is: Marjolein Witteveen — Roossien. Gefeliciteerd Marjolein. Stuur je even een mail aan info@website4mama.nl met je adresgegevens?

winnaar play doh klei set

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 16

 1. elisabeth maria martina

  aug 15, 2017 at 08:59

  vind kleindochter lise helemaal te gek 2. Marian Zw

  aug 15, 2017 at 09:07

  Ziet er super leuk uit. Ik doe mee voor mn zoontje van 5. Een hele leuke manier om letters te leren! 3. Heidie van der Steeg

  aug 15, 2017 at 09:13

  Dit set is helemaal geweldig voor mijn dochtertje van 5 jaar. Ze gaat over 2 weken naar groep 2. Kleien is een van de dingen die ze het allerliefste doet. In groep 1 had ze wel wat moeite met letters dus om spelenderwijs wat met letters te doen, is niet alleen leuk maar zeker leerzaam voor haar. 4. Jacqueline Van de Manakker

  aug 15, 2017 at 10:18

  Zou onze Rens echt super vinden 5. Marian B

  aug 16, 2017 at 11:52

  Wat leuk ziet dat er uit, en nog leerzaam ook! Hier kan mijn zoontje nog veel plezier aan beleven en zijn zusje kan er daarna nog van genieten.Maak graag een kansje! Geen FB wel gedeeld op G+ en volgend + loved/saved op Bloglovin. 6. Claudia Diependaal

  aug 16, 2017 at 09:14

  Wauw wat een leuke actie weer! Ik doe zeker heel erg graag mee. 7. Claudia Diependaal

  aug 16, 2017 at 09:14

  Wauw wat een leuke actie weer! Ik doe zeker heel erg graag mee. 8. Claudia Diependaal

  aug 16, 2017 at 09:14

  Wauw wat een leuke actie weer! Ik doe zeker heel erg graag mee. 9. Claudia Diependaal

  aug 16, 2017 at 09:14

  Wauw wat een leuke actie weer! Ik doe zeker heel erg graag mee. 10. Claudia Diependaal

  aug 16, 2017 at 09:14

  Wauw wat een leuke actie weer! Ik doe zeker heel erg graag mee. 11. Claudia Diependaal

  aug 16, 2017 at 09:15

  Wauw wat een leuke actie weer! Ik doe zeker heel erg graag mee. 12. LH

  aug 16, 2017 at 09:52

  Superleuk, ik doe graag mee voor mijn neefje! Helaas geen fb. 13. Patricia de crom

  aug 22, 2017 at 08:04

  Voor ons mannetje jayden die over 2 weken naar groep 3 gaat 14. Berendina Jaasma

  aug 22, 2017 at 01:44

  Ik doe graag mee voor mijn kleinzoon,erg leuk 15. Femke Dekker

  aug 22, 2017 at 11:39

  Leuk voor Sara (groep 3) en Gijs (groep 1)! 16. Samantha

  aug 24, 2017 at 04:02

  Leuk voor Tom ( gr 3) en Tess ( gr 1) Duimen maar!This thread has been closed from taking new comments.