);

Ruimtebesparende tips voor de badkamer

Ruimtebesparende tips voor de badkamer

Nu heb ik het geluk dat ik best een grote badkamer heb, maar toch staat op één of andere manier daar altijd alles in de weg. Van liever lee komen er steeds meer spulletjes en prulletjes van mijn dochtertje bij. Nu is ze nog maar één, ik weet niet waar ik het allemaal moet gaan laten als ze straks zestien is. Heb jij ook altijd plek tekort in je badkamer? Ik was op zoek naar wat manieren om ruimte te besparen in de badkamer, misschien heb jij er ook wat aan!

 

Schuifdeur

Het begint al bij de entree. Een normale deur die open en dicht zwaait, neemt natuurlijk al de nodige ruimte in beslag. Heb jij een kleine badkamer? Overweeg dan eens een schuifdeur. Tegenwoordig heb je van die hele gave stoere houten deuren met stalen katrollen. Oogt ook nog eens heel tof!

 

Radiator voor meer dan alleen warmte

In mijn badkamer heb ik het graag lekker warm. Een normale radiator aan de muur zoals deze jaga tempo wand radiator is wat dikker en neemt wat meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een smalle radiator als van henrad alto plan. Zelf heb ik een design radiator binnen mijn inloopdouche laten plaatsen. Gelijk een mooie plek om je handdoeken aan op te hangen. Stap je dan uit de douche, dan gris je direct een lekker verwarmde handdoek van de radiator.

Speaking of handdoeken, weet je wat ook een leuk idee is als opbergruimte voor je handdoek? Een wijnrek! Jawel! Hang een leuk wijnrek aan de muur (pimp een oude desnoods, heb je gelijk een leuk projectje), je rolt je handdoeken op, en voila. Praktisch én een leuke eyecatcher.

 

Etagiaire

Als je badkamermeubel vol staat met allerlei flesjes, potjes crème, zeep, scheerschuim en noem het allemaal maar op, dan is het misschien een leuk idee om een etagiaire bij de wasbak te zetten, als je daar de ruimte voor hebt. Op die manier hou je alle potjes en flesjes bij elkaar. Het ziet er gelijk opgeruimder uit en daardoor oogt je badkamer ook weer wat ruimtelijker.

 

Scheidingswand

Weet je waar je een radiator nog meer voor kan gebruiken? Zo’n design radiator is prima geschikt om te fungeren als scheidingswand, mocht je die nodig hebben. Een praktische oplossing, twee in één.

 

Combinatie douche en bad

Zelf ben ik echt heel blij dat ik heb gekozen voor een bad in mijn badkamer. Ik heb liever dat ik wel een bad heb en er dan misschien niet zo vaak in ga, dan dat ik graag in bad zou willen, terwijl ik er geen heb. Zeker nu met de kleine me blijkt het een hele goede keuze te zijn geweest. Het is zo leuk als ze lekker in bad zit te spelen. En makkelijk. En ook gezellig als we eens samen in het water zitten te plonzen. Als je mijn mening vraagt, zou ik het zeker aanraden. Heb jij nou weinig ruimte voor én een bad én een douche? Je zou kunnen overwegen om je douche ín bad te laten plaatsen. Vergeet dan niet een douchescherm aan te schaffen, anders blijf je dweilen…

 

Gebruik van loze ruimtes

Je kent ze wel. De ruimte boven de badkamerdeur, de ruimte binnen je ombouw van het bad, de muur boven je toilet. Allemaal lege muur erboven of loze ruimte eronder. Waarom zou je er geen gebruik van maken. Met scharniertjes is prima een deurtje te (laten) maken in de ombouw van het bad en tadaaa: kastjes om weer van alles in op te bergen. Een plank boven de deur kan worden gebruikt om wat mandjes met spulletjes (die je minder vaak gebruikt) te stallen. En hoe vaak zie je niet zo’n plankje boven het toilet met een paar accessoires erop? Heel leuk natuurlijk, maar waarom geen kastje daarboven? Weer wat ruimte gewonnen!

 

Planken

Geen ruimte voor kasten in je badkamer? Hang de muur dan maar vol met planken. Niet alles los erop gooien natuurlijk, dat ziet er heel rommelig uit. Persoonlijk hou ik niet van rommelig. Een paar mooie manden of opbergdozen erop en je spulletjes zijn keurig netjes opgeborgen.

Heb jij nog een mooie ruimtebesparende tip voor in de badkamer?

 

Meer blogs van Joyce:

Vloeren die fijn zijn voor een gezin met kinderen

Vloeren die fijn zijn voor een…

In een huishouden met (jonge) kinderen moet de vloer wel tegen een stootje kunnen. Een omgevallen glas met aanmaaklimonade, de vloer als tekenbord,…

Geld besparen? Zo doe je dat!

Geld besparen? Zo doe je dat!

Jarenlang hebben mijn man en ik allebei fulltime gewerkt. We hadden geen kinderen en konden dus onze salarissen lekker aan onszelf uitgeven.…

De babykamer van Joyce

De babykamer van Joyce

Is het niet één van de eerste dingen waar je over na gaat denken als je net weet dat je zwanger bent? De babykamer? Bij mij was dat zeker…

Hallo! Joyce is de naam. Geboren in ‘84 en sinds ‘03 samen met mijn man John. Wij wilden graag een kindje, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Na twaalf jaar lukte het ein-de-lijk om via IVF zwanger te zijn en te blijven. In september ‘19 mochten wij papa en mama worden van onze dochter Indy. Wij wonen in Oud-Alblas met gezinslid nummer 4, hond Kayla. Ik werk op een notariskantoor en in het weekend mag ik graag genieten van uiteraard ons gezinnetje, maar ook van een glaasje wijn, lekker eten en gezelligheid. Mijn blogs zijn zoals ik het ervaar, niet altijd even serieus en soms met een vleugje sarcasme. Lees je gezellig mee?

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.