);

Oliemeulen: Het vreemdste dierenpark van Nederland

Oliemeulen: Het vreemdste dierenpark van Nederland

Toen ik klein was vond ik insecten en ander kruipend gespuis maar eng. Ik was ook echt bang voor spinnen. Die laatste angst heb ik overigens ‘overwonnen’ doordat er simpelweg zo veel woonden in mijn huisje in Latijns-Amerika, dat het geen doen was om er bang voor te blijven. Ik ben ze maar gaan waarderen. Voor het feit dat ze muggen eten bijvoorbeeld. Tijdens een reis door de jungle heb ik ergens gedoucht terwijl er een tarantula in het hoekje zat. Ik denk dat je dan wel kunt stellen dat je over je angst heen bent haha.

 

De Oliemeulen in Tilburg

Sinds ik weer in Nederland woon moet ik vooral glimlachen om die ieniemienie spinnen die we hier hebben. In onze woonplaats Tilburg is een klein dierenparkje: De Oliemeulen. Ze zijn in 1987 begonnen als opvang van exotische dieren en toen ze in 1992 ook dieren gingen opvangen van andere dierenparken werd het zélf een dierenpark. Toen mijn zoontje 1 werd hebben we onszelf een abonnement cadeau gedaan zodat we vaak met hem kunnen gaan (t/m 2 jaar is het gratis). Want wat is het een leuk parkje!

 

150 verschillende dieren

Zowel binnen als buiten kun je je vergapen aan allerlei soorten dieren. Wel 150 verschillende. Dat varieert van spinnen, wandelende takken, kikkertjes, kameleons, hagedissen en krokodillen tot vogels, apen, wilde katten, vliegende honden en gordeldieren. En slangen.

Ze hebben er zelfs 1 met twéé koppen. Echt waar!! Je kijkt er je ogen uit. En dat doet mijn zoontje dan ook.

 

Niks is ‘eng’ of ‘gek’

Om er niet zo’n bangerik van te maken zoals ik was en om hem vooral ook alle dieren te laten waarderen, hebben we afgesproken dat we alle dieren mooi vinden. Of bijzonder. In elk geval vermijden we termen als gek, raar, lelijk, eng, vies, stom, etc. En we gaan ook niet ‘iew’ roepen voor het glas. En het werkt! Mijn zoontje is inmiddels 3, kent alle dieren op zijn duimpje, fungeert soms als gids voor andere kinderen en kan echt vol bewondering kijken naar die prachtige schepsels die er bestaan. Wij genieten mee, want ondanks dat we er al vaak geweest zijn, blijven dieren toch boeiend. Daarbij, met een abonnement is het ook niet erg als je eens een keer maar een uurtje blijft.

Oliemeulen dierenpark spin en kind

 

Slang om je nek & spin op je hand

Ben je er nieuw dan zul je je er zeker 2 uur vermaken. En dan heb ik de roofvogel-demonstratie en de spinnen- en slangendemonstratie nog niet meegeteld… Die zijn ook leuk. En leerzaam! En als je durft mag je een slang om je nek en een tarantula op je hand laten. Bijzonder! Al doe ik dat laatste niet hoor. Echt heel mooi om weer te zien van dichtbij maar op mijn hand hoeft niet… toch nog iets van dat kleine meisje in mij blijkbaar haha!

Adres: Dierenpark De Oliemeulen, Reitse Hoevenstraat 30, 5042 EH  TILBURG (www.oliemeulen.nl)

 

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 1

  1. judith

    nov 27, 2016 at 11:56

    Oh nee! De tweekoppige slang is overleden! Hij is er alleen nog op sterk water.... jammer... groeten uit de Oliemeulen!This thread has been closed from taking new comments.