);

Een nieuwe smartphone, welke kies ik?

Een nieuwe smartphone, welke kies ik?

Anderhalf jaar geleden kocht ik een Samsung S7. Wat een verschil was dat met mijn LG90. Ik ging er niet 1 stap, maar wel 10 stappen op vooruit. Nou was dat niet zo heel moeilijk. De oude telefoon maakte heel slechte foto’s om van de selfiekant maar niet te spreken en ik kon geen foto meer maken zonder dat ik er een app af moest gooien. Het was duidelijk tijd voor een nieuwe. En eerlijk, ik ben nog steeds blij met mijn huidige smartphone: Samsung S7.

Toch ga ik binnenkort weer een nieuwe telefoon uitzoeken. Techniek verandert, telefoons maken tegenwoordig nóg mooiere foto’s en de smartphone is onderdeel van mijn bedrijfsuitrusting. Ik ben de Samsung S10 gaan bekijken. Deze telefoon wordt langzaamaan weer wat goedkoper nu hij iets langer verkrijgbaar is.

 

Samsung Galaxy S10

Afgelopen voorjaar kwam de Samsung Galaxy S10 op de markt. Omdat ik gewoon te praktisch van aard ben en ik me realiseerde dat ik gewoon een goede telefoon heb, heb ik deze niet gelijk gekocht. Maar mijn portemonnee jeukte wel.

Samsung zelf vindt dat ze met deze S10 een next generation smarthone op de markt heeft gezet. Waar dan de verschillen zitten met voorgaande modellen? Voor mijn eigen gemak heb ik de S10 even afgezet tegen mijn S7, want als ik komend jaar voor een nieuwe telefoon ga, dan wil ik natuurlijk wel weten wat de verschillen zijn.

Samsung S10 versus Samsung S7

 

De verschillen van de S10 ten opzichte van de S7

Allereerst is het beeldscherm van de S10 1 inch groter dan de S7. De S10 is 6,1 inch en de S7 5,1 inch. Nou is dit voor mij niet per se een voordeel. Ik heb namelijk heel kleine handjes. Maar de breedte is nog geen millimeter groter, dus dat lijkt mij geen probleem. Hij is wel 7,5 mm langer en 5 gram zwaarder. Maar aangezien ik aan fitness doe, moet dat ook geen problemen geven wink

De grote verschillen zitten niet zozeer in het uiterlijk, maar vooral aan de binnenkant. Zo heeft de S10 een betere batterij, ruim 2x zoveel intern geheugen en hij is nog sneller.

Maar het voornaamste verschil zit ‘m wat mij betreft in de camera. De voorkant voor de selfies verschilt niet zoveel, maar de achterkant… De S10 heeft een 3-voudige camera aan de achterzijde met zowel een groothoeklens als een ultra-wide lens. Daar maak je gewoon heel mooie filmpjes en strakke foto’s mee.

Nu kan ik echt mijn systeemcamera aan de wilgen hangen. Deze nam ik sowieso al steeds minder mee als ik op pad ging, maar met een camera als op de S10 hoeft het ook echt niet meer.

Op de website van Samsung zelf kan je makkelijk jouw Samsung telefoon vergelijken met de S10.

 

De prijs van de Samsung S10

De originele adviesprijs toen de S10 op de markt kwam, bedroeg 899 euro. Ehhh… Dat gaat me echt te ver. Ik zie al verschillende leuke aanbiedingen voorbij komen. En volgend jaar verschijnt er vast weer een S11 en wordt het “oude” model opeens een stuk aantrekkelijker om aan te schaffen en dan heb ik inclusief abonnement voor een paar tientjes per maand een prachtige Samsung S10 die de mooiste foto’s maakt.

 

Weten hoe je de mooiste foto’s maakt met je eigen smartphone? Check dan dit blog over: fotograferen met je smartphone

De afbeelding is van Bodnar Taras by Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.