);

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

De perfecte badkamer voor gezinnen met jonge kinderen

Badkamers zijn vaak een drukke plek in het huis. Vooral ’s ochtends en ’s avonds als je jonge kinderen hebt. Je wilt dat alles in de badkamer netjes en schoon is, maar je wilt ook dat de badkamer veilig is en gemakkelijk in gebruik. Alles moet onder handbereik zijn en moeten zoeken naar washandjes, zeep en shampoo, is uit den boze! Hier zijn 5 tips waarmee je de perfecte badkamer creëert voor gezinnen met jonge kinderen.

 

1.       De wastafel

Let bij het uitzoeken van een wastafel vooral op de hoogte. Als je wastafel te hoog is, hebben kleine kinderen moeite om erbij te kunnen. Een wastafel die iets lager is, is beter geschikt voor kleine kinderen. Ook handig om te weten: sommige wastafels hebben een speciale kinderzone, met een lagere kraan en een verhoogd oppervlak. Zo kan je kind gemakkelijk bij de kraan komen en is het oppervlak makkelijker schoon te houden.

Je kan natuurlijk ook altijd een tijdelijke verhoging kopen, zodat ze er makkelijker bij kunnen.

 

2.       Een bad

Een bad is natuurlijk niet verplicht, maar heb je er de ruimte voor dan is het wel een fijne toevoeging en ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Kies bij het uitzoeken van een bad voor een bad met een antisliplaag, zodat je kind niet uit kan glijden. Ook handig: een bad met een ingebouwde zitting, zodat je niet hoeft te bukken om je kind in te wassen.

Let bij kleine kinderen op dat ze makkelijk omvallen en zelfs in een paar centimeter kunnen verdrinken. Een badzitje dat gelijk als speeltje dienst doet, is dan ideaal.

 

3.       Badkamerverwarming

Je wilt natuurlijk niet dat je kind in een koude badkamer staat te wachten op je. Zorg daarom voor goede badkamer verwarming, zodat de ruimte aangenaam warm is. Een verwarmingselement aan de muur is een goede optie. Maar tegenwoordig hebben vrijwel alle nieuwbouwwoningen een vloerverwarming in de badkamer wat natuurlijk helemaal fijn is! Nooit meer koude voetjes!

 

4.       De douche voor het hele gezin

Een douche is vaak handiger dan een bad, omdat het sneller en makkelijker is. Kies bij het uitzoeken van een douche voor een douche met een lage instap, zodat je kind er gemakkelijk in en uit kan stappen. Ook is een douche met een handige zitting fijn, zodat je niet hoeft te bukken om je kind te wassen. Het nadeel van het douchen van kinderen is dat je zelf vaak ook flink nat wordt. Heb je de ruimte, maak er dan een echte gezinsdouche van en neem zelf ook een douche. Dat zijn dan 2 vliegen in 1 klap wink

 

5.       Leuke badkamer accessoires

Badkamers zijn vaak saai en saaie badkamers zijn niet fijn voor kleine kinderen. Maak de ruimte dus gezelliger door er leuke badkamer accessoires in te zetten, zoals een grappige toiletrolhouder of een ludieke toiletzitting. Ook een eigen mandje met badspeeltjes, een gezellig gekleurd badmatje of juist mooi gekleurde badkamertegeltjes maakt van de badkamer een inspiratievolle plek voor een kind. Dat maakt het voor je kind fijner om in de badkamer te zijn.

Maak er een gezellige plek van voor het hele gezin!

>> Lees ook: ruimtebesparende tips voor de badkamer

>> Lees ook: romantische en sfeervolle badkamer

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.