De leukste Paasuitjes in 2019

De leukste Paasuitjes in 2019

Pasen valt laat dit jaar, pas in het weekend van 20-21-22 april. Dat geeft meer kans op mooi weer en dus is het extra leuk om alvast plannen te maken voor een leuk paasuitje. Zoveel leuker om iets te ondernemen dan rondhangen bij een meubelboulevard of de Ikea! Alle dierenparken, groot en klein zijn open net als attractieparken. Daarnaast zijn er evenementen die speciaal in dat weekend georganiseerd worden.

We zetten er een aantal op een rij, check vooral de site van de VVV in je regio voor een overzicht van leuke paasuitjes!

» Lees ook: leuke kleinere dierenparken en grote bekende dierentuinen

» Lees ook: naar amusementspark Irrland

» Lees ook: pretparken voor peuters en kleuters

 

Noordhollands Oldtimer Festival in Venhuizen

Tijdens Pasen vind je op 12.000 vierkante meter de mooiste Oldtimertrucks, een live Raceshow en meer! En dat op een oppervlakte van wel 3 voetbalvelden met o.a. militaire wagens, tractoren, brandweervoertuigen en bromfietsen. Behalve het bekijken van al die historische voertuigen, kan je ook genieten van diverse optredens. Dit is echt een leuk uitje voor alle leeftijden!

Kijk hier voor extra informatie

 

Lammetjes wandeltocht op Texel

Leuk om te doen op 2de Paasdag is deelnemen aan de jaarlijkse Lammetjeswandeltocht op Texel en zo het eiland op een unieke manier te verkennen. Je kunt aan verschillende afstanden meedoen, van 5 t/m 40 kilometer, waarbij je langs weiden vol met speelse lammetjes wandelt. Naast de jonge schapen is het ook genieten van het landschap, versierd met typische schapenschuren (boeten) en tuinwallen. Maak er een weekendje weg van of pak gewoon de boot die ’s ochtends meerdere malen vanuit Den Helder naar het eiland vaart!

Kijk hier voor extra informatie

Lammetjes wandeltocht Texel

 

Winschoter Paasevent

Duizenden bezoekers, jong en oud, weten dit evenement elk jaar te vinden. Er valt dan ook een hoop te beleven! Er is de gezellige braderie langs de Havenkade met kraampjes gevuld met zowel nieuwe als tweedehands artikelen. Er is ook volop entertainment; voor jong en oud staan o.a. live muziek, vrolijke Paashazen en de gelegenheid voor de kids om zich te laten schminken op het programma. Ook onderdeel van het Winschoter Paas Event zijn de Truckrun en de Classic Motorraces.

 

Paaskermis Deventer

In Deventer is er kermis tijdens Pasen! Naast de attracties staan er ook diverse activiteiten op het programma zoals bv. paaseieren zoeken.

 

Paasraces Zandvoort

Met een programma vol spectaculaire activiteiten kun je tijdens Pasen genieten van de races op het Circuit Park Zandvoort! Er scheurt van alles over het circuit en er is veel te doen voor de kinderen dus… aanrader als je van autosportspektakel houdt!

Bron: klik hier

 

Paasmarkten

En er zijn traditiegetrouw ook weer diverse paasmarkten met naast kraampjes ook allerlei activiteiten. We zetten er een aantal op een rij!

 

Panningen (Limburg): de grootste Paasmarkt

Op 2e paasdag is in Panningen de traditionele Paasmarkt. De grootste van het land. Er is voor elk wat wils, van kleding en lederwaren tot huishoudelijke artikelen en bijouterie. In totaal staan er ruim 400 kramen, in totaal zo’n 3 kilometer lang! Het evenement trekt jaarlijks ruim 25.000 bezoekers, dat is meer dan 3 keer zoveel mensen als dat er in het dorpje wonen!

Bron: klik hier

Kijk voor meer informatie HIER

Paasmarkt

Liempde (Noord-Brabant): de Boeremèrt

Voor ouderwetse gezelligheid op 2e paasdag ga je naar de traditionele Boeremèrt in het Brabantse Liempde. Je waant je echt even terug in de tijd. Er is veel te doen en beleven, van muziek tot oude ambachten, van marktkramen tot de zweefmolen, je vindt het er allemaal. Er zijn oud-Hollandse spelletjes te doen en er is zelfs een heus riddergevecht!

Bron: klik HIER

Kijk voor meer informatie HIER

 

Vlissingen

In Vlissingen is op 1ste Paasdag een Paasmarkt op de boulevard. Struinen langs de 150 kraampjes met uitzicht op zee dus! Je vindt er van alles en nog wat, een kleine greep: sieraden, kleding, parfum, boeken, vis, lederwaren en nog véél meer!

Bron: klik hier

Kijk voor meer informatie HIER

 

Otterlo, Park de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is sowieso een aanrader voor een leuk dagje uit. Maar tijdens Pasen zeker! Te midden van de bloeiende natuur is er een gezellige voorjaarsmarkt met een uitgebreid assortiment aan mooie (paas)decoratie en (paas)producten voor op tafel. Ontdek de heerlijkste lekkernijen zoals honing, wijn, tapenades, chutneys en chocolade. Struin langs de verschillende kramen met een uitgebreid aanbod, waaronder wolproducten, sieraden, (groen)decoratie, tassen en zepen. Wie trek heeft gekregen, kan terecht bij de verschillende foodstands. Voor de kinderen is er ook genoeg leuks te beleven: laat je prachtig schminken, kom knutselen bij de knutselbus en verwonder je over de kunsten van de ballonkunstenaar!

Kijk voor meer informatie HIER

paasmarkt

 

Zoals gezegd zijn er nog veel meer paasmarkten, mocht je bv. willen combineren met een uitje naar een stad, dan zijn de paasmarkten van Den Haag en Nijmegen aanraders!

Alvast een Vrolijk Pasen gewenst!

 

De afbeelding is afkomstig van Africa Studio: by Shutterstock

Meer blogs van Judith:

Review Ready2Robot Wreck Racers + winnen!

Review Ready2Robot Wreck Racers…

Uit de allereerste serie die binnenkort in Nederland op de markt komt mochten wij een Ready2Robot wreck racers testen! Mijn zoontje van 5…

De leukste Paasuitjes in 2019

De leukste Paasuitjes in 2019

Pasen valt laat dit jaar, pas in het weekend van 20-21-22 april. Dat geeft meer kans op mooi weer en dus is het extra leuk om alvast plannen…

Review: Transformers Bumblebee Power Charge + WIN!

Review: Transformers Bumblebee…

Mama’s van Transformers-fans opgelet! Voor Website4mama mocht ik namelijk met mijn 5-jarige een heuse Transformers reviewen:…

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.