);

Zo maak je de mooiste foto's met je smartphone

Zo maak je de mooiste foto's met je smartphone

Tegenwoordig maakt iedereen foto’s met hun smartphone, maar HOE maak je nou echt mooie foto’s? Foto’s die je zonder schaamte op Instagram en Facebook kunt plaatsen of beter nog… waar je uiteindelijk een mooi fotoboek mee kunt maken. Want digitaal is leuk, maar een tastbare herinnering aan het afgelopen jaar is natuurlijk nog vele malen leuker. Ook voor je kinderen later.

De nieuwste smartphone modellen beschikken meestal wel over een goede camera. Ik ben fan van de Samsung Galaxy, deze vind ik de meest scherpe foto’s maken. De S6 was al goed, ik heb de S7 en de S8 moet vast nog beter zijn. Dus zorg eerst voor een goede smartphone, zoals deze bij KPN.

 

Zo maak je de mooiste foto’s met je smartphone

Wil je bijvoorbeeld een mooie foto van je kindje(s) maken? Om hun nieuwste outfit te showen? Hun zwemdiploma? Tand eruit? Zorg dan in eerste instantie voor een neutrale achtergrond. Als ik tegen mijn dochter zeg: zullen we daar even een foto van maken? Gaat ze al voor de witte muur staan in onze woonkamer. wink Maar dit gaat natuurlijk niet altijd. Dus ben je eropuit, zorg dan voor een zo rustig mogelijke achtergrond, met zo min mogelijk andere kinderen/mensen erbij . Heb je genoeg licht? Gebruik dan geen flitser, dat zorgt vaak voor rode ogen en onscherpe beelden wanneer je kids bewegen… En tja, die kunnen nou eenmaal niet zo goed stil staan .

Zijn het nog wat kleinere kids, ga dan op je hurken zitten, kijk door je scherm van je smartphone of de foto er zo uitziet zoals je wilt en of alles er duidelijk en scherp genoeg op staat. Geen halve hoofden enzo. Je kan ook een beetje spelen met in-en uit zoomen, maar dit kun je later ook nog croppen/bijsnijden.

Als ik foto’s van kids maak, praat ik altijd met ze, probeer ze eerst te laten lachen met ‘cheese’ of ik maak een grapje. Als ik hun aandacht niet heb en er kijkt er een de andere kant op, dan zeg ik vaak iets van: “Nou, moet je hier eens kijken!” Succes gegarandeerd!

Als ik zeker weet dat er een geschikte foto bij zit, stop ik mijn telefoon weer even weg. Als ik tijd heb, ga ik hem bewerken (op een terrasje wanneer de kids spelen, of als ze even zitten te kleuren bijvoorbeeld)

Ik heb verschillende bewerking apps die ik heb gedownload vanuit de appstore. Maar op de Samsung Galaxy zit standaard een bewerkingsapp. Dus wanneer je de foto bekijkt, zie je onderin het beeld: Bewerken. Of je deelt hem naar 1 van de andere apps waar je ze dan in kan bewerken. En dit kan op heel veel manieren!

foto gemaakt met smartphoneFoto bewerkt met smartphone

 

Om te beginnen snij ik de foto bij en zorg ik dat de foto recht staat. Dan kijk ik of een filter erover mooier is en als laatste geef ik hem vaak een kader of een vignet. Soms een tekstje of sticker erbij. Dat ligt aan het thema van de foto.

En dan is hij klaar voor Social media, je blog, of om hem te appen naar je vrienden en familie. Nog een laatste tip voor Instagram gebruikers. Installeer een app als No Crop. Daarmee kun je een foto in z'n geheel op Instagram plaatsen. Ik zie vaak halve hoofden op insta omdat mensen dit dus niet weten.

Succes met het maken van prachtige foto’s met je smartphone!

Thuis doen tijdens de Coronacrisis met je kleuter

Thuis doen tijdens de Coronacrisis…

Nu de kinderen minimaal 3 weken niet naar school kunnen vanwege de Coronacrisis en ik als zzp-er weinig tot geen opdrachten heb, maken we…

Niet meer uitglijden met Ockyz Zwemsokken + winactie

Niet meer uitglijden met Ockyz…

Ik hoor in het zwembad vaders en moeders roepen : ‘Kijk uit, niet rennen!’ ‘Loop voorzichtig!’ ‘Pas op dat je niet uitglijdt!’ En logisch…

Dierenpark ontdekt: Faunapark Flakkee

Dierenpark ontdekt: Faunapark Flakkee

Wij werden uitgenodigd voor een dagje Faunapark Flakkee, een dierenpark in Goeree Overflakkee. Nog geen half uurtje rijden van ons vandaan…

Mijn naam is Yvonne en ik ben geboren in 1982. Ik woon samen met mijn dochter Sjors (5) in Willemstad (NB). Ik was jaren werkzaam in de kinderopvang, maar mijn contract liep af en daarom heb ik van mijn hobby fotografie mijn werk gemaakt. Je kan mijn werk bekijken op ShotsbyVon.nl

We houden ervan om naar de Efteling te gaan, een wandeling in het bos of aan het strand te maken, maar ook thuis schminken, knutselen, verkleden en dansen doen we graag. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.